Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

problem z autem mam taki ze kopci na wolnych obrotach lekko na bialo w jezdzie na czarno . pozatym brak mocy do 2 tys obrotow . ciezko odpala. wpada w tryb awarynjy . silnik nierowno pracuje . z wydechu slychac dzwiek wydobywajacych sie spalin (taki jak wydaje traktor !:D:D:D) takie strzaly dymu .po dluzszej lub ostrzej jezdzie .. prosba o analize logow statycznych i dynamicznych .

Statyczne!

grupa 000

171fcbc0a167a1b4m.jpg

grupa 001

467d0137f5ea64ecm.jpg

grupa 003

774ca206e35f6c1bm.jpg

grupa 004

e69c30e4f1a542d2m.jpg

grupa 013

34ffe3f8ae3bc286m.jpg

Statyczne BS o ktore kolega nizej prosil:)

grupa 000

12519fbaf52bc0cam.jpg

grupa 004

a07c03b9b3869c6fm.jpg

I dynamiczne robione w zakresie obrotow od 1500 do 3500 .

grupa 000

2edeebd58137028bm.jpg

grupa 004

53450c98a0c53868m.jpg

grupa 008

6ced8da0091ea3d9m.jpg

grupa 010

99124625872df75fm.jpg

grupa 011

8172e61a89a50a4am.jpg

Prosze o pomoc. bo rece nad tym autem opadaja...

Opublikowano

Zrób dynamiczne grupa 3,8,10,11 powiemy coś więcej chyba jeszcze wtryski leją ale niech mnie poprawią bardziej koledzy obeznani

Opublikowano

:hi:

Przede wszystkim brak temp. roboczej czyli min.80*C prawidłowo 90*C

Poważny problem ze stabilizacją obrotów, dawką paliwa , prawdobodobnie nastawnik kończy żywot...lub pompa lub N109 lub....itp.

Były jakieś błędy w sterowniku silnika???? Kiedy robiony rozrząd [do sprawdzenia ]

Dynamicznych narazie nie rób, nagrzej motor i zrób stat.000 001 004 oraz 000BS 004 BS

Opublikowano
  • Autor

:hi:

Przede wszystkim brak temp. roboczej czyli min.80*C prawidłowo 90*C

Poważny problem ze stabilizacją obrotów, dawką paliwa , prawdobodobnie nastawnik kończy żywot...lub pompa lub N109 lub....itp.

Były jakieś błędy w sterowniku silnika???? Kiedy robiony rozrząd [do sprawdzenia ]

Dynamicznych narazie nie rób, nagrzej motor i zrób stat.000 001 004 oraz 000BS 004 BS

błedów sterownika nie bylo. ogolnie jest on od passata z tego co mi powiedzial mechanik . pompa wymieniana 2 tyg temu bo auto nie chcialo odpalac wiec tak stwierdzil mechanik. po wymianie dalej problemy z odpalaniem . stara pompe niby zepsuta mam . takze mozna cos poprzekladac jak cos.. jutro zrobie te logi co mi napisales i wrzuce [br]Dopisany: 11 Kwiecień 2010, 21:28_________________________________________________Dobra zrobilem statyczne tak jak maja byc na rozgrzanym i dynamiczne.. Bardzo PROSZE o analize ich i pomoc

Opublikowano

Na początek jedż do tego mechaniora,niech poprawi ustawienie rozrząd [kąt wtrysku wartość w 000BS niech ustawi na OK 55 ]... góra[wałek rozrządu blokada z tyłu wałka] wał korbowy[znak] na kole zamachowym blokada na kółku zębatym z przodu pojazdu] pompa wtryskowa [blokada na

kole pompy]

Przypilnuj też żeby koniecznie sprawdżił klin na wale.

Co do logów dynamicznych,prawdopodobnie zapieczone kierownice w turbinie lub problem z podciśnieniem,stąd tryb awaryjny[przeładowanie]

Bardo dziwnie wyglądają korekcje w 013 :mysli: napewno zapisałeś dobrze?

P.S. napisz jakie masz kodowanie sterownika silnika, zrób screna z zakładki ENGINE

Opublikowano

zapomniales napisac, ze masz teraz inny program wgrany, stad przeladowanie (imo)

Opublikowano
  • Autor

no program wgrany chwilowo na 130 KM ale jutro juz jest sciagany bo kupe mi wcisneli !

Opublikowano

Gdzie jest grupa 3 z dynamicznych na razie widać że turbinka do czyszczenia ale nie wiem jak przepływomierz ale i tak trzeba zacząć od turbiny

Opublikowano

no program wgrany chwilowo na 130 KM ale jutro juz jest sciagany bo kupe mi wcisneli !

