Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki lubelskie - najbliższy spot Niedziela 26.05.2024r godz.16.00 - parking LPNT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za dużo wódki w wódce :decayed: :gwizdanie:

ee no dzie :) Nie słyszałeś o czymś takim? :) są takie silniczki :wink4: kompresorek ciągnie od dołu równo a potem dochodzi turbinka :) dobrze gadam? :mysli:

moja wiedza nie sięga tak daleko :no:

może i jest nie mam pojęcia.

• Odpowiedzi 9,6 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Są są :) 1,4 TSI co ma 170 KM :kox: ma kompresor i turbinkę :wink4: Ale chyba są też jakieś większe silniki :mysli: W Audi jakiegoś nie ma? :mysli:

Opublikowano

kompresor działa na pasku wiec to juz chyba wszystko jasne i nie musze tłumaczyć dalej :gwizdanie:

Rafalekx a próbowałes sie z E46 330 ewentualnie 328 zobaczysz jak wolnossąca benzynka zamiata, z kreski ide równo 1,2,3 dalej odjeżdża, z rolki przez chwile przewaga dzieki temu momentowi przez ciebie wspomnianemu, póxniej odjeżdża, wiec nie skreslajcie wolnossaków, nie kończa sie na ADRrze 125km :gwizdanie:

złap sie którys z 1,8t w A3, idzie podobnie lecz dostaje na dystans od 328 :gwizdanie:

Co pewien czas wlatujemy na lotnisko na ułezu i są takie ustawki(ziomek ogarnia pas startowy)

żeby mieć jakiekolwiek szanse na rolke dizlem 1,9 trzeba mieć te 200km, i jeszcze raz powtarzam nie nazywajcie "trzymałem sie za nim dwie długosci auta" jakimś sukcesem, bo co kazde 10km/h oddalał sie od was :wallbash:

A takich zawodników naprawde jest dużo na trasie tylko nie kazdy chce sie od razu brać

Opublikowano

kompresor działa na pasku wiec to juz chyba wszystko jasne i nie musze tłumaczyć dalej :gwizdanie:

Rafalekx a próbowałes sie z E46 330 ewentualnie 328 zobaczysz jak wolnossąca benzynka zamiata, z kreski ide równo 1,2,3 dalej odjeżdża, z rolki przez chwile przewaga dzieki temu momentowi przez ciebie wspomnianemu, póxniej odjeżdża, wiec nie skreslajcie wolnossaków, nie kończa sie na ADRrze 125km :gwizdanie:

złap sie którys z 1,8t w A3, idzie podobnie lecz dostaje na dystans od 328 :gwizdanie:

Co pewien czas wlatujemy na lotnisko na ułezu i są takie ustawki(ziomek ogarnia pas startowy)

żeby mieć jakiekolwiek szanse na rolke dizlem 1,9 trzeba mieć te 200km, i jeszcze raz powtarzam nie nazywajcie "trzymałem sie za nim dwie długosci auta" jakimś sukcesem, bo co kazde 10km/h oddalał sie od was :wallbash:

A takich zawodników naprawde jest dużo na trasie tylko nie kazdy chce sie od razu brać

:good: popieram zwłaszcza ostatnie zdanie trafne[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 00:02_________________________________________________a i be=mw 328 dobrze idzie jechałem
Opublikowano

A tak pozatym róznica 100km miedzy samochodami nie daje takiego efektu

Opublikowano

Ty nie za bardzo zachwalasz te bmki? :D proszę Cię zmień markę auta bo w dresach już chodzisz :D

Jakby każde 10 km/h oddalał się od nas tak jak mówisz to nie byłyby to 2 długości tylko znacznie więcej :gwizdanie:

Dobra dość pierd@lenia, Kowi wie najlepiej i on ma rację, a poza tym to śliczny z niego chłopczyk :hahaha:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

tak a rafalekx objeżdża wszystko z rolki :polew:

Pisze o tym bo mam na codzień porównanie i jak ktos mi pisze że 130km daje sobie nieźle rade w konfrontacji z 280km no to sorry to S4 też powineneś bez problemu gonic najwyzej o dwie długosci ci odjedzie :wallbash: ale dalej za nim bedziesz jechał :decayed:

przyjedź kiedys do nas na zlocik sobotnio-wieczorny w wakacje ustawie Cie z paroma wariatami z rolki szybko zmienisz zdanie :kox:

