Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki lubelskie - najbliższy spot Niedziela 26.05.2024r godz.16.00 - parking LPNT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu udowadniasz że nie umiesz czytać ze zrozumieniem :gwizdanie:

Fakt odchodził mi ale bez szału :) od 0 nawet nie mamy o czym rozmawiać ale przy wyprzedzaniu 100 km/h w górę 350z nie robisz szału pipki :) Jednak moje 312 niutków jest ok, a mieć takie 400 niutków to bym go łykał jak tylko chce :decayed: (podkreślam w przyśpieszaniu powyżej 100 km/h)

Więc misiu pysiu mój najsłodszy wyglądało to tak, ja wyprzedzam ciąg samochodów on za mną. I leciał za mną dalej po wyprzedzaniu ustabilizowałem prędkość na 150 km/h lecimy sobie równo za chwilę koleś daje kierunek i poleciał więc ja za nim :decayed: jak zwykle :gwizdanie: doszło do 180 pojawiła się przeszkoda - ciąg kilku samochodów do wyprzedzenia hamowanie do 100 zrobiło się miejsce koleś kierunek i poszedł ja za nim... jak ja kończyłem wyprzedzanie miałem coś koło 160-170 on mi się oddalił na jakieś może ok. 2 długości, ale to nie jest szał... odejmując to co nas dzieliło przy początku wyprzedzania to pikuś. Jakbym miał się utrzymać za nim w trasie to bez problemu. Fakt sporo zależy od warunków i sytuacji na drodze, no ale...

Potem jeszcze między nas wciął się jakąś toyotą :decayed: w terenie zabudowanym dogonił nas i mnie wyprzedził a jego już nie :disgust: więc musiał potem grzecznie ustąpić miejsca (a raczej ja go ustawiłem w szyku) bo przy każdym wyprzedzaniu mnie blokował :thumbdown:

Kowi chętnie się przejadę za Tobą na trasie przy wyprzedzaniu :gwizdanie:

• Odpowiedzi 9,6 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mysle ze nie nadąrzysz :polew: :polew: :polew:

nie wierze żeby auto 13X jechało tak samo jak auto o dwukrotnej mocy, co z tego że masz moment 300pare, benzyna sie inaczej przekłada jeśli chodzi o moment, wiec nawet z rolki bez problemu cie zje

A przy twojej teorii zobacz ile on ma momentu najsłabsza wersja ma wiecej niz u ciebie :gwizdanie:

mam dosc spore porównanie do tych aut, jedno lata po rykach znajomego, uwierz mi on nawet nie chciał Ci odchodzić :decayed: przy takim rozumowaniu to adama wariat by go pewnie zjadł, a tak naprawde nie ma co podjeżdzać :gwizdanie:

przejedź sie kiedys benzynką 300konną a rozwiejesz wszystkie wątpliwosci co do jazdy starego dizla, nigdy nie jechał i NIGDY NIE BĘDZIE JECHAŁ :gwizdanie:

Dziekuje dobranoc[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2011, 18:48_________________________________________________Zobacz tunelowcu

i teraz sobie pomysl co on robi po wcisnieciu na max z rolki od tych 1000km/h gdy chcesz go łyknąć :wallbash: jak normalny kierowca to poprostu cie puszcza, jak zaciety poprostu odjeżdża :gwizdanie:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2011, 18:53_________________________________________________zwróć uwage ze wyskalowany jest co 40, bo takto wygladaze niby nie jedzie, ale do setki jak byk 6sto samo to przekłada sie na lepsze czasy 100-160

Opublikowano

K#rwa Kowi :) czytasz Ty to co piszę czy nie? :gwizdanie: nie napisałem że on jechał tak samo tylko ODJEŻDŻAŁ ale nie tak jak się spodziewałem :tongue4: I nie pokazuj od 0-XXX tylko pokaż przyspieszenie od 100 w górę :)

Kolejna sprawa przyjmijmy skarbeńku Twoją teorię że on wyprzedzając 6 aut i widząc jadące coś z przeciwka wyprzedza je wciskając pedał gazu do połowy i tak samo sobie przyśpiesza do 180-200 km/h :) Nawet jak wykorzystywał 80% mocy to ch#jowo to jechało :tongue4:

