brembi Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ostatnio postanowiłem zrobić porządek z poobdzieraną rączką hamulca. Na początku myślałem, że zdarcie wierzchniej warstwy farby, którą jest pokryta rączka załatwi sprawę, ale po głębszych oględzinach okazało się, że są tam dużo głębsze rysy -aż do gładkiego plastiku. Szukając rozwiązania tego problem przypomniałem sobie o kawałku naturalnej skóry, który gdzieś tam leżał bezużytecznie w garażu. Postanowiłem obkleić rączkę tą skórą. Efekt końcowy jest całkiem niezły. Oto kilka fotek : Efekt końcowy: Uwagi: - skórę przyklejać etapami - nakładając wcześniej paski kleju - ja używałem SuperGlue - przed przyłożeniem kolejnego fragmentu skóry do nałożonego wcześniej na rączkę paska kleju trzeba ją dość mocno naciągnąć - po przyłożeniu każdego kolejnego fragmentu skóry do paska należy natychmiast wyrównać (dociskając tu i ówdzie) powierzchnię skóry - do cięcia skóry używać możliwie najostrzejszego nożyka - krawędź jest wtedy równiejsza
v1ck Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ladnie fajny opis moze u siebie tez tak zrobie
Bogumił Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Gdzieś na jakimś programie typu Discovery pokazywano montaż obić ze skóry. I tam pracownicy rozgrzewali kawałki skóry aby łatwo i dokładnie przylegały one do wykładanego elementu. Ale pomysł z "zamaskowaniem" niedokładności rączki bardzo oryginalny
stach.. Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 No ładnie pokaż jeszcze fotkę jak to wygląda juz w autku
luki195 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 mi jakos nie idzie to ukladanie skory;/
Rekomendowane odpowiedzi