Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BGB] 2.0 TFSI Quattro Avant by Posti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po raz kolejny HEJ

w końcu chciałem sie wam pochwalić moim maleństwem

- rok: 2005

- serduszko to 2.0TFSI puki co seryjne 200KM i 290Nm

Z wyposażenia to sami widzicie ale np: esp, paktronic P+T, fotele z pełną regulacja i wysuwanym siedziskiem, siedzenia pompowane, kolorowy FIS, pakiet chrom, nagłośnienie seryjne na radio CONCERT, ciemne szybki z tyłu, bi-xenon+wytrysk na lampy, tempomat, 6x jaśki , domykanie i otwieranie szybek z pilota, napędzik oczywiscie Quattro, manualna skrzynka 6b, światała do jazdy dziennej, sportowe seryjne zawieszenie, servotrnic, itp itd

Koła były 17" oryginalne alu a4 b7 s-line, które zostały aktualnei zastapione oryginalnymi audi rs4 B7 9j19" z oponami 255/35/19

Część z was pewnie wie ze wczesniej miałem a6 c5 2,7T w którą włożyłem sporo pracy... we wrzesniu a6 została przejeta przejeta przez kolege PAGÓRKA a ja przesiadłem sie w A4, która tez sukcesywnie i powolutku dopieszczam

Planów na obecny samochód jest bardzo duzo: koksowanie silnika, założenie navi RNS-E, troche prac wizualnych i tak bez końca... generalnie juz sporo sie zmieniło od czasu zakupu, ale jakos dopiero teraz znalazłem chwile zeby napisac temat i wrzucic fotki

czekam na wasze opinie i sugestie w sprawie wyglądu samochodu, dalszego jego rozwoju itp

8umn0.jpg

8uoS9.jpg

8utRr.jpg

8uBkS.jpg

8uIPi.jpg

8uNOA.jpg

8uVi0.jpg

8v1Mr.jpg

8v4gA.jpg

8v6LJ.jpg

8vbL0.jpg

8vef9.jpg

8vgKi.jpg

mU0Ir.jpg

Opublikowano

Ladne autko z fajnym silniczkiem , mysle ze nie ma juz specjalnie co zdziwiac ja bym mu tylko S-lina zewnetrznego zalozyl i bedzie rewelka :cool1:

Opublikowano

Ladne autko, plany w dobrym kierunku. Powodzenia :good:

Opublikowano

super auto i zacne plany. :hi:

Opublikowano

Wkoncu sie ujawnil... :)

Piekne autko :good:

Opublikowano
  • Autor

hehehe no w końcu trzeba było :)

Opublikowano

Fajna furka tyle ze S-linem (wewenętrznym ) nie jest :gwizdanie:

Opublikowano

Ja bym zaczął od zderzaka s-line oraz grilla rs4 :tongue4:

Aha no i mamy takie same silniki :naughty:

Opublikowano
  • Autor

w zderzaku s-line nie podoba mi sie to ze kratki od halogenów schodzą w dół... robią sie takie smutne :> :> :> wiem ze to dziwne ale jakos tak mi sie to widzi... mam drugi zderzak taki jak mój i drugi grill i zastanawiam sie nad robieniem grilla a'la rs4 pod mój zderzak :> jak wydzie to czas pokaże, bo na chwile obecna mam totalny brak czasu :( :( :(

P.S. musimy sie kiedys spiknac w wawa :)

Opublikowano

Zawsze możesz założyć zderzak Hofele jak u mnie :kox:

Z chęcią się ustawię - QUATTRO vs FWD będzie można porównać :cool1:

Opublikowano
  • Autor

no porównac sie tez bedziemy mogli :]

ja generalnie po przesiadce ze skoksowanej a6 2.7 bi turbo quattro mam cały czas (powoli mi przechodzi) odczucie braku mocy :polew:

P.S. odnośnie zderzaka Hofele to mniejwiecej znam jego cene wiec sobie odpuszczam :D:D:D wole za taka kase wsadzic duze turbo, IC i wszytsko wystroić :)

Opublikowano

Też nie jest to głupia droga :kox:

Opublikowano

Ładna sztuka :good: szyby masz przyciemniane ori czy folią ?

Opublikowano
Też nie jest to głupia droga

nawet calkiem sluszna :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ładna sztuka :good: szyby masz przyciemniane ori czy folią ?

szyby ściemnione są folią... tak juz były zrobione jak kupiłem... ja mam w planach jak sie cieplej zrobi, jeszcze przednie boczne ściemnic delikatnie, żeby nie było takiego przełomu pomiedzy tyłem a przodem

Opublikowano

fajna furka :good::quattro: powiedź mi tylko jak to wygląda z tym kapciem 255 :blink: nic nie obciera jak obciążysz ? jaki et felgi ? tylko ten wentyl w feldze :thumbdown:

jest co rezać :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

hmmmm felgi to ori audi 9j19" ET52... z przodu dystanse 8mm z tyłu 15mm... no i przód obciera od środka tyłem w momencie maxymalnego skretu, a tył delikatnie przyciera jak sie doładuje samochód i jeździ bo dołach :), ale jeśli chodzi o tł no to zawsze moge dac mneijszy dystans i bedzie bajka i nic ni bedzie obcierac :)

Wentyli w felgach wiec ze są jakie są :D:D:D cos sie z czasem z nimi zrobi :)

a co do rezania to wiem ze jest co robic tylko kurde wiecznei brakuje funduszy, a teraz jak jeszcze zbliza sie śrub z weselem i trwa remont generalny mieszkania w którym bede mieszkał po ślubie to kasa jakos dziwnie szybko sie rozpływa :( ale w miare mozliwosci staram sie grzebać przy mojej srebrnej ryjówce :)

Opublikowano

Kolega Patrox pisał, że przy :quattro: dystanse muszą być jednakowej grubości na obu osiach :cool1: i takie właśnie zapodałęm u siebie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dlaczego dystanse na obu osiach musż abyc takie same? rozumiem średnica koła (bo mozna rozwalic napęd ze wzgledu na rozne predkosci kół na osiach), rozumiem takie same szerokosci opon i podobny stan bierznika (bo systemy typu ESP mogą głupieć), ale co ma do rzeczy obsadzenie?