wozniaq Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam serdecznie,Niestety przyszedł czas na jedną z moich żarówek ksenonowych. W ASO w Warszawie żądają za to 1100 PLN !!!Czy szanowni forumowicze wiedzą może czy da się to w modelu B8 zrobić samemu (jeżeli tak to jak ?) i ile to może kosztować?Bądź miejsce w którym zrobią mi to tanio i fachowo.Pozdrawiam.
martin a4 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 wlasnie panowie jaki tam jest zarnik ??
GRazny Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kup 2 sztuki na allegro lub spytaj Waski 'ego... wymieniamy parami oczywiście najpierw musisz wyciągnąć i zerknąć co tam masz... d1s... d1r... czy inny
wozniaq Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kup 2 sztuki na allegro lub spytaj Waski 'ego... wymieniamy parami oczywiście najpierw musisz wyciągnąć i zerknąć co tam masz... d1s... d1r... czy inny Witam, No tak - szczerze mówiąc to jeszcze nie próbowałem ich wyjąć - ale z tego co słyszałem to może być z tym problem stąd też moje pytanie. Pozdrawiam.[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2010, 09:53_________________________________________________ kup 2 sztuki na allegro lub spytaj Waski 'ego... wymieniamy parami oczywiście najpierw musisz wyciągnąć i zerknąć co tam masz... d1s... d1r... czy inny Witam, Dzwoniłem do ASO i Pan był tak miły i potwierdził, że jest tam żarnik D3S - niestety nie chciał podać producenta ale na bank jest to Philips. Ponadto w instrukcji jest bardzo dokładnie opisane co trzzeba zrobić, aby wyjąć reflektor. Tak więc chyba sam się za to wezmę. p.s. jeszcze jedno - dziwny objaw, o którym nie wspomniałem wcześniej. W ASO mówią, że to normalne. Mianowicie za każdym razem jak włączę światła to oba xenony się palą. Niestety lewy gaśnie po ok 1 minucie. I druga sprawa - tak naprawdę nie zauważyłem znacznej różnicy w kolorze świecenia między lewym a prawym - ale to może wynikać z podobnego wieku żarników. Pozdrawiam, Wozniaq 1
prezik Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 p.s. jeszcze jedno - dziwny objaw, o którym nie wspomniałem wcześniej. W ASO mówią, że to normalne. Mianowicie za każdym razem jak włączę światła to oba xenony się palą. Niestety lewy gaśnie po ok 1 minucie. I druga sprawa - tak naprawdę nie zauważyłem znacznej różnicy w kolorze świecenia między lewym a prawym - ale to może wynikać z podobnego wieku żarników. Witam. od dzisiaj mam taki sam objaw.czy to napewno jest jest zarnik? czy na allegro ktos kupowal moze zarniki czy to sa oryginaly http://allegro.pl/audi-a4-09r-zarowka-nowa-osram-d3s-xenonowa-i1354328035.html cena jest atrakcyjna w intercarsie te same kosztuja 490zl za sztuke
kojot49 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Witam czy ktoś doszedł dlaczego jeden z Palnik sie zapala i po jakimś czasie gaśnie ? Po ponownym uruchomieniu auta zapal się jak by nic mu nie dolegało i procedura sie powtarza.
maciek70 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Czy wie ktoś jak wyjąć żarnik? on jest na wcisk? to samo z wtyczką na wcisk czy jest jakaś zapadka?
wrclaguna Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 zarnik przekreca sie i wyciagasz, wtyka jest na wcisk
Kaju77 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Jednoznacznej odpowiedzi nikt nie udzielił na w/w pytania czyli rozumiem że przyczyna leży po stronie uszkodzonego żarnika?
_Bumier_ Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Wracałem ostatnio moją a4 z kolegą z Opola i kolega zauważył że bardzo nisko świecą mi światła .. Powiem szczerze , że nie zauważyłem tego, jak byłem na przeglądzie to gość sprawdzał mi lampy czy dobrze świecą i mówił wtedy że bardzo dobrze . . Gdy dojechaliśmy do domu wsiadłem do kolegi HONDY ACCORD 2009 i u niego zupełnie inaczej LEPIEJ widać w nocy , nie porównywałem z inną b8 , co może być przyczyną ? Mam bixy ori
seba.jedesign Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Witam, w ubiegłym tygodniu wymieniałem żarniki ,problem miałem podobny,mianowicie prawy po zaświeceniu świecił różnie 5min, czasami 20minut i gasł, po wyłączeniu i włączeniu świateł znowu zaczynał świecić na jakiś czas i tak w kółko.Róznicy w barwie światła też nie było pomiędzy rekleftorami. Do wymiany żarników powyciągałem całe lampy, banalna i szybka robota ,czas trwania całej operacji to na spopkojnie 20 min.