[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 00:12_________________________________________________Wcześniej wspominałem o tej skodzie 4x4 teraz wypatrzyłem był to 3,6FSI(260km) i daje sobie ręke uciac ze zaczynając od 100km/h momentalnie Ci ucieknie :gwizdanie:

Opublikowano

Kowi87 :fool: rafalekx to na lajcie RS4 objezdza :naughty: nie wsponinajc co juz robi z S4 :naughty:

Opublikowano

Kowi87 :fool: rafalekx to na lajcie RS4 objezdza :naughty: nie wsponinajc co juz robi z S4 :naughty:

domyślam sie w ogóle nie ma mocnych :kox:

a jestem pewien juz że z 1,8t bedzie miał problemy :disgust: moze z rolki mu odksoczy ale to będzie na chwile

Opublikowano

tak a rafalekx objeżdża wszystko z rolki :polew:

Pisze o tym bo mam na codzień porównanie i jak ktos mi pisze że 130km daje sobie nieźle rade w konfrontacji z 280km no to sorry to S4 też powineneś bez problemu gonic najwyzej o dwie długosci ci odjedzie :wallbash:

Ale co Ty pieprzysz :D Czytaj uważnie :D Ty zapatrzony jesteś w te konie mechaniczne jak jakiś opętany :D S4 jest uturbione i to podwójnie więc nie porównuj do wolnossącego nissana :P I gdzie Ty tam kurfa widzisz że ja go objechałem :D 10 razy już powtórzyłem że mi odchodził ale nie na tyle żeby był jak dla mnie godny uwagi :) A Ty się ustawiałeś z tymi swoimi kolegami których tak wysławiasz na rolkę? Czy przyjąłeś że nie warto albo znając życie się wystraszyłeś? :D Wrażenia z przejażdżki autem będąc w nim wcale nie muszą odzwierciedlać jego faktycznego przyspieszenia :) W matizie możesz mieć lepsze wrażenia niż w S8 :D :D :D[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 00:30_________________________________________________Pisz kurfa szybciej bo mi się spać chce :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 00:38_________________________________________________nie to nie idę spać :hi: nara :hi:

Opublikowano

ustawiam sie co róz :gwizdanie: ale mniejsza oto, skoro piszecie mi że na trasie mało który wam odjeżdza to chyba naprawde macie koxy :polew: :polew:

kiedyś dam ci cynk na wjazd na lotnisko to sobie zobaczysz na zywo co sie dzieje :evil:

Chodzi mi w tej całej kłótni że niby kiepsko Ci odchodził bo wolnossak, ale jednak Ci odchodził, dlatego wkleiłem ten filmik bo chyba oczekiwałes że odjedzie ci tak samo jak ten golf 4 :polew: wczesniej tez Ci napisąłem że 1sekunda to zwykle połowa samochodu w rzeczyswistości nie widac sporej róznicy, ale jesli tak cisniecie opór to po chwili juz jest widoczna róznica, wiec nie skreślaj wolnossaków, pojemnosc swoje zrobi 1,9 nie ma startu w tym setupie przynajmniej nie A4 :gwizdanie: elastycznosc moze ma lepszą ten twój niz nissan, ale uwierz że robi co chce z tobą przy tej mocy :gwizdanie: Ale nie ty wiesz lepiej trzymałes sie PRAWIE łeb w łeb z nim :kox:

Sam sie juz nie raz przekonałem jak padło 1,9 mało moze w konfrontacji z większymi silnikami

Opublikowano

Sam sie juz nie raz przekonałem jak padło 1,9 mało moze w konfrontacji z większymi silnikami

Kowi... jełopku zrozum wreszcie, że ja nie twierdzę że on nie ma mocy i nie jest super furą, ale na nasze polskie warunki na drogach (głównie wyprzedzanie) byle stare 1,9 TDI radzi sobie niewiele gorzej :) Od 0-100 to on zmiata... tylko powiedz mi gdzie poza torem i światłami na których czasami nawet do tych 100 nie dobije może to wykorzystać? :gwizdanie: Mało tego że żre hektolitry paliwa to na trasie wyprzedza się nim tało bez szału :rolleyes: Mi by było głupio jechać takim sportowym samochodem i mieć problemy przy wyprzedzaniu np. z leonem ARL po koxie :naughty: Też 1,9 TDI a pewnie by go wciągnął :gwizdanie:

