Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwrot za kartę pojazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To fiuty u mnie w Lublinie nie chcą oddać.Złożyłem pismo , dostałem odpowiedź odmowną i właśnie przygotowuję pozew :confused4:

Opublikowano

Warunek konieczny: wydane w okresie od 21 sierpnia 2003 r. do 14 kwietnia 2006 r.

Ja sie nie lapie niestety, chyba ze wystąpię o zwrot z poprzedniego pojazdu. Orientuje sie ktos?

Opublikowano

Warunek konieczny: wydane w okresie od 21 sierpnia 2003 r. do 14 kwietnia 2006 r.

Ja sie nie lapie niestety, chyba ze wystąpię o zwrot z poprzedniego pojazdu. Orientuje sie ktos?

Ja tez sie nie łapie na obecna furmanke...ale za poprzednią.... czemu nie :) możnaby sie cos postarać... Przypomni ktoś o jakiej $$$ rozmawiamy (OK :) 425PLN)? W Zgorzelcu trzeba sie ponoć sądzic ze Starostwem w tej sprawie...polbownie nie chca kasy wydać :/ prostaki :)

Opublikowano

Przypomni ktoś o jakiej $$$ rozmawiamy ?

425zł :hi:

Opublikowano

Przypomni ktoś o jakiej $$$ rozmawiamy ?

425zł :hi:

Dziekuje :) znalazłem podobny wątek na stronie powiatu zgorzeleckiego.... :hi: :hi:

Opublikowano

Firmy sa ktora sie zajmuja o zwrot jest pewny 300 zl :good: Ja wyslalem papiery w sumie na 3 auta i 1 motor :>

Opublikowano

a jak sprzedało się samochód to można ubiegać się o zwrot ? i ewentualnie jeśli nie posiadamy żadnych dokumentów poprzednich samochodów czy da radę odnaleźć odpowiednie papiery w wydziale komunikacji ?

Opublikowano

a jak sprzedało się samochód to można ubiegać się o zwrot ? i ewentualnie jeśli nie posiadamy żadnych dokumentów poprzednich samochodów czy da radę odnaleźć odpowiednie papiery w wydziale komunikacji ?

Podłącze sie do pytania...

Ja A6 juz sprzedalem.. :(

Opublikowano

Jak znajdziesz paragon to oddadzą :tongue4:

Opublikowano

ja znalazlem za mojego drugiego CRXa :decayed: i to sie trzeba udac do starostwa gdzie byla wydawana karta pojazdu?

Opublikowano
:disgust: ja zarejestrowałem w czerwcu 2006 :/ dwa miesiące po terminie.. echhh
Opublikowano

Do zwrotu pieniedzy ma prawo tylko ten co placil za karte pojazdu ,

W przypadku gdy osoba zainteresowana jest jeszcze posiadaczem pojazdu:

* ksero dowodu osobistego (obydwie strony koniecznie)

* jeżeli występuje współwłaściciel pojazdu również ksero dowodu osobistego współwłaściciela

* kserokopia karty pojazdu (1 i 2 strona, w przypadku współwłaściciela również przedostatnia strona)

w przypadku gdy osoba zainteresowana sprzedała już swój pojazd:

* kserokopia dowodu osobistego (obie strony koniecznie)

* jeżeli występuje współwłaściciel pojazdu również kserokopia dowodu osobistego współwłaściciela (obie strony koniecznie)

* kopie dokumentu na którym widnieje pieczątka z pierwszej rejestracji z określoną datą i numerami samochodu

* w przypadku braku jakichkolwiek dokumentów potwierdzających, zaświadczenie z wydziału komunikacji

[br]Dopisany: 30 Marzec 2010, 17:50_________________________________________________A wiec jesli zadnych dokumentow nie macie to do wydzialu komunikacji i oni wydadza zaswiadczenie, bo przeciez maja kto placil :good:

Dla mnie bezsens i powinni zwracac kase bez zalatwiania zadnych papierow, ale to PL wiec :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Mają przelać pieniążki do 1 miesiąca. Podobno liczy się kto pierwszy to lepszy.Pani w okienku tak mówiła

Opublikowano

to sie zalapie pewnie i ja :wink4:

Opublikowano

Panowie czy ktos juz cos dzialal w tym temacie? Bylem w urzedzie i oczywiscie wzbudzilem wielkie zamieszanie. Chociaz moze nie tyle zamieszanie co wkurw...nie pana kierownika ze przyszedlem z takim pismem. Na dzien dobry powiedzial ze nie przyjmie i wyjal jakis papier (ich interpretacje orzeczenia TK), ze oni nie oddaja tej kasy bo dzialali wg prawa a jak TK uznal ze jest bezprawne to niech oni teraz oddaja. Powiedzial ze bez sensu zebym u niego skladal to pismo tylko zebym od razu do sadu szedl. Powiedzialem ze pana obowiazkiem jest przyjac takie pismo a co pan z nim zrobi to juz pana broszka. On dalej mnie przekonuje ze nie ma sensu bo i tak mi odpisze, ze nie odda i zebym od razu do sadu szedl. Widze ze juz mu cisnienie skoczylo :decayed: Ale dalej uparcie ze ma przyjac bo jak napisze do sadu to sad sie zapyta, dlaczego do wlasciwego urzedu wydajacego karte pojazdu sie nie zglosilem i prawdopodobnie odesle mnie spowrotem do pana. Jak pan napisze ze nie odda kasy to wtedy mam podkladke i moge isc do sadu. Facet sie zagotowal i prawie wyrzucil mnie z gabinetu ale pismo przyjal. Powiedzialem zeby sie tylko wyraznie podpisal jak bedzie odpowiedz wysylal :decayed:

Mial juz ktos taka sytuacje?

Opublikowano

A dałeś mu kopię pisma , żeby przybił pieczątkę kiedy wpłynęło i złożył podpis ??

Opublikowano

A dałeś mu kopię pisma , żeby przybił pieczątkę kiedy wpłynęło i złożył podpis ??

oczywiscie :evil:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2010, 10:20_________________________________________________chociaz nie tyle on sie pod tym podsteplowal co jakis koles w sekretariacie bo pan kierownik osobiscie nie przyjmuje pism. ale pieczatka z data i podpisem jest

Opublikowano

oczywiscie :evil:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2010, 10:20_________________________________________________chociaz nie tyle on sie pod tym podsteplowal co jakis koles w sekretariacie bo pan kierownik osobiscie nie przyjmuje pism. ale pieczatka z data i podpisem jest

No to dobrze.U mnie też sekretarka się podpisała i po 4 dniach miałem odpowiedź.Negatywną oczywiście :polew: