dudi75 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam mam u siebie zalozony filterek ITG , gabka jest juz bardzo zasyfiona i przez to poleciala mi przeplywka . Zalozylem juz nastepna ale musze teraz przeczyscic ten filtr bo podnie nastepna . I wlasnie mam takie pytanie czy jego sie w czyms specjalnym pluka czy pierze . I ile trzeba puzniej tego olejku do nasanczania filtrow dac , bo chyba ostatnio przesadzilem bo az sie przeplywka kleila w srodku .
moskal Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dudi , ja myje w normalnym płynie do naczyń , lejesz ciepłą wode do miski , płyn , wkładasz stozek i go gnieciesz do momentu w którym cały tłusty olejek zejdzie z niego. Łatwo jest to stwierdzić , bo filtr nie powinien sie kleić po takim zabiegu , potem płuczesz w ciepłej wodzie , suszysz i gitara. Bynajmniej ja tak robie i jeszcze sie nic nie stało , przejechałem około 10.000km , raz go prałem. Mozna po wypłukaniu jeszcze raz go wygnieść w wodzie z płynem , napewno nie zaszkodzi Jesli chodzi o nasączanie to jechałem tym sprayem powolutku raz przy razie , do momentu w którym widziałem ze cała powierzchnia filtra zmieniła delikatnie kolor na bardziej zielonkawy. nie wiem dlaczego przepływke miałeś ujebaną w olejku , ja po 8.000km , po zdjęciu filtra z przepływki miałem go od srodka suchutkiego , zadnych zanieczyszczeń , moze naprawde przesadziłeś . W kazdym badz razie tez sie licze z tym ,ze mi przpływka powie papa w najbliższym czasie i juz rozglądam sie za Blow off'em , bo nie chce stracić tego dzwieku :naughty: :naughty: :naughty:
RS Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 To sa wlasnie powody z ktorych zawsze odradzalem sportowe filtry. Sa one stosowane w sporcie, ale tam silniki budowane sa na okreslony dystans km. Po prostu w cywilnym uzyciu zestawienie: Korzysci /Straty- wypada bardzo negatywnie. Ale jak ktos, jak moskal, juz te straty i tak kalkuluje, to jest ok. Ten plyn nawilzajacy ma za zadanie zatrzymac pyl w gabce. Dlatego gabka powinna byc co najwyzej lekko spryskana tylko. Jak juz ten filtr ma byc, to czysc go czesto. Mysle ze tak co 6000km lub 3 miesiace. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi