Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Viaken VAG KKL USB - problem z połączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może tutaj uda mi się uzyskać pomoc;)

Kupiłem kabelek http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103# , korzystam z VAG-COM 311-2. Mam problem z połączeniem się z adresami w aucie, łączę się tylko z adresem 55 czyli xenony. Test portu COM przechodzi raczej ok ponieważ dostaję komunikat:

vagblad1.jpg

dodam że interfejs pozytywnie przechodzi test obdtester-em. auto-scan nic nie daje, łapie połączenie tylko z adresem 55. Rozmawiałem dziś z osobą z firmy Viaken, poradziła mi abym w ustawieniach VAG-a ustawił Start Baud na 240, niestety wtedy nie łączy się z żadnym adresem, po wpisaniu np. 2400 łączy się z adresem 55 czyli xenon-y, 9800 też łączy się z xenon-ami. Powyłączałem wszystkie rzeczy które mogły zakłócać porty com, wyłączyłem antywirusa - nic to nie dało...

Wydaje mi się, że problem leży albo po stronie samochodu albo po stronie ustawień Vag-a i tu moja prośba, czy jesteście wstanie wstawić tutaj w temacie ustawienia jakie macie wklepane w opcjach Vag-a? Oto moje ustawienia:

vagwynik.jpg

proszę nie zwracać uwagi, że na pierwszym załączonym obrazku przy teście jest zaznaczony inny port.

Potrzebuje odczytać błędy z Audi A4 B6 1.8T 2002r i właśnie ustawienia użytkowników którzy łączą się z A4 B6 są tutaj najbardziej pożądane;)

Pozdrawiam

Opublikowano

jedynie dodam że w ostatnim screen'ie poza COM nigdy nie grzebałem...

Opublikowano

tak KKL usb od Viakena...

Opublikowano

sterowniki do interfejsu instalowałeś z dołączonej cd czy może ściągałeś jakieś nowe? katalog interfejs Vag KKL Usb?

hmm... jeżeli bez najmniejszego problemu łączysz się ze wszystkim, to może w moim wypadku wina leży po stronie samochodu? sam już nie wiem

Opublikowano

koleszko ja mam u siebie fabryczne xenony i nie mogę się z nimi połączyć VCDS'em (nawet poprzez opcję 29-światła - lewa strona; 39-światła - prawa strona) więc nie dziw się VIAKEN'owi [ szczerze mówiąc dziwny ten mój przypadek :mysli: ]

... ale podłączałem kolegi B6 i łączył się z adresem "55-zasięgiem ksenonów"

Opublikowano

również mam Vaga KKL USB od Viakena wersja 311-2 N i takie same ustawienia w Options jak u Ciebie i łączy się prawidłowo.

Opublikowano

czyli sprawdź na innym aucie i reklamacja...