Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dziwny centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem. Zamykam auto i nie zawsze mi zaskakuje centralny, muszę przytrzymać przekręcony kluczyk w drzwiach (poprzedni właściciel powiedział, że mija sekunda zanim zaciną się inne zamki bo tam coś ciśnienie i w ogóle, nie skumałem go) a jeśli to nie pomaga to otwieram tylnie drzwi od kierowcy i je zamykam wtedy zaskakuje:D dziwne :? są też przypadki kiedy żadna z tych metod nie działa i muszę wszystkie zamki ręcznie zamykać. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja miałem coś podobnego u siebie, czyli jak otwierałem auto to tylko otwierały mi sie drzwi kierowcy a jak pociągłem za kalke i drzwi sie otworzyły to nagle c.z. zaskakiwał i sie furka cała sie otwierała - przyczyna - popękane luty w pompie centralnego, wyciąg pompe, rozbierz ją delikatnie i zobacz na luty, u mnie były popękane na pinach od zasilania pompy, a jak to nie pomoże to mogą być połamane jakieś przewody, powodzenia

Opublikowano

ooo dzięki, sprawdzę. Tą pompę to mam szukać w bagażniku gdzieś, tak ?

Pozdrawiam

Opublikowano

bagaznik po prawej stronie w nadkolu, ściągniesz tapicerke i powinieneś zauważyć, powinna być w takiej gąbce zapakowana,jak by co to pisz

Opublikowano
ja miałem coś podobnego u siebie, czyli jak otwierałem auto to tylko otwierały mi sie drzwi kierowcy a jak pociągłem za kalke i drzwi sie otworzyły to nagle c.z. zaskakiwał i sie furka cała sie otwierała - przyczyna - popękane luty w pompie centralnego, wyciąg pompe, rozbierz ją delikatnie i zobacz na luty, u mnie były popękane na pinach od zasilania pompy, a jak to nie pomoże to mogą być połamane jakieś przewody, powodzenia

Potwierdzam to co pisze "Dark79" też w którejś A4 miałem przypadek popękanych lutów w pompce centralnego. Już nie pamiętam o które elementy chodziło ale jest tam chyba jakaś ciężka cewka i przekażnik które z racji swojego ciężaru i wstrząsów z biegiem czasu powodują popękanie styków i wszystko żyje swoim życiem. Wystarczy poprawić lutownicą wszystkie styki cięższych elementów.

Opublikowano

kurcze teraz to już w ogóle nie działa :D szukałem go ale znaleźć nie mogę. Pojadę do warsztatu po prostu, nie będę się męczył.

Pozdrawiam

Opublikowano

proste, otwierasz bagażnik, ściągasz tapicerke po prawej stronie bagażnika, w dole za nadkolem powinna być taka gabka z wężykami i przewodami, to jest centralny, wyjmij na zewnątrz, posprawdzaj zasilanie na pompie, chyba różowa wtyczka z grubszymi przeodami, jak jest to sciągnij dolna pokrywe i przepatrz luty, jak nie ma zasilania to sprawdz bezpiecznik,pozdrownienia

Opublikowano

pójdę dzisiaj poszukam tego, tylko obawiam się jednego... Dużo miejsca zabiera mi butla od gazu i mam nadzieję, że nie przeszkodzi mi w dostaniu się do tego zamka.

Pozdrawiam

Opublikowano

tapicerka powinna sie na tyle odchylić od strony tylnej lampy i na dole powinna być pompa od centralnego

Opublikowano

ja mam to samo w najpotrzebniejszej chwili nie działa ale narazie wyczaiłem patent pompke mam na wierzch tzn w bagażniku i jak nie działa otwieram bagaznik i muszą byc otwarte drzwi i oderzam w to i zaswiecaja cie lampki oswietlenia i wtedy wiem ze działa i jest ok ale musze to zrobic do poządku bo mie to w.... :)

Opublikowano

od razu chciałem sobie dorobić do centralnego pilota bo niestety samochód mój fabrycznie nie posiada. Człowiek od autoalarmów powiedział, że wyniesie to z 250 zł więc narazie się zastanawiam.

Opublikowano
oderzam w to i zaswiecaja cie lampki oswietlenia i wtedy wiem ze działa i jest ok ale musze to zrobic do poządku bo mie to w....

sprawdz kostki zasilające, pewnie tylko coś nie styka, troche czyszczenia i przelutowania i powinno być git

Opublikowano

no jestem już po naprawie. Pojechałem do warsztatu no i się okazało, że to nie były styki czy tam luty. Coś innego się skopało. Nie wnikałem co ale sam widziałem, że trochę roboty z tym mieli i musieli rozbierać wszystkie drzwi. Acha no i dałem za całą naprawę 120 zł.

Pozdrawiam

Opublikowano
no jestem już po naprawie. Pojechałem do warsztatu no i się okazało, że to nie były styki czy tam luty. Coś innego się skopało. Nie wnikałem co ale sam widziałem, że trochę roboty z tym mieli i musieli rozbierać wszystkie drzwi. Acha no i dałem za całą naprawę 120 zł.

Pozdrawiam

Sterowanie centralnego jest tylko z przednich drzwi ciekawe po co oni rozbierali wszystkie, pewnie trochę improwizacji w tym było :D ale najwazniejsze że masz zrobione.

Opublikowano

nie wierzę.... znowu nie działa. Pojadę dzisiaj i spalę im warsztat :/

Opublikowano

No to widze ze jednak nie troche improwizacji bylo a calosc to improwizacja :shock:

Opublikowano

Widzisz, pewnie chłopaki powiedzą ze trzeba całą wiązke wyminić lub co gorsze pompe centrlanego, podejrzewam ze usterka jest naprawde błacha. powalcz z nimi i im nie odpuszczaj, w końcu zapłaciłeś troche kaski za to,pozdrownienia

Opublikowano

Ja bym obstawiał pompke. Też miałem problemy z centralnym. Wkurzyłem się i pojechałem kupić pompke. Musiałem przełożyć tylko elektryke ze starej i wszystko jest juz git.

Opublikowano
Ja bym obstawiał pompke. Też miałem problemy z centralnym. Wkurzyłem się i pojechałem kupić pompke. Musiałem przełożyć tylko elektryke ze starej i wszystko jest juz git.

Witam Wszystkich :-) jestem tu nowy :-)

No i chciałbym przyłączyć się do tematu..otóż..sprawa jest błacha :-)

W przednich drzwiach są siłowniki które po obu stronach sa w innej pozycji..jeżli jeden siłownik jest w połowie a drugi np. na końcu lub początku ..dajesz sygnał na zamknięcie to jeden się całkowicie zamyka drugi przechodzi na połowe i dlatego się otwierają..trzeba powalczyć z tymi siłownikami i ustawić je w jednakowej pozycji..

No to chyba wszystko..jak ktoś z wawy możemy razem poszponcić bo mam ten sam problem i nei wiem jak się do tego zabrać :-)..

Pozdrawiam

AS

Opublikowano

a może masz jakąś wyciek powietrza gdzieś na instalacji centralnego a konkretnie tych drzwi z którymi masz problem, a jak Ci pompa chodzi, krótko czy długo ??