Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ARG] Problem z napinaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten "zaworek" świadczy o tym że napinacz jest do rozrządu ze zmienną fazą. A Ty masz jaki model silnika AEB (jak w opisie) czy AWT jak w wątku?

Opublikowano

AWT jak w wątku.czyli co będzie pasował?od mojego co mam teraz różni się tylko literka na końcu kodu,tak jak napisałem wyżej.

Opublikowano

czyli nie ma znaczenia ze różni się literką w kodzie?A co z tym zaworkiem do zmiennych faz, przy zakładaniu napinacza po prostu przykręcić go tak jak był?

Opublikowano

Są jak gdyby dwa rodzaje napinaczy (do modelu b5) napinacz do rozrządu ze zmienną fazą (czyli adr, awt ..) i napinacz bez zmiennej fazy rozrządu (czyli aeb...) i więcej kombinacji nie będzie.

Musi zostać ten element na tym miejscu gdzie był, bez żadnych zmian.

Ale, Ty sam będziesz wymieniał łańcuch z napinaczem?

Opublikowano

zamierzam właśnie zrobić to sam :cool1:,jest coś na ten temat w dziale warsztat,ale musze zebrać jeszcze trochę więcej info.jak rozbiorę to będę wiedział w jakim stanie jest mój napinacz,łańcuch na pewno założę oryginał,a napinacz ten co na zdjęciu.pozd

Opublikowano

Nie obraź się ale jeżeli nie jesteś mechanikiem albo jeżeli nigdy nie wymieniałeś rozrządu to sama wiedza teoretyczna może nie wystarczyć - dobrze jest jeszcze mieć dobrą praktykę. [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 19:58_________________________________________________Piszę o wymianie łańcucha i napinacza.

Opublikowano

powiem szczerze że łańcucha jeszcze nigdy sam nie wymieniałem,ale prawie we wszystkich moich autach wymieniałem rozrząd i itp,narzędzia posiadam.a z tego co się orientuje to wszędzie są znaki, na wałkach itd.myślę że dam rade :wink4:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 20:30_________________________________________________witam ponownie,pokrywa zwalona i ocencie sami ten napinacz filmik>Audi AWT Chain Tensioner