Jeździłem 300 konnym zaprzęgiem z wozem drabiniastym, wcale to się tak dobrze nie odpychało :polew: Ciekawi mnie ile ten nissan ma tych rumaków faktycznie bo wg mnie to on serii nie trzyma :tongue4: I kowiaczku skarbie Ty mój przeczytaj to jeszcze raz co napisałem zanim znowu napiszesz, że niby ja napisałem: "moje 1,9 TDI jedzie tak samo jak 350z :kox: :kox: :kox:" :polew: :polew: :polew: Dobra przyjmijmy że tym nissanem jechały 4 grube baby po 160 kg każda i miały pełny bak paliwa do tego koła 350 mm a ja jechałem sam na oparach paliwa :mysli: A i ja miałem z górki a one pod górkę :polew: Bo jechaliśmy z przeciwka :polew: :polew: :polew: Teraz już Ci pasuje? Misiu pysiu :D

Swoją drogą fajnie się podnieciłeś tym tematem, że aż 3 posty naklepałeś i na youtuba musiałeś zajrzeć :D

Opublikowano

A costy sie spodziewał że odskoczy ci niemiłosiernie, chyba wiesz że sekunda róznicy to połowa samochodu mniej wiecej, dolicz sobie pozostała róznice wiec bedziesz miał te dwie długosci auta :gwizdanie:

A z tym nadązaniem tylko Tobie sie wydaje ze jakostam nadązysz, przecież w przeciagu 50m nie ucieknie Ci z pola widzenia, ale na dłuższą mete nie masz co sie rajcowac bo porostu odjedzie :gwizdanie:

Opublikowano

Ło losie... sportowe auto które wpiertala 20 litrów na 100 :decayed: powinno mi odskoczyć tak że ja swoim rolnikowym traktorem powinienem zbierać szczenę z asfaltu :P A tu wystarczy byle honda lekko dłubnięta i go wciąga :decayed: i to nie było 50 metrów bo jechaliśmy jeden za drugim jakieś 40 km :mysli: cały czas do ok. 180 jak było miejsce... :decayed:

Czyli z Twojego rozumowania Kowiaczku Ty mi przy wyprzedzaniu nawet długości auta nie odjedziesz? :mysli::naughty: czyli nie dasz rady mnie wyprzedzić? :polew: Na uj było tyle kasy ładować... :decayed::tongue4:

Opublikowano

Ale ty jan jesteś(bez obrazy dla janów :naughty: ) :wallbash: zaraz będziesz mi tu wmawiał że wszystko i wszystkich opierdzielisz bo masz taki i taki moment :polew: :polew:

no ręce opadają :facepalm:

to pewnie takiego 2,0 TFSI to bez problemu dogonisz z rolki, bo przecież ma mniej mocy od tego nissana, moze tam zapyziały zgred z cegłą pod pedałem kierował :wallbash:

śmierdzi mi tu dobrym wałkiem pewnie odjeżdżał Ci chował sie w kolumnie i jak do niego dojeżdżałeś to bral następnych i tak jechaliscie te 40km :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: yhy tak dokładnie tak było :polew: :polew: :polew: wiedziałem że wystarczy Ci powiedzieć coś o Twoim paździochu i już Cię zaboli :D czuły punkt ta Twoja moc i koszta :D

Kowi ja nawet 2,7 BiT i 3,0 TFSI objadę :good: a co dopiero jakieś chlejące olej hektolitrami 2,0 TFSI :wink4::polew: :polew: :polew::bag:

Skoro masz tam jakiegoś ziomka w nissanie to dawaj go chętnie się za nim przejadę :good: Kumpel jakiś czas temu sprzedał... a szkoda bo bym go namówił :mysli:

Swoją drogą jutro będę w Lublinie :przebiegly: Kto tam się kręci niech mnie wygląda :naughty:

Opublikowano

ja na osiągi swojego parcha nie narzekam, powtarzalne 9s do setki wiec nie jest źle, żeby nie było w serii miał ze 13 dzieki napędowi :gwizdanie: wiec nie draznisz mnie tymi swoimi wywodami, tylko nie wierze poprostu w te objazdy fur które maja nieco lepiej pod maską :gwizdanie:

AWXy pare razy pogoniłem, ale superb jakis4x4 zniszczył mnie bez problemu(260km), niby sie za nim trzymałem dosc dobrze do czasu aż mnie zobaczył :gwizdanie: wiec myśle że z tym twoim nissanem było by podobnie jak by pocisnął :gwizdanie:

do 2,0TFSI golfa nawet nie podjeżdżam, bo łoi niemiłosiernie, z passkiem kiedyś próbowałem to nie ma co, a wiesz jechac za nim i gadać odjechał mi o 2 długosci auta nie nazwał bym nawet "trzymałem sie za nim" bo tak naprawde nie miał co z tobą robić :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ale gadacie ja ostatnio ze świateł wyje...ałem subaru sti :gwizdanie: :gwizdanie:

