spiker Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Niedawno kupiłem A4 2.0 TDI 140PS. Samochód był przez cały czas serwisowany w autoryzowanym serwisie. Mam znajomego mechanika, który jest w stanie podłączyć się komputerem i odczytać informacje w cenie dużo niższej niż w ASO. I tu pytanie: czy każde wpięcie komputera i odczyt np. błędów i innych parametrów zostanie odnotowany w historii (logach)? Tzn. czy później jak pojadę do ASO, to czy będą widzieć że ktoś "grzebał" w komputerze? Zanaczam że chodzi wyłącznie o odczyt ustawień, a dokładnie odczyt korekcji wtrysków. I druga sparawa, to czy wymiana oleju i filtrów (chcę to sobie zrobić po kupnie poza standardowym przeglądem), również wymaga resetowania jakiegoś czujnika i czy zostanie ślad w pamięci komputera? Być może pytanie jest śmieszne, ale niestety jestem zupełnie zielony w tych sprawach. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
domjenick Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 żadna diagnostyka-odczyt wartości mierzalnych-nie pozostawia śladu I druga sparawa, to czy wymiana oleju i filtrów (chcę to sobie zrobić po kupnie poza standardowym przeglądem), również wymaga resetowania jakiegoś czujnika i czy zostanie ślad w pamięci komputera? w tym wypadku zostaje przesunięte info o kolejnej inspekcji,czy info o wymianie oleju
spiker Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzięki wielkie za informację.
Rekomendowane odpowiedzi