Opublikowano

Widzisz tą wypowiedzią zmieniasz cały tok rozmowy, czytajac początek to nawet średnio rozgarniety dajmun stwierdził by że stawiasz 1.9 na równi z 3,5l potworem :gwizdanie: bo tylko troszeczke Ci odjechał, a jak miał niby odjechać, S4 do 100km/h też ci nie zginie z oczu

Przywołujesz polskie warunki (w końcu zaczynasz trybić moja poprzednia wypowiedź) to jest powód dla którego nie był Ci w stanie odjechać bo co przyśpieszył to sie chował za kolejnym zawalidrogą jadąc jak reszta, ty tak samo :gwizdanie:

w ten sposób to i za AMG nadązysz, bo po prostu nie ma gdzie Ci odjechać :gwizdanie:[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 10:57_________________________________________________A co do sportowych samochodów dużo jest takich wylgądajacych na sporotwe z osiagami porównywalnymi do zwykłego grata jakich dużo u nas na drodze

Golfa, polo czy ibize nazwiesz sportowym samochodem? a wiekszosc bedzie jechac porównywalnie do Ciebie

Opublikowano

Widzisz tą wypowiedzią zmieniasz cały tok rozmowy, czytajac początek to nawet średnio rozgarniety dajmun stwierdził by że stawiasz 1.9 na równi z 3,5l potworem :gwizdanie: bo tylko troszeczke Ci odjechał, a jak miał niby odjechać, S4 do 100km/h też ci nie zginie z oczu

Przywołujesz polskie warunki (w końcu zaczynasz trybić moja poprzednia wypowiedź) to jest powód dla którego nie był Ci w stanie odjechać bo co przyśpieszył to sie chował za kolejnym zawalidrogą jadąc jak reszta, ty tak samo :gwizdanie:

w ten sposób to i za AMG nadązysz, bo po prostu nie ma gdzie Ci odjechać :gwizdanie:

a co będzie dopiero jak rafalekx kupi coś większego :cwaniak1: wtedy to już nawet Lambo nie będzie mu mogło odjechać :decayed:
Opublikowano

Nie paput

Wtedy zrozumie co znaczy wiecej niz 200km

Opublikowano

Nie paput

o ile kupi coś powyżej 200KM
Opublikowano

Nie paput

raczej nie, bo wszystko wtedy wiecej pali niz 2,7l/100 :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

Nie paput

raczej nie, bo wszystko wtedy wiecej pali niz 2,7l/100 :polew: :polew: :polew:

ale wtedy pewnie będzie miał moment większy a rafalekx jeździ przeca momentem :gwizdanie: on nie wciska gazu, on ciągnie go do siebie :decayed:

wtedy będzie miał 2,3 na bank :decayed:

Opublikowano

:decayed:

tzw delektowanie sie jazdą :kox:[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 11:35_________________________________________________z dedykacją dla misia pysia z tunelów

:slina::polew::decayed:

Opublikowano

w ten sposób to i za AMG nadązysz, bo po prostu nie ma gdzie Ci odjechać :gwizdanie:

:gwizdanie: tak Kowiaczku... rozpędzając się do 180 w jego przypadku pewnie 200 musiał być z@jebisty korek :) skakaliśmy jak te żabki po jednym aucie :polew: A ja się za nim utrzymałem :slina: :slina: :slina: hehehe ale Ty pieprzysz :) Polskie warunki przywołuję do sensu zakupu takiego auta a nie w/w sytuacji :D tutaj warunki były dość sensowne na takie zabawy :) wyprzedzanie grupki 6-7 aut i wolna przestrzeń za nimi to faktycznie takie warunki o których mówisz... :gwizdanie:

I ja nie musiałem "trybić" Twojej wypowiedzi, bo Ty tam nie byłeś :D nie jechałeś ze mną :D Więc niby skąd możesz wiedzieć jak to wyglądało... :) Zwyczajnie uparty jesteś osioł i skoro uważasz że masz ch#jowe auto (tak jak i moje) to je sprzedaj :D bo przecież z durnego 1,9 TDI nic nie będzie... tylko po co było w niego ładować tyle kasy :P

Jakoś Adam i Tomek uważają że jest to możliwe i nie twierdzą kategorycznie że to nie jest możliwe, ale Ty nie... Ty jesteś najmądrzejszy :D Ty wiesz najlepiej :D Ok niech będzie po Twojemu :polew: Kowi jesteś miszczem :good: Ty wiesz najlepiej :slina::bag:

Kup sobie 2,4 od paputa :D