Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie mam problem z uruchomieniem samochodu. Sytuacja wygląda tak, że rozrusznik kręci, pasek rozrządu też, jednak efekt jest taki, że po sekundzie od odpalenia silnik gaśnie, tak jakby ktoś go wyłączył z kluczyka, prawdopodobnie odcina paliwo. Problem pierwszy raz pojawił się w święta. pomogło odpowietrzenie wtrysku sterującego,jednak tylko na kilka dni. Problem z uruchomieniem mam ponownie, a odpowietrzanie wtrysków nic nie daje. Spróbuję wymienić jeszcze filtr paliwa ( mimo iż był wymieniany jakieś 4 miesiące temu(filtron) ) Może zapchały się jeszcze przewody paliwowe jakimś syfem ze zbiornika? czy to już pompa paliwa padła? a może jeszcze coś innego? :mysli:

Opublikowano

a może pompa wtryskowa

robiłeś logi jakieś ??

Opublikowano

Zrób logi. Wtedy cos sie rozjasni bardziej :>

Opublikowano

co do LOgów to nie mam czy tego zrobić. Chyba, że znajdę kogoś we Wrocławiu.

Co do Immo to chyba posiadam ( jednak kluczyk który posiadam wygląda na zwykły). Wieczorem przejadę się do Brzegu bo tam mam 2 pozostałe kluczyki to sprawdzę czy na nich odpali.

BTW przy przekręconym zapłonie żółta kontrolka (świec/immo - zółta kontrolka samochód z kluczykiem?) nie gaśnie jak normalnie tylko miga.

Opublikowano

czyli masz imo i twoje imo najwyraźniej powiedziało dość, mógł ci sie tylko kluczyk rozprogramować a jeśli tak się stało to masz szczęscie. :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

U mnie czasem też tak jest, wkładam kluczyk, przekręcam i immo miga, wyciągam go, wkładam jeszcze raz i jest ok, bo jak miga i odpalisz to immo zgasi autko :)