darek69L Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Mam mały problem z napięciem rolki napinającej pasek rozrządu, a dokładnie jak to prawidłowo zrobić aby nie było za mocno napięty albo za słabo, pozatym jeszcze pozostaje sprawa napinacza hydraulicznego jak to ma wyglądać. Bardzo proszę o poradę może jakieś foty ktoś posiada, znalazłem rożne rolki napinające do rożnych silników ale do AJM rolki nie znalazłem.
darek69L Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Fotka ok ale jak napiąć rolkę bez specjalistycznego klucza?
krzyniek Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ręcznie ustawiasz i dokręcasz, a potem wyciągasz blokadę z napinacza hydraulicznego i napinacz napina pasek
darek69L Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ok a jaka ma być odległość czpienia napinacza od tego kowadełka przy rolce.?
dariodario Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Mam mały problem z napięciem rolki napinającej pasek rozrządu, a dokładnie jak to prawidłowo zrobić aby nie było za mocno napięty albo za słabo, pozatym jeszcze pozostaje sprawa napinacza hydraulicznego jak to ma wyglądać. Bardzo proszę o poradę może jakieś foty ktoś posiada, znalazłem rożne rolki napinające do rożnych silników ale do AJM rolki nie znalazłem. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t95160.0.html;highlight=sam+naprawiam+audi+a4 znajdziesz tam odpowiedz
darek69L Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jeszcze jedno pytanie czy nakrętkę od rolki napinającą skręcać na jakąś pastę samohamującą?
Rekomendowane odpowiedzi