Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie czy heble z a4 b6 podejda do a4 b5? Chodzi o tarcze 312 i 255, klocki i jarzma z tego zestawu

Opublikowano
1 godzinę temu, akro023 napisał:

Pytanie czy heble z a4 b6 podejda do a4 b5? Chodzi o tarcze 312 i 255, klocki i jarzma z tego zestawu

Tylko tarcze przód i klocki tył

Opublikowano

Siema chce zwiekszyc moc w aucie turbo juz wieksze wstawilem jeszcze wtryski I program stad moje pytanie do Was czy pomożecie mi dopasowac nowe tarcze I klocki do auta Moje auto to audi a4 b5 1.9 tdi 95 r chce zamontowac tarcze wentylowane beda pasowac?

Opublikowano
12 godzin temu, Arturoo napisał:

Co by nie stało nie ruszane to skoroduje ....

A kto tu mówił o tym, że będzie stało? Czepiasz sie Art :gicior:

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Witam, autko jak w opisie.

Avant 2000r 1.8T

Hamulce na tył, może być taki zestaw: ?

http://allegro.pl/ferodo-tarcze-klocki-tyl-audi-a4-b5-1997-i6211612897.html

Ew. taki zestawik:

http://allegro.pl/tarcze-klocki-lozyska-tyl-tylne-audi-a4-b5-hit-i6726902793.html

Jeżdzone ok 20-25 tyś rocznie. Głownie w terenie niezabudowanym.

Jazda delikatna, hamowanie silnikiem i te sprawy, więc oszczędności mile widziane :)

Edytowane przez kiciKic

Opublikowano

klocki i tarcza textara + łożyska faga za ~400zl masz komplet i spokój na lata

a jak za drogo to ferodo i tez bedziesz zadowolony

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Czyli do 1 zestawu dokupic lozyska i bedzie ok ?

Opublikowano

odezwij się do wandeja zrobi Ci w lepszej cenie zapewne 

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Siema chce zwiekszyc moc w aucie turbo juz wieksze wstawilem jeszcze wtryski I program stad moje pytanie do Was czy pomożecie mi dopasowac nowe tarcze I klocki do auta Moje auto to audi a4 b5 1.9 tdi Re r chce zamontowac tarcze wentylowane beda pasowac?

Opublikowano

Ale po co się powtarzasz zamiast trochę poszukać na forum?
Jak chcesz wentylowane i większe hamulce to szukasz zaciskow, jarzm, klocków, tarcz i osłon pod 288mm. Wszystko p&p do Twojego auta. Jeśli 288 to za mało to wrzucasz 312 lub 320. O tych hamulcach wszelkie info od linkiem https://a4-klub.pl/index.php?/topic/280460-Montaż-hebli-312-mm-lub-320-mm

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do mnie leci już zestaw ferodo pod 312mm, jak ztestuje opiszę wrażenia

Opublikowano

Mój obecny zestaw ferodo na przodzie już się kończy i będę zmieniał na nowy komplet.Tym razem myślałem żeby zamontować Textar.Będzie lepsiejszy pod względem hamowania i czy ewentualnie klocek Texa będzie współgrać z tarczą Ferodo?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Jestem po wymianie przedniego kompletu textara z płynem+odpowietrzanie.Poprzednio było Ferodo,zobaczymy jak się sprawdzi.Póki co jest ok.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Potrzebuje heble do mojego autka, jak ktoś chce to niech uderza na PW. Interesuje mnie tylko górna pułka. VIN podam na pw :-) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema, pytanie nie na ten temat, ale nie bede śmietnika z działu robił. Byłem dziś na wymianie płynu hamulcowego, miałem własny płyn, mechanikowi zniszczył się jeden odpowietrznik przy odkręcaniu (nie ukręcił) po prostu tamten wyszedł i nie nadawał się do dalszego użytku. Za to zapłaciłem 100zł zmiana płynu + ten nowy jeden odpowietrznik. Chyba sporo mnie wykasował co ? Czy to normalka ?

Opublikowano
8 godzin temu, A4CCH napisał:

Siema, pytanie nie na ten temat, ale nie bede śmietnika z działu robił. Byłem dziś na wymianie płynu hamulcowego, miałem własny płyn, mechanikowi zniszczył się jeden odpowietrznik przy odkręcaniu (nie ukręcił) po prostu tamten wyszedł i nie nadawał się do dalszego użytku. Za to zapłaciłem 100zł zmiana płynu + ten nowy jeden odpowietrznik. Chyba sporo mnie wykasował co ? Czy to normalka ?

jaki płyn ?

Opublikowano
2 godziny temu, Dev napisał:

jaki płyn ?

Płyn swój miałem ATE SL.6  DOT 4 (Class 6 )

Opublikowano
8 godzin temu, A4CCH napisał:

Płyn swój miałem ATE SL.6  DOT 4 (Class 6 )

to dziad

u mnie z moim płynem jest to 100zl 

Edytowane przez Dev

Opublikowano
4 minuty temu, Dev napisał:

to dziad

u mnie z moim płynem jest to 100zl 

Bierze tyle za usługę ile klient się w stanie zapłacić:decayed: Brat bierze 150zł za wymianę hebli p+t;)

Opublikowano

No trudno... Coś tak czułem że go troche fantazja poniosła, podkusiło mnie na spróbowanie nowego mechanika i mam za zdrade :P Do tego co zawsze dawałem jak coś mnie przerosło chciał 50-60zł za zmiane płynu tak przez telefon mówił lub 100zł jak z jego płynem. A do tego co odstawiłem to w sumie zostawiłem fure i nie pytałem :/ mojej dziewczyny ojca kolega, na pewno kojarzy bo pytał jeszcze o to, czyli możliwe że to jeszcze taryfa ulgowa :o

Opublikowano
4 godziny temu, Wandej napisał:

Bierze tyle za usługę ile klient się w stanie zapłacić:decayed: Brat bierze 150zł za wymianę hebli p+t;)

Jak klocki + tarcze to tanio :) Takie rzeczy akurat sam robie, ale u nas wołają w okolicach 250 +/-