Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Czasy 3 i 4 bieg 60-140km/h i od 0 do 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i dlatego temat jest jak najbardziej trafny... trzeba tylko dodać 3-benz. i 4-diesel

bo ze zmianą biegów podczas testów też bez sensu...

Opublikowano

A ja jestem zdania, że skoro temat dotyczy 1.8T to tylko nagrania z czasami takiego silnika powinny być wklejane. Diesle mają swój dział i niech tam wklejają swoje czasy. Jak ktoś założy temat "[ALL]Czasy na 3 i 4 biegu" to wtedy można robić śmietnik. :)

Opublikowano
  • Autor

jestem tego samego zdania co sylwiasty :good:

nie ma sensu porownywac Pb do ON , niechaj w tym temacie beda czasy jedynie silnikow 1,8t aeb i ajl, z modami i bez, dzieki temu kazdy bedzie mogl pobieznie sprawdzic charakterystyke pracy swojego silnika.

oczywiscie temat All [czasy 60-140km/h i od 0-100km/h] tez moze ktos zalozyc i wtedy mozna wrzucac tam wszystko, osiagi 1.6 8V(nie16V, no nie ma :decayed:) 101km i rs4 :evil::naughty:

Opublikowano

... osiagi 1.6 16V 101km...

1.6 w :audi::a4fan: są tylko 8V :wink4:

Opublikowano
  • Autor

... osiagi 1.6 16V 101km...

1.6 w :audi::a4fan: są tylko 8V :wink4:

aaaj, sorrks, nie wiedzialem :shocked: juz zmieniam

end OT

Opublikowano

wklejajcie Panowie też na ogólnym... a jak kto nie ma niech zrobi :wink4:

Opublikowano

Dzisiaj w czasie dojazdu do pracy - sorry za jakość i muzykę( nagrywane tel i pod słońce ) :embarrassed:

4 bieg 80-160 (koniec filmu )

Mierzenie od 60km/h na 4 biegu mało miarodajne ( niskie obroty, wysokie obciążenie silnika itp )

Opublikowano

custom dlatego właśnie założenie było takie że benzyna 60-140 z 3, diesel to samo z 4.. :wink4:

bo jak każdy będzie robił jak chce to przestanie to mieć sens..

Opublikowano

Więc może uzupełnimy o inne czasy np

- 80-120

- 100-160 itp

Opublikowano

wiem ze 2.6 to nie 1.8T ale moja ma 13,1 dzis sprawdzilem wiec chyba nie jest zle

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

nie wiem czy ktos jeszcze interesuje sie tematem ale ja dzis sprawdzalem i miałem od 60-140 na 3 biegu 11.6 , od 60-140 na 4 biegu 14,6[br]Dopisany: 16 Styczeń 2011, 16:42_________________________________________________d4rk mam pytanie czy u ciebie tez w pomiarze od 60-140 obroty odcinalo przy 6.600 ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kompletnie seryjne A4 1.8T AEB, delikatnie pod górkę, pełny bak, 2osoby na pokładzie.

60-140km/h 3 bieg. 12,5sec

60-140km/h 4 bieg. 17,4sec

Wymienie wszystkie filtry i świece i zrobię kolejny pomiar tym razem z filmikami, bo widzę że mój AEB troszkę nie nadąża za niektórymi :gwizdanie:

Opublikowano

cześć.Mój czarnuch kolejny raz mnie wkurzył wczoraj to dzis postanowiłem go pogonic troszeczke zeby sie po postoju dogrzał. 60-140 na 3 miałem 11.3

60-140 na 4 16.8

Dobrze wyszło czy niedobrze jakos?:) pozdrawiam.A od 0-100 nie mierzyłem ale jak bardzije mnie wkurzy to to zrobie bez oszczednosci :naughty:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ,oto kilka moich prób :kox:

audi 1.8t bex 190 ps bieg 4.mp4

od 60-140 bieg 4 ,ok 12,5s

audi a4 1.8t bex 190 ps bieg 3.mp4

od 60-140 bieg 3 ,ok 8s

o to może przy okazji 100-200 pełnym dnem, bardzo mnie ciekawi jak robią to diesle, a jak pb? :wink4:

już gdzieś poddałem taki pomysł ale odzew był mizerny :gwizdanie:

audi a4 1.8t bex 190 ps bieg 3.mp4

od 100-200 ok 19s[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:29_________________________________________________

coś pokopsałem z filmikami :decayed:

[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 22:38_________________________________________________zainteresowanie tym wątkiem chyba umarło :mysli:[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2011, 22:52_________________________________________________tu ciągle nic się nie dzieje :no:

Opublikowano

Bo miał to być temat o silniku AEB...

Opublikowano

zrobi sie jeden wielki burdel i nic sensownego z tego nie wyjdzie, klekoty niech sobie w swoim dziale wrzuca taki watek.

Chociaz kto by chcial ogladac filmiki w ktorych obrotomierz konczy prace przy 4500RPM :decayed:

hahaha :D:polew: