Opublikowano 20 Września 201114 l Witam wszystkich. Mój moduł jest z końcówką AH fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu. Tyle ze mi padł i nigdzie nie mogę takiego znaleść. Moje pytanie brzmi na jaki go mogę zamienić? Bo z tego co zrozumiałem to albo AJ albo AK ale prosiłbym jeszcze o wasze zdanie. Pozdrawiam
Opublikowano 20 Września 201114 l ...dobrze zrozumiałeś AJ lub AK http://allegro.pl/audi-a4-8e-modul-sterownik-komfortu-8e0-959-433-aj-i1829416712.html
Opublikowano 8 Października 201114 l Witam. Mam pytanie dot. modułu komfortu: w moim aucie jest 8E0959433BQ (elektryczne szyby tył) a chciałbym zmienić na obsługujący dodatkowo oświetlenie przestrzeni nóg - który wybrać z wykazu. Takie są na Allegro: http://moto.allegro.pl/audi-a4-8e0-b6-b7-modul-komfortu-sterownik-sensor-i1842268847.html lub http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-b7-modul-komfortu-8e0959433br-i1819684687.html Pytanie kolejne: jak uruchomić (czerwone) światełka w boczkach drzwi przednich i tylnych, czy to zależy od modułu komfortu
Opublikowano 8 Października 201114 l Autor BR i CE są OK - światełka w drzwiach w Twoim przypadku (masz 4 x elektryczne szyby) zadziałają niezależnie od MK.
Opublikowano 9 Października 201114 l Co do światełek w drzwiach, to czy muszę coś, gdzieś ustawić, "odchaczyć" Vagiem, a tak wogóle to muszę sprawdzić czy tam są żarówki i kable do podłączenia ?! Czy po prostu zakupić żarówki i je tam wstawić i będzie OK ?! Czy te boczne czerwone szkiełka w drzwiach można bezproblemowo podważyć i wyjąć, czy trzeba rozbierać tapicerkę drzwi (żal je połamać)?! Co do oświetlenia przestrzeni nóg, to czy sama zamiana MK wystarczy aby oświetlenie działało, domyślam się, że instalacja istnieje w aucie ?! Oczywiście kupno żarówek (jakich), no i chyba zakup szkiełek (jakich) ?! Przepraszam za rzekę pytań, ale w sprawach samochodowych poznaję się powoli od ponad roku, dzięki temu Forum , za co wielki szacun !!!
Opublikowano 9 Października 201114 l Autor Co do światełek w drzwiach, to czy muszę coś, gdzieś ustawić, "odchaczyć" Vagiem, a tak wogóle to muszę sprawdzić czy tam są żarówki i kable do podłączenia ?! Czy po prostu zakupić żarówki i je tam wstawić i będzie OK ?! Czy te boczne czerwone szkiełka w drzwiach można bezproblemowo podważyć i wyjąć, czy trzeba rozbierać tapicerkę drzwi (żal je połamać)?! Co do oświetlenia przestrzeni nóg, to czy sama zamiana MK wystarczy aby oświetlenie działało, domyślam się, że instalacja istnieje w aucie ?! Oczywiście kupno żarówek (jakich), no i chyba zakup szkiełek (jakich) ?! Przepraszam za rzekę pytań, ale w sprawach samochodowych poznaję się powoli od ponad roku, dzięki temu Forum , za co wielki szacun !!! Jeśli światełek w drzwiach nie masz to trzeba dołożyć całą instalację (lampki, wiązkę elektryczną). Czerwone odblaski podważasz i ładnie wychodzą (jeśli się przyjrzysz to po jednej stronie jest profil w który wkładasz płaski śrubokręt). Oświetlenie nóg - tutaj także podmiana MK nie wystarczy. Brakuje lampek i wiązki elektrycznej - trzeba dołożyć całą instalację (w cholerę roboty). Więcej detali - przeczytaj dokładnie cały ten temat oraz wątek poświęcony licht pakietowi: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=162929.0;highlight=licht+pakiet
Opublikowano 10 Października 201114 l Bart-S - może masz gdzieś w swoich rozpiskach symbole wiązek instalacji drzwi tylnych i przednich, prawych i lewych pod założenie lampek drzwi czerwonych i białych. Bardzo by mi to pomogło w przyszłych zakupach. Znalazłem na Allegro np. takie wiązki, ale nie wiem, czy się nadadzą: drzwi lewy tył-8EO 791 687 L i drzwi lewy przód-8E1 971 029AA po 85 zł/szt. !!!!???? Lampki białe i czerwone już mam. Dodatkowe pytanie: czy takie lampki, jak w drzwiach pasują również do oświetlenia nóg ?!
Opublikowano 10 Października 201114 l ...nie lepiej takie wiązki zrobić samemu niż becelować za kawałek kabelka 85 zeta co do lampek oświetlenia nóg to z przodu masz takie same jak w drzwiach tylko z dodatkową osłonką od tyłu ale może być i bez za to pod fotelami z tyłu są w ori troszke większe lampki zdaje sie że numery wiązek są w temacie o light pakiecie
Opublikowano 10 Października 201114 l Chyba racja z tym przepłacaniem, postaram się zrobić te kabelki sam, tylko powiedzcie o jakim przekroju mają one być odpowiednio.
Opublikowano 10 Października 201114 l 0.5mm lub 0.8mm ale styknie 0.5 z tego co pamiętam odpowiednie piny zakupisz na aledro u radiofabrica a kostki do lampek w serwisie (no chyba że masz)
Opublikowano 10 Października 201114 l Szukałem pinów na Allegro i nie znalazłem, chyba, że są to jakieś specjalne, a może wiecie konkretnie czego szukać. Jestem cienki w elektryce i elektronice, dlatego z mojej strony rzeka pytań, po prośbie !!!
Opublikowano 10 Października 201114 l Autor Tomku - na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w wątku poświęconym pakietowi oświetleniowemu... Linka podałem Ci już wcześniej ale dla przypomnienia: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=162929.0;highlight=licht+pakiet Poświęc chwilę czasu i zapoznaj się z tematem od dechy do dechy - wszystkie Twoje wątpliwości zostaną rozwiane. Chodzi o to aby po raz kilkunasty nie wklepywać tych samych danych...
Opublikowano 11 Października 201114 l Gdzie szukać modułu komfortu pod fotelem kierowcy czy pasażera, bo mi to umknęło ?
Opublikowano 16 Października 201114 l Panowie jest to możliwe że po włączeniu zamykania się auta po przekroczeniu prędkości 15km/h. Coming leaving Home przestał działać?
Opublikowano 16 Października 201114 l Panowie jest to możliwe że po włączeniu zamykania się auta po przekroczeniu prędkości 15km/h. Coming leaving Home przestał działać? zależy jak mocno pokombinowałeś VAGiem. Sprawdź kodowania czy są poprawne.
Opublikowano 16 Października 201114 l Już wszystko gra problem naprawiony. tak z ciekawości co było przyczyną złe kodowanie