Kaju77 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Wracałem ostatnio moją a4 z kolegą z Opola i kolega zauważył że bardzo nisko świecą mi światła .. Powiem szczerze , że nie zauważyłem tego, jak byłem na przeglądzie to gość sprawdzał mi lampy czy dobrze świecą i mówił wtedy że bardzo dobrze . . Gdy dojechaliśmy do domu wsiadłem do kolegi HONDY ACCORD 2009 i u niego zupełnie inaczej LEPIEJ widać w nocy , nie porównywałem z inną b8 , co może być przyczyną ? Mam bixy oriŚwiecą nisko czy słabo? W poprzedniej B6 miałem problem z ksenonkami, okazało się że regeneracja odbłyśnika pozwoliła na nowo cieszyć się pięknym światłem. Stąd i teraz nasuwa się pytanie jaka jest trwałość odbłyśników w B8, jaki przebieg wytrzymują? Edytowane 30 Września 2014 przez Kaju77
_Bumier_ Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Wracałem ostatnio moją a4 z kolegą z Opola i kolega zauważył że bardzo nisko świecą mi światła .. Powiem szczerze , że nie zauważyłem tego, jak byłem na przeglądzie to gość sprawdzał mi lampy czy dobrze świecą i mówił wtedy że bardzo dobrze . . Gdy dojechaliśmy do domu wsiadłem do kolegi HONDY ACCORD 2009 i u niego zupełnie inaczej LEPIEJ widać w nocy , nie porównywałem z inną b8 , co może być przyczyną ? Mam bixy oriŚwiecą nisko czy słabo? W poprzedniej B6 miałem problem z ksenonkami, okazało się że regeneracja odbłyśnika pozwoliła na nowo cieszyć się pięknym światłem. Stąd i teraz nasuwa się pytanie jaka jest trwałość odbłyśników w B8, jaki przebieg wytrzymują? Kolego za nisko świecą , jak byłem na przeglądzie to facet mówił że dobrze świecą , patrzył
marc1n Opublikowano 4 Października 2014 Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) WitamKupował ktoś zarniki d3s u BARTEX-2013 ?http://allegro.pl/xenon-ksenon-d3s-osram-philips-audi-a1-a3-a4-a6-q5-i4649595460.html update. BARTEX-2013 nie bardzo wie co sprzedaje ten żarnik osram d3s 66340 ma barwę 4150K w opisie raz podaje 4800K nizej w opisie 4300K podobna sytuacja jest ( była w xenon-serwis ) ci od filmików z YT kupiłem żarniki 4500K przysłali 4150K nie polecam ich. Edytowane 10 Października 2014 przez marc1n
seba.jedesign Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Witam Kupował ktoś zarniki d3s u BARTEX-2013 ? http://allegro.pl/xenon-ksenon-d3s-osram-philips-audi-a1-a3-a4-a6-q5-i4649595460.html Kupowałem od niego Philips D3S ,założone ,świecą,jest wszystko ok. 1
marc1n Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Dzięki. a sprawdzałeś czy to ori żarówki czy jakieś chińczyki ? Kiedyś coś czytałem ze poniżej 200pln nie idzie kupic ori żarnika philips lub osram Edytowane 5 Października 2014 przez marc1n
seba.jedesign Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Dzięki. a sprawdzałeś czy to ori żarówki czy jakieś chińczyki ? Kiedyś coś czytałem ze poniżej 200pln nie idzie kupic ori żarnika philips lub osram według tych wszystkich wiadomości które sa w necie jak sprawdzić czy to oryginał czy zamiennik to wszystko wskazuje na oryginał, jeżeli było by inaczej już bym miał po przetwornicach
Kaju77 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Seba dlaczego miałbyś po przetwornicach, możesz to jakoś uzasadnić?
marc1n Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 ponoć paliły się przetwornice. Może ktoś wie jaka jest barwa tego żarnika i ile ma lm ?
Rekomendowane odpowiedzi