Chowix Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Witam serdecznie. Mam od tygodni problem z szyberdachem, nadeszły ciepłe dni to zabrałem się za niego. Zdjąłem podsufitkę no i dostałem się do szyberdachu. 10 śrubek i szyberdach w moich rękach. Problem mam taki, że gdy przełączę na pozycję otwarcia to lewa strona (kierowca) próbuje się otworzyć, a prawa "śpi" Szyberdach wyczyściłem wysmarowałem (WD-40) i nic nie poskutkowało. Jutro prześle Wam zdjęcia jak to wszystko wygląda. Otóż mam do Was parę pytań. 1. Gdy miałem wyciągnięty szyberdach i pomogłem mu się otworzyć tj. to z działającej strony na końcu szyberdachu gdzie szyny się kończą oczom pojawił się taki pręt a z drugiej strony go nie było ? Czy brakuje mi w nim części ? 2. Chciałbym go chociaż ustawić w pozycji prostej tj abym go nie miał zapadniętego. 3. Jutro wyśle fotki szyberdachu ale mówię od razu że mam ułamaną taką rzecz w nim tj tak jakby ogranicznik tej zasłony chyba.
Miszka82 Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 proponuję najpierw uzupełnić brakujące elementy, sprawdzić i wtedy pytać, a i fotki by były bardzo pomocne myślę
MATIUS Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 hmm ja mam również nie sprawny mechanizm... moja diagnoza u ciebie to któraś linka morze być zerwana są dwie... polecam ci kupno używanego całego stelaża ja tak właśnie zrobię...mam rozwaloną linkę jedną i prowadnice... (efekt braku smarowania) .tak wogule mechanizm cały szyberdachu jest bardzo delikatny.... spróboj podnieść szyberdach kluczem imbusowym koło włącznika masz taką mała zaślepkę otwórz ją i spróbuj kluczem ustawić położenie szyberdachu,... bynajmniej ja tak uczyniłem...
Chowix Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Opublikowano 27 Marca 2010 Witam, dziś go poskładałem. Pomogłem mu się podnieś (siłownikiem z prawej strony szyberdachu) lekko szarpiąc i poszedł w góre. Myślę że to sprawka linki.. Nie orientuje się ktoś o cenach naprawy i częściach ?
MATIUS Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 używany szyberdach to cena od 150-400zł (zależy od sprzedającego) widziałem na allegro nawet czasem po 150zł z silniczkiem sprawne itp itd
_Solar_ Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 wymień na nowy bo ten Twoj szyber to juz trup :gwizdanie: cena za uzywany tak jak kolega wyzej napisał można wychaczyć od 150 zeta w górę.I wiem kto ma w takiej dobrej cenie szyber
Rekomendowane odpowiedzi