jarek1971 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 [b5 1,8 20v] Witam mam problem z moim audi,podczas ruszania kiedy trzeba dodac wiecej gazu na 1 i 2 drugim biegu auto szarpie jakby nie dostawal dostatecznej ilosci paliwa,kable i świece wymieniłem.
szogun0 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 To wymień jeszcze filtr paliwa. Możliwe, że trzeba będzie podłączyć manometr i sprawdzić ciśnienie paliwa podczas jazdy, może okazać się, że pompa ma już zbyt małą wydajność.
SLOVIAN Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 Mam podobnie,tylo ze mi szarpie na 1 jak jade powoli i gazu nie dodaje.Moze ten sam problem
chudineze Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 jarek1971 A czy to sie tak robi przy gazie czy na benzynce, bo ja własnie tak miałem i praktycznie dzisiaj gazownicy (cudowali na wszystkie sposoby ) doszli do tego, że mam walnięty czujnik temp. gazu który robił sobie zwarcie bo był źle umiejscowiony (przetarła sie izolacja przewodu który idzie do czujnika i masował z blokiem silnika). Podjąc błędne wartości temperatury komputer silnika włączał ssanie co skutkowało szarpnięciami podczas powolnego dodawania gazu. Po wyeliminowaniu tej usterki mam znowu spokój z szarpaniami :>
jarek1971 Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Opublikowano 14 Lipca 2007 Przyczyną byl niedokręcony mixer gazu który zasysał lewe powietrze.
Rekomendowane odpowiedzi