(bo skrecalo w prawo :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:)

Opublikowano

ale gadacie ja ostatnio ze świateł wyje...ałem subaru sti :gwizdanie: :gwizdanie:

(bo skrecalo w prawo :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:)

:polew:
Opublikowano

i co słabo???!!! :cool1:

a wy mi tu ze na trasie cos tam... z kreski sie liczy!!! :kox:

Opublikowano

Możliwe, co nie zmienia faktu że jak dziadek tym nie jechał :decayed: bo kilka razy 180 było, chyba że koleś to jakaś pipka co nie umiałą się obsługiwać tym sprzętem i bał się docisnąć do oporu :rolleyes: Odchodził mi ale się za nim trzymałem :naughty: dobra to teraz doleję do pieca i powiem że ja mojego klekota też tylko do 2000 kręciłem :polew: :polew: :polew:

Kowi podrap się po piczce i idź spać :naughty::tongue4:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2011, 22:29_________________________________________________

i co słabo???!!! :cool1:

a wy mi tu ze na trasie cos tam... z kreski sie liczy!!! :kox:

Gutek interesa mam :gwizdanie: PW idzie :przebiegly:

Opublikowano

Rafalekx, nie znam dokładnie przebiegu mocy ale jest to możliwe, mi mało kto powyżej 100 potrafi odjechać.

Od 0-setki znajdą się wariaty ale z rolki to musi być potwór (typu esa czy grubo pomodzone 1.8T). Czasem mam wrażenie, że od 100 do 200km/h idzie mi lepiej niż do setki.

Dzisiaj jakiegoś lexusa zmiotłem, aż mi się go szkoda zrobiło bo nie mógł audika pod górkę dogonić :naughty::kox:

Opublikowano

Rafalekx, nie znam dokładnie przebiegu mocy ale jest to możliwe, mi mało kto powyżej 100 potrafi odjechać.

Od 0-setki znajdą się wariaty ale z rolki to musi być potwór (typu esa czy grubo pomodzone 1.8T). Czasem mam wrażenie, że od 100 do 200km/h idzie mi lepiej niż do setki.

Dzisiaj jakiegoś lexusa zmiotłem, aż mi się go szkoda zrobiło bo nie mógł audika pod górkę dogonić :naughty::kox:

To teraz to ładnie wytłumacz Kowiaczkowi :good: Dokładnie o to mi chodzi :wink4: Takie PB wolnossące mimo duzej mocy i o podobnym momencie wcale nie będzie odjeżdżało tak jakby się to wydawało. Dlatego diesel na wyprzedzanie to jest najlepsza opcja albo uturbiona benzyna :wink4:

Opublikowano

To teraz to ładnie wytłumacz Kowiaczkowi :good: Dokładnie o to mi chodzi :wink4: Takie PB wolnossące mimo duzej mocy i o podobnym momencie wcale nie będzie odjeżdżało tak jakby się to wydawało. Dlatego diesel na wyprzedzanie to jest najlepsza opcja albo uturbiona benzyna :wink4:

Dokładnie, moja Agnieszka mówi (codziennie 50km do pracy w jedną stronę wolnossącą benzyną), że na trasę nie kupiłaby benzyny :gwizdanie:

Żeby wyprzedzić benzyną trzeba wkręcić auto na obroty (często zredukować bieg) a dieslem się po prostu wyprzedza. Pomijam turbo benzyny bo to zupełnie inna bajka :kox:

Opublikowano

właśnie za to lubię klekoty :good: plus spalanie :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

klekot to jest to. Mówia że na miasto klekot nie to ale ja i tak następne auto musi być klekotem ewentualnie uturbione PB.

Opublikowano

Bez turbiny nie ma jazdy :wink4: A najlepiej turbinka plus kompresor :naughty:

Opublikowano

Bez turbiny nie ma jazdy :wink4: A najlepiej turbinka plus kompresor :naughty:

za dużo wódki w wódce :decayed: :gwizdanie:

Opublikowano

za dużo wódki w wódce :decayed: :gwizdanie:

ee no dzie :) Nie słyszałeś o czymś takim? :) są takie silniczki :wink4: kompresorek ciągnie od dołu równo a potem dochodzi turbinka :) dobrze gadam? :mysli: