Skocz do zawartości
IGNOROWANY

0,11mg alkoholu, jakiej spodziewać się kary...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy !

Właśnie zabrano mi prawo jazdy z powodu zawartości 0,11mg alkoholu w wydychanym powietrzu. Jakie macie doświadczenia w tej sprawie lub Wasi znajomi. Interesuje mnie wysokość grzywny i czas na jaki najczęściej zabierają prawko. Jestem jedynym żywicielem rodziny i studentem zaocznym, bez prawa jazdy nie mam możliwości dojeżdżać na uczelnię i do pracy.

Będę wdzięczny za wszelkie porady !

Pozdrawiam

Opublikowano

jeden rok, bez powtórnego egzaminu

nic tylko :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball:

Opublikowano

chyba niewiele przekroczyłeś bo to ok. 0,22 promila...

Opublikowano

chyba niewiele przekroczyłeś bo to ok. 0,22 promila...

Mimo wszystko... :no: :doh1: :fool::bicz2:

Jak można siadać za kierownicę po alko? :przebiegly:

Opublikowano

wartośc z alkomatu mnozy sie przez 2.1 :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

ja bym robił krew... może by coś pomogło...

tylko że nie jeżdżę na gazie... :thumbdown:[br]Dopisany: 20 Marzec 2010, 00:19_________________________________________________

wartośc z alkomatu mnozy sie przez 2.1 :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

czyli wychodzi 2,31 promila...

Opublikowano

raczej 0.23

przy 2.31 byłby trupem :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

raczej 0.23

e tam... sąsiad miał coś koło 5,5 i ze szpitala nawiał... w gazetach pisali że żywy trup uciekł... ale rzeczywiście omskło mi się...

Opublikowano

raczej 0.23

No weź nie żartuj. Przy 2,31 zaczynamy szukać, co by tu dobrego wypić :polew: :polew: :polew:

A tak przy okazji. Tylko w Polsce norma jest określona w promilach. Wszedzie w Europie jest w mg/l.

To np. we Włoszech (0,5) daje ponad promila na legalu :naughty:

Opublikowano

No weź nie żartuj. Przy 2,31 zaczynamy szukać, co by tu dobrego wypić :polew: :polew: :polew:

:polew: :polew: :polew::good:
Opublikowano

:polew: :polew: :polew::good:

Ja wiem, że juz od dawna w kraju nie mieszkam, ale bez jaj.

Narodowość do czegoś zobowiązuje. Trza jakiś poziom trzymać :decayed:

Opublikowano

Ja wiem, że juz od dawna w kraju nie mieszkam, ale bez jaj.

Narodowość do czegoś zobowiązuje. Trza jakiś poziom trzymać :decayed:

no to przyznaj się, ile Ty miałeś najwięcej :naughty: :naughty: :naughty:[br]Dopisany: 20 Marzec 2010, 00:42_________________________________________________a tak na marginesie-do autora-szykuj sioe na zabranie prawka na rok i grzywną-po roku-nowy egzamin,niestety... :cool1:
Opublikowano

bez egzaminu

pow 0.5 jest egzamin

Opublikowano

Jak będziesz przechodził powtórny egzamin to możesz mieć ciężko, bo słyszałem, że "pijaków" zawsze ulewają. Znajomy mi mówił, że jego oblał na tym, że nie włączył kierunkowskazu przy omijaniu przeszkody, chociaż pasa nie zmieniał, bo jezdnia szeroka. Ale udupił go.

A ten znajomy trochę głupio wpadł, bo skądś sobie wracał, siedział jeszcze w aucie i wtedy otworzył sobie piwo. Widziały go takie dwie c*py sąsiadki i zadzwoniły po policje. Od tej pory jest ich śmiertelnym wrogiem :>

A bez prawka sobie nie raz śmigał. Gliniarz w większości go tu znają więc nawet mu odpuszczali.

Opublikowano

bez egzaminu

pow 0.5 jest egzamin

nie ważne ile promili-ważne na jak długo-jeśli na rok-niestety powtórny egzamin-wszystko zalezy od sedziego,na ile mu zabiorą prawko-czy do roku,czy na rok-pierwsza opcja -nie ma powtórnego-druga -jest... :tongue4:
Opublikowano

0.11 - zabranie prawa jazdy DO JEDNEGO ROKU, DO....

dlatego bez powtórnego egzaminu

Opublikowano

bez egzaminu

pow 0.5 jest egzamin

nie ważne ile promili-ważne na jak długo-jeśli na rok-niestety powtórny egzamin-wszystko zalezy od sedziego,na ile mu zabiorą prawko-czy do roku,czy na rok-pierwsza opcja -nie ma powtórnego-druga -jest... :tongue4:

To nie tak Dominguez. Powtórny egzamin jest POWYŻEJ roku.

A pro pos wcześniejszego pytanka.

Jak chlam, to nie po to, żeby mierzyć, tylko żeby się naje...ć :tongue4:

Opublikowano

ogólnie rzecz biorąc rok to powtórny egzamin, ale jak na 12miesięcy to już nie :polew: co chodzi o grzywną kwestia sądu. nie wiem jakie są sądy u ciebie, ale wiem, że u mnie w mieście jeśli wykażesz skruchę, jest to pierwszy raz, wynik mały i zaproponujesz solidną darowiznę na cel charytatywny (dom dziecka czy coś) sąd może zgodzić się na pozostawienie prawa jazdy ze względu na znikomą szkodliwość społeczną czynu. jedynie pozostanie grzywna. czyli ogólnie koszta konkretne, ale prawko w kieszeni. wiem, że u mnie w mieście przechodziły takie akcje.gdybyś nie dmuchał i pojechał na krew na pewno by spadło do dopuszczalnego poziomu.

aczkolwiek od siebie dodam, iż jestem absolutnie przeciwny jeździe po alko i tępię takich na każdym kroku, taka praca :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

każda sprawa jest traktowana indywidualnie...ale jesli miales taka wartosc, nie spowodowales zadnej kolizji ( chociaz sedzia powie ze teoretycznie byles jeżdżącym mordercom ), okażesz skruche oraz udowodnisz, że jestes jedynym zywicielem rodziny podejrzewam, że dadza grzywne i prawko do roku... a byles na krwi ? z doswiadczenia wiem, ze w takim stresie jak byles i by cie na krew wzieli po np. pol godziny a ty bys mdlal i automatycznie odkladal to w czasie to by ci to duzo zbilo ;) no niestety nie ma co pochwalac takiego postepowania.... chociaz ostatnio w tvn turbo pokazywali jak mozna sie " upic " wdychajac odmrażacz do szyb....