Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana żarnika D3S Bixenon w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc wszystkim. Bedac w polsce padl xenon po prawej stronie czyli w moim przypadku kierowcu (gb). Wymoenilem obie zarowki i bylo ok, ale pojawiaja sie ciagle problemy bo np nie startuje swiatlo to zaczynam wlaczac i wylaczac i zaczyna mrugac jakby chcialo wystartowac i na kilkadziesiat prob sie udaje. Coraz bardziej mysle ze to moze byc przetwornica. Czy ktos tu juz ja wymienial? Ciezko ja wymienic samemu? W ang sklepie mowi sie na nia xenon ballast chyba. Ale sprzedaja takze cale kity zarowka,kabel,ballast dla tych co przesiadaja sie z halogenow na xenony.

Opublikowano
19 minut temu, Twarek napisał:

Czesc wszystkim. Bedac w polsce padl xenon po prawej stronie czyli w moim przypadku kierowcu (gb). Wymoenilem obie zarowki i bylo ok, ale pojawiaja sie ciagle problemy bo np nie startuje swiatlo to zaczynam wlaczac i wylaczac i zaczyna mrugac jakby chcialo wystartowac i na kilkadziesiat prob sie udaje. Coraz bardziej mysle ze to moze byc przetwornica. Czy ktos tu juz ja wymienial? Ciezko ja wymienic samemu? W ang sklepie mowi sie na nia xenon ballast chyba. Ale sprzedaja takze cale kity zarowka,kabel,ballast dla tych co przesiadaja sie z halogenow na xenony.

Zależy jakie żarniki kupiłeś? Najprościej zamienić żarniki miejscami i będziesz wiedział czy żarnik wadliwy czy przetwornica siada. Wymiana przetwornicy tyle roboty co wymiana żarnika. Jeśli przetwornica to najlepiej kupić ori za pere zlotowek. 

Opublikowano

Zamienialem zarowki i swiecila. Kupilem wtedy 2 nowe aby barwa byla identyczna. Przetwornice znalazlem ori jest 4 razy 5ansza niz zarowka.musze zamowic i u mechanika wymienic. Chyba ze moze byc ten kabelek co laczy przetwornice. Wyglada jak hdmi

Opublikowano

Witam. Kupiłem dwa żarniki NEOLUX ( OSRAM ) takie jak wkłada AUDI do nowych aut. Barwa BIAŁA nie żółta nie niebieska. Standardowe są wystarczające. Cena 180 zł sztuka kupiłem u mechanika i odrazu wymienił i ustawił lampy. Rok gwarancji. Jestem zadowolony. Polecam.

Opublikowano

polecam d3s  philips extreme spoko swieca 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.09.2018 o 21:28, M4RK0 napisał:

Wymieniał ktoś z Was na żarniki osram night breaker laser +200%? Lepsze od cool blue intense?

https://metler.pl/osram-d3s-xenarc-night-breaker-laser-duobox.html

I jak założyłeś te żarnikiem ? Są dostępne jeszcze Nightbreaker breaker ultimate za ok 500zl 2 sztuki .  Night breaker laser są w cenie ok 750-800zł za 2 sztuki.

Edytowane przez marc1n

Opublikowano

Witam. 

Wymieniłem żarniki na nowe D3S w a4 b8 i podczas jazdy na nierównościach powstają drgania gdzieś w lampach. Czy ktoś miał podobny przypadek Jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc. Kamil.

Opublikowano

Srawdziłem żarnik i jest luzny rusza sie gora doł Powinno tak być.

Edytowane przez Kamil Koszalin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Od jakiegos czasu zauwazylem, ze swiatla mijania (bixenony) w moim A4 B8 gorzej swieca - porownujac nawet do innych aut ktorymi jezdzilem (KIA Ceed, Audi A3). Wiazka swiatla wydaje sie byc za krotka w dodatku jest to slabe swiatlo. Wlaczajac tzw "dlugie" wszystko wydaje sie w porzadku, nie zauwazylem tutaj zmian na gorsze, a jest to chyba ten sam zarnik. 

Mam do Was pytanie co moze byc przyczyna slabo swiecacych swiatel mijania/zarnikow? Przypuszczam, ze nigdy nie byly wymieniane (auto przebieg 234tys), dodatkowo zaproponowano mi regeneracje odblysnikow, soczewki oraz polerke reflektorow- gosc z serwisu powiedzial, ze to napewno pomoze - ale czy napewno?  Gdy zapada zmrok jazda na swiatlach mijania nie jest zbyt komfortowa. 