W logach widac serie... o jakim programie mowa... :)

Zrob porzadnie logi... od 1500 do 4200.

Bardzo niepokoi mnie to co widac w 004 dyn... dobrze by bylo ja powtorzyc.

Opublikowano
  • Autor

podobno ma wgrany program 130 Koni :D zdarli ze mnie 400 zl ale wlasnie auto zawiozlem do nich i sciagaja to bo cos mi smierdzialo wlasnie . logi robilem po 2 razy i wychodzilo to samo wiec nie wiem czy jest sens .. bo w excelu byly jeden pod drugim i bylo tak samo bo spr przed chwila nawet a co z ta grupa 004 dyn ?

Opublikowano

Niech "sciągną: oddadzą kase i nie jedz juz tam wiecej.

Ponawiam prosbe o ponowne zalogowanie 004 dyn.

Opublikowano
  • Autor

jeszcze stoi u oszustow takze pewnie jutro zrobie ...

Opublikowano

jeszcze stoi u oszustow takze pewnie jutro zrobie ...

masz rację, że u oszustów, przecież z logów dynamicznych grup 008 i 011 widać, że nie jest to żaden program na 130 KM tylko zwykły fabryczny sterownik z silników 90 i 110 konnych.

Opublikowano

Niech "sciągną: oddadzą kasę i nie jedz juz tam więcej.

Ponawiam prośbę o ponowne zalogowanie 004 dyn.

Ja w swojej niewiedzy o pseudo programie też czepiałem się 004, ale sądziłem że to wina

mechaniora od wymiany pompy[rozrząd]

Podejrzewam że "oszuści" skopali soft w sterowniku[nie wgrali ale próbowali] stąd te anomalie w dyn. 004

wymagany "0" to co najmniej dziwne :mysli:

004 BS też wygląda nieciekawie :mysli:

P.S. Arek sprawdzałeś ustawienie rozrządu?

Opublikowano
  • Autor

ustawienie rozrzadu sprawdzone i jest ok kat wtrysku ok a ogolnie oszusci sie rozmyslili i powiedzieli ze nie zdejma nie oddadza mi kasy... juz nie wiem co mam robic,...[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2010, 19:20_________________________________________________ogolnie stwierdzili dzisiaj ze nie ma kompresji na 2 baniakach dlatego nie odpala i kopci ... juz nie wiemsam,.

Opublikowano

ustawienie rozrzadu sprawdzone i jest ok kat wtrysku ok a ogolnie oszusci sie rozmyslili i powiedzieli ze nie zdejma nie oddadza mi kasy... juz nie wiem co mam robic,...[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2010, 19:20_________________________________________________ogolnie stwierdzili dzisiaj ze nie ma kompresji na 2 baniakach dlatego nie odpala i kopci ... juz nie wiemsam,.

Kąt wtrysku nie jest OK. dużo za póżno .... do poprawy ku....a jedż do normalnego mecha...niech obluka temat

VAG w głowie to ....................................................sam dopowiedz... :cool1:

Opublikowano
  • Autor

w ktorej to grupie i ktora rubryka ten kat wtrysku ? to podlacze vaga i zobacze.. i jaki powinien byc ?

Opublikowano

w pierwszej kolejności do ustawienia statyczny kąt wtrysku, w gr000 basic setting masz 80, ma być 49-54, należy poluzować pompę wtryskową i odpowiednio ustawić

do sprawdzenia czujnik skoku iglicy G80 oraz jego elektryczna wtyczka, pewnie zaśniedziała i styku nie ma, a sam czujnik sprawdzisz mierząc rezystancje

sprawdzenia czujnik prędkości obrotowej

korekcja na cylindrach w grupie 013 jest szokująca..

masz jakiś wydruk z każdego cylindra jakie ma ciśnienie?

dawka na biegu jałowym skacze

wrzuć znowu logi tylko tym razem przy dynamicznych wciśnij mocno pedał w podłogę bo te logi co zrobiłeś są..

turbina jest teraz mniej ważna, najpierw zajmij się katem wtrysku i korekcją na tłokach

możliwe że zapłaciłeś 400zł za pokręcenie sztangą gruszki turbiny co w efekcie daje przeładowywanie, może też być kat do wycięcia ale to później. ps. pisane po pijaku:P

Opublikowano
  • Autor

ok jutro wszstko bede ogarnial.. a ten czujnik skoku iglicy gdzie jest ? i jego wtyczka :D?

Opublikowano

na wtryskiwaczu trzeciego cylindra.