Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BNA] Dziwny dzwięk silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie, z komory silnika mojego samochodu wydobywa się dziwny metaliczny dźwięk.

Dźwięk ten wydobywa się dosyć często podczas normalnej postojowej pracy silnika, oraz bardzo mocno i głośno podczas ruszania na każdym biegu.

Najbardziej go słychać kiedy zaciągnę ręczny i wrzucę którykolwiek bieg i powoli puszczę sprzęgło.

Nie wiem co się może dziać, boję się wizyty w ASO bo wiem że poczuję to mocno moja kieszeń.

Pomóżcie. :confused4:

Opublikowano

Coś może ze sprzęgłem,ew.korbowody -ale to tylko teoria.lub klewiatura ;(

Opublikowano
  • Autor

Dobra już trochę poczytałem, dodam tylko że łańcuszek wraz z napinaczami został wymieniony w zeszłym roku, nie sądzę żeby umarł tak szybko.

A i dźwięk wydobywa się spod machy od strony kierowcy.

Co do wydatku to trochę mnie przeraża, nie stać mnie na wywalenie 6 tys. na naprawę :(

Opublikowano

Kolego na odległość jest coś ciężko doradzić :confused4:

Opublikowano

Masz auto na gwarancji że do ASO chcesz jechać? Może lepiej odwiedź jakiegoś dobrego mechanika który pomoże Ci zdiagnozować problem.

A druga sprawa, po co kupujesz auto klasy premium skoro później masz problem go utrzymać i płacić za ewentualne naprawy...

Opublikowano

Masz auto na gwarancji że do ASO chcesz jechać? Może lepiej odwiedź jakiegoś dobrego mechanika który pomoże Ci zdiagnozować problem.

A druga sprawa, po co kupujesz auto klasy premium skoro później masz problem go utrzymać i płacić za ewentualne naprawy...

co do ASO to sie zgadzam. oni wymienia Ci pol silnika nie zastanwaiajac sie nawet nad tym czy cos da sie naprawic.

a co do kosztow napraw to nie rozumiem. ja myslalem ze kupujac auto klasy premium mozna liczyc na mniejsza awaryjnosc niz przy fiacie ... w/g Twojego rozumowania auta tej kalsy powinny psuc sie na potege a kupuajcy jezdzi nimi tylko daltego zeby wszyscy dookola wiedzieli ze stac go na remonty???

za ta samam kase mozna kupic np dwulteniego opla, albo pewnie 5 czy 6 letnie audi czy bmw. chcesz powiedziec ze nie decydujac sie na opla musze odlozyc jeszcze polowe wartosci auta na naprawe tego super auta? cos nie hallo z tym podejsciem...

Opublikowano

co do ASO to sie zgadzam. oni wymienia Ci pol silnika nie zastanwaiajac sie nawet nad tym czy cos da sie naprawic.

a co do kosztow napraw to nie rozumiem. ja myslalem ze kupujac auto klasy premium mozna liczyc na mniejsza awaryjnosc niz przy fiacie ... w/g Twojego rozumowania auta tej kalsy powinny psuc sie na potege a kupuajcy jezdzi nimi tylko daltego zeby wszyscy dookola wiedzieli ze stac go na remonty???

za ta samam kase mozna kupic np dwulteniego opla, albo pewnie 5 czy 6 letnie audi czy bmw. chcesz powiedziec ze nie decydujac sie na opla musze odlozyc jeszcze polowe wartosci auta na naprawe tego super auta? cos nie hallo z tym podejsciem...

olo masz rację nie po to kupujemy autka z górnej półki żeby później w nie ładować kupę kasy, kupujemy je po to żeby jeździć z uśmiechem na :)

Opublikowano

OLO nie do końca mnie zrozumiałeś, poza tym nie wiem jak długo krystianp23 jest w posiadaniu tego samochodu, dlatego jeśli więcej niż pół roku to sorka chyba, że auto kupił nie dawno.

Chodzi mi o to, że nie sztuką jest kupić auto za całą kasę tylko żeby mieć nowszy model od sąsiada a nie mieć kasy na chusteczki żeby wytrzeć łzy jak coś kosztowniejszego się zepsuje. Dla mnie klasa premium to lepszy komfort jady, lepsze materiały wnętrza, itd., bo to akurat można zobaczyć i poczuć przy kupnie takiego auta. Natomiast, jeśli chodzi o silnik to do niego nie wejdziesz jak kupujesz auto, może być wszystko OK przy zakupie a np. po 5kkm coś się zepsuje i nie jest regułą, że droższe auto to powinno mnie j się psuć.

Chyba, że kupujesz nówkę z salonu.[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 13:24_________________________________________________Ja nie mówię nikomu jakie ma sobie auto kupić, bo to już osobista sprawa. Ale należy robić to z głową :wink4:

Opublikowano

a co to k..... was interesuje czy za ostatnie czy nie k.... pomagamy nie dolujemy co niektorzy to p...... tutaj takie pier..... ze asz strach i cale zycie fiacikiem takim zycze jezdzic

warnwarn.gifTo już twój, któryś z kolei wpis o podobnej treści, nic nie wnoszący do tematu, za to z ostrą krytyką wobec użytkowników.

Spokojniej troszeczkę..

Opublikowano

a co to k..... was interesuje czy za ostatnie czy nie k.... pomagamy nie dolujemy co niektorzy to p...... tutaj takie pier..... ze asz strach i cale zycie fiacikiem takim zycze jezdzic

warnwarn.gifTo już twój, któryś z kolei wpis o podobnej treści, nic nie wnoszący do tematu, za to z ostrą krytyką wobec użytkowników.

Spokojniej troszeczkę..

Wracamy do Tematu :hi: