mb83 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Jak w temacie... wymieniłem wszystko, zabrałem sie za filtr paliwa i niestety... za cholerę nie wiem jak zdjąć wężyki z tego filtra... tam są takie dziwne złączki... pewnie jest jakis bardzo prosty sposób na zdjęcie tego ale juz brak mi cierpliwości... Przeszukałem forum ale na wszystkich zdjęciach wężyki paliwowe do filtra zamontowane są na zwykłe opaski zaciskowe. Wymieniał ktoś? Poradzicie jak to zdjąć? Pewnie 15min roboty.
loco87 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Słuchaj masz A4 B7 i nie chciałes dać komuś zarobić 70pln za wymianę wszystkich płynów i filtrów Zainstaluj sobie jeszcze tam gaz OT
garmin Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Wyciska się do góry.To są zabezpieczenia .Aha napisz jakiej produkcji był stary filtr.Jestem ciekawy.
udy Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Słuchaj masz A4 B7 i nie chciałes dać komuś zarobić 70pln za wymianę wszystkich płynów i filtrów Zainstaluj sobie jeszcze tam gaz nie no co to za tekst, ja popieram samodzielne bebranie we wszystkim, a to czy ktos ma b5 czy nowe s8 to już jego sprawa, jeśli potrafi to takie rzeczy jak wymiana filtrów itp zawsze można zrobić samemu. Pozdro 1
agoonzo Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 nie no co to za tekst, ja popieram samodzielne bebranie we wszystkim, a to czy ktos ma b5 czy nowe s8 to już jego sprawa, jeśli potrafi to takie rzeczy jak wymiana filtrów itp zawsze można zrobić samemu. dokładnie,tymbardziej,że zdarzają sie mechanicy którzy potrafią zrobić takie rzeczy gorzej.jak coś umiem zrobić,to wolę to zrobić sam,bo przynajmniej mam pewność,że jest dobrze zrobione i tak jak piszesz,nieważne czy to auto za 10tys. czy 100
baraka Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 tez popieram samodzielne grzebanie xDD,,jesli ma sie choc blade pojecie o tym,,nie chwalac sie sam wyczyscilem przepustnice hahaha....
mb83 Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Opublikowano 29 Marca 2010 Za 70zł to nawet po jajkach nie chcą się podrapać więc jak nie masz pojęcia to nie pisz... w warsztacie krzyczą 250zł za wymianę, w ASO 580zł... jak złotówki spadają Ci z nieba to sobie rób w ASO. Dzięki koledzy za pomoc. Dziś już ni dam rady ale pewnie jutro znowu wjadę na kanał to zobaczę jaki filtr i czy rzeczywiście da się zdjąć te złączki. Kurcze takie małe coś a tyle problemów:) P.S. Moją Niunia odstawiam w obce ręce tylko w razie najwyższej konieczności... nie chodzi o oszczędnośc a o kompetencje ludzi pracujących w warsztatach.
garmin Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Nie przejmuj się piszącymi dupkami zmień go sam .Ja dokładnie tak zrobiłem .Wszystko wyczyściłem i po zmianie filtra paliwa auto zrobiło się dużo szybciej reagujące na pedał gazu.Te zabezpieczenia(złączki)bardzo prosto się otwierają pchaj do góry i się odblokuje .To standard przy filtrze paliwa(takie zabezpieczenie zamyka kołnierz żeby nie było opcji rozszczelnienia).Ostatnio dzwoniłem do ASO i wymiana wszystkich filtrów i oleju ok 1000 zł.A sam zrobisz na pewno dokładniej i za mniejsze pieniądze.
loco87 Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Sluchaj germin takich jak ty połykam w calosci wiec od dupkow sobie znajomym pociskaj. Takie mam zdanie. Jak kazdy z was bedzie miec takie podjejscie to zycze wszystkiego najlepszego naszej gospodarce. Sam zrobie remont, sam wymienie sobie rozrzad i filtry(250pln ale to duzo omg....do pelna czesto za tyle nie zalewam...), nie pójdę do baru napić się piwa bo w domu jest tańsze, do restauracji nieeeee bo mozna zrobić samemu obiad w domu. Będzie taniej NNNNNNNNiiiiice !
RS Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 LOCO87- daj na luz. Przeciez kazdy ma prawo do grzebania w swoim aucie sam, -bo lubi i tyle. Tak samo z tymi obiadami i drinkami. Chcesz takich ludz naklonic do warsztatu to zaproponuj takie ceny ze przecietny czlowiek powie: "Za takie ceny to nie chce mi sie brudzic nawet samemu." Na tym polegaja zasady wolnego rynku- tyle ode mnie. mb83- a nie masz tam takich zaciskow ktore sie sciska kombinerkami ?
czarek1963r Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam!Kolego może wiesz gdzie się znajduje filtr paliwa w a4 silnik 1.6 1995r nigdzie nie ma takiej informacji nawet w książce naprawy audi Pozdrawiam
adam3009 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 poszukaj koło środkowego tłumika :gwizdanie: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_wymiana_filtra_paliwa-t35766.0.html
czarek1963r Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dziękuje kolego sprawdze czy się tam znajduje
FANTOMAS Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 mb83 gdzie jest ten filtr bo u mnie w C6 cała podloga jest zabudowana plastikami i nie chce mi się rozbierać jej całej może jest podobnie jak w B7 bo zaintrygowało mnie ta lepasza rekacja na gaz. za samodział :oklaski: też popieram jeśli oczywiście ktoś wie co robi i nie szkodzi sobie i innym użytkownikom drogi bo to nie sztuka być frajerem i dać się dymać za byle zmiane żarówki ale umieć coś zrobić samemu i to doceniam rozwojowość a nie stagnację loco87 podaj nazwę tego serwisu bo za 70zł to raczej lampy wycierają
Rekomendowane odpowiedzi