Opublikowano 2 Listopada 201015 l nie mam czasu zebu czekać na przesyłki, muszę coś wykombinować już dziś
Opublikowano 2 Listopada 201015 l wszystkie skorodowane powierzchnie postaraj sie przeszlifowac drobnym papierem i w miare mozliwosci wypolerowac, dasz nowe uszczelnienia i wszystko powinno byc ok
Opublikowano 22 Kwietnia 201115 l jak sobie radzicie z cieknącym płynem hamulcowym, po wykręceniu zacisku? ściskacie czymś przewód, czy jak?
Opublikowano 22 Kwietnia 201115 l lepiej nie sciskac przewodu trzeba poszukac zatyczek od nowych przewodow hamulcowych
Opublikowano 7 Maja 201115 l Czyli znalazłem foto - jak tego nie robić: zaje....biscie :thumbdown: :thumbdown:
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l Żeby nie leciał płyn jak odkręcimy zacisk można wcisnąć pedał hamulca do podłogi i go zablokować (zaprzeć jakiś pręt o siedzenie czy jak komu wygodnie) i ucieknie tylko płyn z jednego naciśnięcia a potem już nie poleci. A co do skorodowanego wałka z wieloklinem od ręcznego to ostatnio przerabiałem to u siebie, oszlifowałem całe te wżery szlifierką kontową, napawałem to i przetoczyłem, teraz szybciej całe auto zgnije niż ta warstwa napawana. Wyszło taniej niż wymiana zacisków ( 0 zł) tylko problemem może być napawanie i dostęp do tokarki.
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l witam, mam plan żeby ściągnąć zaciski i pomalować je proszkowo, pewnie będzie lepszy efekt ale czy to warte zachodu i co zrobić żeby płyn nie wyciekł ? bo jak będzie wciśnięty pedał to wszystich nie ściągnę
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l witam, mam plan żeby ściągnąć zaciski i pomalować je proszkowo, pewnie będzie lepszy efekt ale czy to warte zachodu i co zrobić żeby płyn nie wyciekł ? bo jak będzie wciśnięty pedał to wszystich nie ściągnę płynu nie ruszaj, bo jak zapowietrzysz uklad to bedziesz :wallbash: :wallbash: aby je pomalowac to musisz je najpierw kompletnie rozebrac, wypiaskowac i pomalowac nastepnie poskladac i wiooooooo jakie masz zaciski alu czy zeliwne ?
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l musisz poszukac sobie nieprzelotowych nakretek jak masz zacisk zeliwny to nakretka powinna miec gwint M10X1 a jak alu M12X1
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l a co myślisz o pomalowniu bez ściągania tak jak wyżej pisali ? :polew: :polew: :polew: :polew: proszkowo ? zapomnij
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l czyszczenie druciakiem i papierem ściernym tam gdzie da rade dojść z zewnątrz
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l czyszczenie druciakiem i papierem ściernym tam gdzie da rade dojść z zewnątrz psu w d....e taka robota trzeba wszystko i tak rozkładac ja bym sie nie zabierał do tego z druciakiem
Opublikowano 1 Sierpnia 201114 l ok, dzięki za info czyli zostawiam tak jak jest, ale tragicznie to wygląda przy fajnych felach, niestety jak dla mnie to za trudna zabawa żeby wszystko rozebrać i nic nie rozwalić