Barthus Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam. Jak w temacie mam problem z uruchomieniem samochodu. Sytuacja wygląda tak, że rozrusznik kręci, pasek rozrządu też, jednak efekt jest taki, że po sekundzie od odpalenia silnik gaśnie, tak jakby ktoś go wyłączył z kluczyka, prawdopodobnie odcina paliwo. Problem pierwszy raz pojawił się w święta. pomogło odpowietrzenie wtrysku sterującego,jednak tylko na kilka dni. Problem z uruchomieniem mam ponownie, a odpowietrzanie wtrysków nic nie daje. Spróbuję wymienić jeszcze filtr paliwa ( mimo iż był wymieniany jakieś 4 miesiące temu(filtron) ) Może zapchały się jeszcze przewody paliwowe jakimś syfem ze zbiornika? czy to już pompa paliwa padła? a może jeszcze coś innego?
Pulpit Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 a może pompa wtryskowa robiłeś logi jakieś ??
Lukasz_N Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zrób logi. Wtedy cos sie rozjasni bardziej :>
Barthus Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 co do LOgów to nie mam czy tego zrobić. Chyba, że znajdę kogoś we Wrocławiu. Co do Immo to chyba posiadam ( jednak kluczyk który posiadam wygląda na zwykły). Wieczorem przejadę się do Brzegu bo tam mam 2 pozostałe kluczyki to sprawdzę czy na nich odpali. BTW przy przekręconym zapłonie żółta kontrolka (świec/immo - zółta kontrolka samochód z kluczykiem?) nie gaśnie jak normalnie tylko miga.
lesand Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 BTW przy przekręconym zapłonie żółta kontrolka (świec/immo - zółta kontrolka samochód z kluczykiem?) nie gaśnie jak normalnie tylko miga. czyli masz przyczynę, poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html
Góral.tz Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 czyli masz imo i twoje imo najwyraźniej powiedziało dość, mógł ci sie tylko kluczyk rozprogramować a jeśli tak się stało to masz szczęscie. :good: :good:
Lishoo Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 U mnie czasem też tak jest, wkładam kluczyk, przekręcam i immo miga, wyciągam go, wkładam jeszcze raz i jest ok, bo jak miga i odpalisz to immo zgasi autko
Grzesiekkbc Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Koledzy a idzie jakoś usunąć immo na stałe samemu przez np siakiś program czy trzeba dać kompa do rozkodowania?
Rekomendowane odpowiedzi