Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] CZUJNIK TEMPERATURY CIECZY CHŁODZĄCEJ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może temat już znany i przerabiany na forum ale za cholerę nie umiem znaleźć jaki jest kod czujnika temperatury cieczy chłodzącej(znany jako G2/g62?), gdzie on się mieści i czy samemu można go sobie wymienić?

MAM jakiś nr 059 919 501 czy ten będzie pasował do mojego motoru 1.9 bke 116 km rok 2005 buda b7

Jeśli ktoś już wymieniał ten czujnik pls o jakieś sugestie i knify na wymianę

i czy kupić ori czy może jakiś zamiennik choć na zamienniku się już kiedyś sparzyłem

Opublikowano

kup ori :wink4:

jeśli wiesz w którym miejscu jest on umiejscowiony i jest do niego mniej/więcej dobry dostęp to wymienisz sam :good: wypłynie Ci trochę płynu więc potrzebował będziesz płynu na dolewkę :wink4:

Opublikowano

kup ori :wink4:

jeśli wiesz w którym miejscu jest on umiejscowiony i jest do niego mniej/więcej dobry dostęp to wymienisz sam :good: wypłynie Ci trochę płynu więc potrzebował będziesz płynu na dolewkę :wink4:

własnie nie wiem dokońca gdzie on jest i ile ma pinów bo już zgłupiałem teraz wydaje mi się że ma 2 a nie 4 :kwasny:

Opublikowano

wg etki masz 4pinowy w BKE :wink4: zielony (teraz chyba czarne robią, bo ja taki u siebie zakładałem) nr 059 919 501 A

Opublikowano

Witam też zauważyłem ten sam problem z tym czujnikiem :(gdzie on się znajduje proszę o podpowiedz i gdzie go kupić :mysli:

Opublikowano

Miejsce zamontowania czujnika temperatury płynu chłodzącego -G62-

3 - Czujnik temperatury płynu chłodzącego -G62-

Z tyłu na głowicy silnika :naughty:

a150633.png

059919501A

zielony, 4-pin, wtyczka owalna