Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BLB] Kontrola przebiegu inny numer wsc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega sprawdzał mi przebieg, bo miałem wątpliwości. W książce serwisowej jedna data 3.04.07 przebieg 59000 a w Aso 3.04.08 Jest taki przebieg. Wszystko dalej się zgadza, ale w Aso jest ze trzy strony a w książce 3 wpisy, pierwszy 32000 – 59000 – 90000 i ja robiłem przegląd w niemcowni podczas zakupu przy 106000 celem sprawdzenia historii oraz stanu pojazdu. Teraz ma 135000 i nie dają mu nawet 100000

Przebieg licznika zgadzał się z w tym w sterowniku jednak powstało to, ale??

Błąd vin sterownika air bag ale wprowadzony był prawidłowy. Kolega skasował ten błąd i patrzył, że coś było robione, ale ciężko mu określić, co. Nie mógł odczytać vinu z absu i stawiał, że to ten sterownik był wymieniany. Dalej sprawdzał wsc na wszystkich sterownikach i tam powstało to, ale z przebiegiem, sterownik sinika miał inne wsc, licznik jeszcze inne a reszta nawet radio, Klima, abs, air bag, nie pamiętam, co jeszcze było wsc 06335.

Moja prośba o opisanie możliwych takich niezgodności i czy przebieg to dalej niewiadoma.

Opublikowano

WSC zmieni się przy każdej adaptacji, więc kasowanie inspekcji w liczniku zmienia WSC.