Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Problem po złym włożeniu bezpiecznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

od kilku dni posiadam Audi a4 b5

z silnikiem 1.8 125 km

Mam mały problem... sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i nie wiem jak to zrobiłem żle wlozyłem bezpiecznik od pompy paliwa..

Autko nie chcialo odpalic [ wiadomo bezpiecznika nie bylo ].. potem doszedlem do tego ze tak moglem zrobic ..

Wlozylem bezpiecznik na swoje miejsce i od tamtego czasu mam dziwne zachowanie auta..

dziwnie go szarpie na 1rwszym i 2gim biegu..jakby mu moc zabierało..

wiecie co to moze byc? myslalem zeby wybrac sie na komputer bo mogl sie jakis bład pojawic

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam mały problem... sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i nie wiem jak to zrobiłem żle wlozyłem bezpiecznik od pompy paliwa..

Jak można źle włożyć bezpiecznik?

Opublikowano

po prostu wlozyłem jeden slot wyzej..bo tam miałem wolny..

wracajac do tematu... co to może byc ?

Ale to nie ma znaczenia jeśli był wolny to nie powinno być tam jakiś styków. Po drugie pewnie jak wyjmowałeś bezpieczniki to rozłączyłeś obwód i dlatego masz jakieś problemy, bo coś się mogło rozregulować np. przepustnica ale nie musi. Pierwsza rzecz to podłącz do VAG-a.

Opublikowano

pokazało 2 błedy

sterownika silnika i cos z przepływomierzem

zostały wykasowane ale po od;aneniu przewyplomierz został

jest lepiej ale zobacze na zimnym silniku bo z rana to tragedia

Opublikowano

Jeżeli został błąd przepływomierza to należało by go zaadaptować jak to zrobić jest opisane na forum

Opublikowano

Jeżeli został błąd przepływomierza to należało by go zaadaptować jak to zrobić jest opisane na forum

przepływomierza sie nie adaptuje.

Opublikowano

Przepustnica do adaptacji nie przepływomierz tu mnie dobrze poprawił endriuu ale to z rozpędu czasami się tak napisze :doh1:

Opublikowano

Tak myślę ale podłącz VAG-a i będzie wiadomo

Opublikowano

jak sobie poradziles z tym brakiem napiecia... bo dzis bylem na kompie i mam ten sam problem mianowicie brak napiecia przepływomierza..