Czy ktos z Was mial podobny problem?

Opublikowano
W dniu 19.11.2018 o 11:44, wo3ek napisał:

Witam,

Od jakiegos czasu zauwazylem, ze swiatla mijania (bixenony) w moim A4 B8 gorzej swieca - porownujac nawet do innych aut ktorymi jezdzilem (KIA Ceed, Audi A3). Wiazka swiatla wydaje sie byc za krotka w dodatku jest to slabe swiatlo. Wlaczajac tzw "dlugie" wszystko wydaje sie w porzadku, nie zauwazylem tutaj zmian na gorsze, a jest to chyba ten sam zarnik. 

Mam do Was pytanie co moze byc przyczyna slabo swiecacych swiatel mijania/zarnikow? Przypuszczam, ze nigdy nie byly wymieniane (auto przebieg 234tys), dodatkowo zaproponowano mi regeneracje odblysnikow, soczewki oraz polerke reflektorow- gosc z serwisu powiedzial, ze to napewno pomoze - ale czy napewno?  Gdy zapada zmrok jazda na swiatlach mijania nie jest zbyt komfortowa. 

Czy ktos z Was mial podobny problem?

Masz wypalone i brudne soczewki jedź do tego serwisu i będzie Ci świecić jak nowe

Opublikowano
W dniu 22.11.2018 o 04:28, Kodzak33 napisał:

Masz wypalone i brudne soczewki jedź do tego serwisu i będzie Ci świecić jak nowe

Bylem na diagnostyce, okazalo sie ze moc bixenonow jest smiesznie niska - prawy ok 7.6 lumenow a lewy ok 8.5 lumenow - norma to 48-50. 

Pytanie czy sama wymiana zarnikow pomoze? Czy wybrac sie na regeneracje? Macie jakies sprawdzone zarniki? Jak wyglada sprawa z moca swiatel? Im bielsze (6000) tym swiatlo mocniejsze?

Opublikowano
1 godzinę temu, wo3ek napisał:

Bylem na diagnostyce, okazalo sie ze moc bixenonow jest smiesznie niska - prawy ok 7.6 lumenow a lewy ok 8.5 lumenow - norma to 48-50. 

Pytanie czy sama wymiana zarnikow pomoze? Czy wybrac sie na regeneracje? Macie jakies sprawdzone zarniki? Jak wyglada sprawa z moca swiatel? Im bielsze (6000) tym swiatlo mocniejsze?

Jak żarniki to najlepiej 4300 - 4500K, ka w 2012 roku kupiłem b8 z 2008 roku i przy przebiegu 170tys miałem wypalone odbłyśniki i brudne soczewki. Było tzw mleko

Opublikowano
W dniu 24.11.2018 o 08:46, wo3ek napisał:

I jak tam Kolego wymieniałeś może żarniki czy jedziesz na regenerację lamp bo u mnie efekt podobny, dużo gorsza widoczność niż w jakimś badziewiu na h4 czy h7....

Opublikowano

Lampy do rozklejenia i wyczeszczenia projektory. Może okazać się ze są juz mocno wypalone i wyczyszczenie nic nie da. Wtedy regeneracja Odblysnika lub wymiana na projektory a b8 lift pasują p&p.  Jak lampa rozklejenia warto od razu umyć klosz od środka.  

Opublikowano

hej
próbował ktoś zamienniki ds3 LED ?

Opublikowano

Heja

Dziś mi zaczął xenon wariować lewy ... Zapala sie gaśnie, jak manualnie wyłączę go i włączę to swięci. Stawiam na żarnik i tu pytanie do kogo uderzać po zarówy dajcie jakieś sprawdzone linki strony. Mam bixenon d3s. Jaka barwa swiatła najlepsza (żeby nie była żółta)

Opublikowano

662677497.

mam czarne philips o barwie czysto białej  oryginalne nowe na gwarancji w pudełkach.   

Opublikowano
12 godzin temu, Gwerty napisał:

662677497.

mam czarne philips o barwie czysto białej  oryginalne nowe na gwarancji w pudełkach.   

daj na priva cene i dokładnie co to za model