bynionr1 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Audi ma przebieg 145,000 jak kupiłem to miało około 100,000 chodzi o to że przy wolnej jeździe nie było w ogóle słychac turbiny a od jakiegoś tygodnia jest ona lekko słyszalna taki cichy świst . Chcę się dowiedzec czy to jest oznaka czegoś nie dobrego czy normalka ? DZIĘKI
mxzibi Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Sprawdź dokładnie wszystkie węże ciśnienia z turbiny do kolektora bo możne masz jakąś nieszczelność w układzie dolotowym . pozdrawiam . Ps moja gwiżdże od zawsze i jest OK
bish - kopt Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 jakby miał nieszczelnośc w dolocie to traciłby na dynamice, może być nieszczelność w ukł. doładowania - ale przy takim uszkodzeniu to bardziej syczenie jest niż świst i byłoby go słychać przy dynamicznej jezdzie (choć też byś wtedy odczuł straty na dynamice), świszcy sobie turbinka - nie wiem, może przechodzi 2 etap swojego życia ...albo do krainy wiecznych łowów albo ci jeszcze poświszcy przez 200tys. km moja też świszczy a jest w bardzo dobrym stanie ...i pracuje na najwyższych obrotach codziennie
Musashi Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 jakby miał nieszczelnośc w dolocie to traciłby na dynamice, może być nieszczelność w ukł. doładowania - ale przy takim uszkodzeniu to bardziej syczenie jest niż świst i byłoby go słychać przy dynamicznej jezdzie (choć też byś wtedy odczuł straty na dynamice) cisnienie w dolocie jest na poziomie 1,5 Bara. niewielka nieszczelnosc powodje syczenie, bez wyraznej utraty dynamiki.
David Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 moja lekko sobie gwizda i tez jak przesiadlem sie z b5 to myslalem ze cos nie tak ale machanik sprawdzal ja i mowi ze wszystko ok
siemian Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 tak to już z turbinkami jest, że często mimo niezawodnej pracy lubią troszke posyczeć, pogwizdać itepe... Normą jest że turbinke z BRD słychać.
Rekomendowane odpowiedzi