Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 781,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokladnie ,jest to sterownik komfortu ,dokladnie taki

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-modul-komfortu-sterownik-i1974726602.html

Pozdrawiam

to nie jest moduł komfortu jest to moduł centralnej elektryki moduł komfortu masz pod wykładziną pod nogami kierowcy a MCE masz pod deską rozdzielczą :hi:

Opublikowano

a ten modul komfortu mozna wyciagnac bez odkrecania fotela??

Opublikowano

a ten modul komfortu mozna wyciagnac bez odkrecania fotela??

trochę ciężko ale da się zrobić chociaż moim zdaniem lepiej odkręcić 4 śruby i mieć lepszy dostęp

Opublikowano

hmmm mowisz w wszystkich srubach czy tylko tych z przodu fotela

Opublikowano

masz cztery dwie z przodu i dwie z tyłu max 2-3 min odkręcania

Opublikowano

Dokladnie ,jest to sterownik komfortu ,dokladnie taki

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-modul-komfortu-sterownik-i1974726602.html

Pozdrawiam

to nie jest moduł komfortu jest to moduł centralnej elektryki moduł komfortu masz pod wykładziną pod nogami kierowcy a MCE masz pod deską rozdzielczą :hi:

chodzilo mi o modul centralnej elektryki,sorki :), mam jeszcze pytanie czy jesli kupilem owy modul o identycznym numerze czy musze go jakos programowac czy wystarczy eospiac stary i przelozyc styki,kable do nowego ??

Opublikowano

musisz odpisać kodowanie ze starego i nowy tak zakodować

Opublikowano

a powiedzcie mi jeszcze pakiet oswietlenia tj. podswietlenie podlokietnika, pokretel kratek nawiewu, zapalniczki oraz przyciskow lampek podsufitki (te czerwone) sa polaczone z modulem komfortu czy z modulem centralnej elektryki??

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie mi jeszcze pakiet oswietlenia tj. podswietlenie podlokietnika, pokretel kratek nawiewu, zapalniczki oraz przyciskow lampek podsufitki (te czerwone) sa polaczone z modulem komfortu czy z modulem centralnej elektryki??

Ani z jednym ani z drugim - cała iluminacja (przyciski, pokrętła, podświetlenia) jest zasilana z zegarów.

Opublikowano

dzieki a wiesz pytam bo mam gdzies zwarcie i mi dziwnie migaja niekiedy ale to moze miec cos wspolnego z uszkodzonym powiadamianiem o otwartych drzwiach kierowcy bo juz chyba z niczym wiecej :no:

Opublikowano
  • Autor

Ale co Ci dziwnie mruga? Opisz przypadek, rano przeczytam.

Opublikowano

wiesz bartek ja to ci wogule to nagram i wrzuce bo ciezko to opisac mrugaja przygasaja itd niekiedy sie nie zapalaja i tylko te: kratki nawiewu , podswietlenie przyciskow podsufitki oraz wlacznik swiatel a wszystko to sie dzieje po przekreceniu stacyjki dopoki swiatla sa wlaoczne itd to wszystko sie swieci jak nalezy[br]Dopisany: 18 Grudzień 2011, 01:44_________________________________________________witajcie mam problem kupilem ten modul komfortu nowy zakodowalem go i dalej swiatla podsufitki nie dzialaja sprawdzalem stary komfort w innym b6 i stary jest sprawny dziala wiec co dalej pomocy juz zglupialem teraz mam do sprzedania komfortu z koncowka AS[br]Dopisany: 24 Grudzień 2011, 23:08_________________________________________________a wogule to nie da sie na kanale 81 nic zrobic pisze ze nie ma takiego kanalu i vinu nie mozna przypisac ale nie ma bledu na vagu ze vin niepoprawny

Opublikowano

p.kolego powiem Ci, że u mnie też migały wszystkie podświetlenia... okazało się, że przy dokręcaniu podłokietnika docisnąłem kabelek od podświetlenia i było 'lekkie' zwarcie...

Opublikowano

ale mi migaja tylko od podswietlenia wlacznika swiatel i to tylko dwie diody do tego kratki nawiewu i czasem przyciski podsufitki

Opublikowano

hej...

zamontowałem oświetlenie przestrzeni nóg, adaptacja, kanał 61, 2, moduł w wersji BC i światełka dalej nie świecą... trzeba to jeszcze jakoś aktywować?? czy coś gdzieś indziej zmieniać??

pzdr

Opublikowano
  • Autor

hej...

zamontowałem oświetlenie przestrzeni nóg, adaptacja, kanał 61, 2, moduł w wersji BC i światełka dalej nie świecą... trzeba to jeszcze jakoś aktywować?? czy coś gdzieś indziej zmieniać??

pzdr

Zamknij i otwórz drzwi ;)

Zasilanie na pewno dobrze podłączyłeś?

Opublikowano

zamykam i otwieram :kox: i nic...

podłączone chyba dobrze... 5,6,13,14 pin do lampek i wspólna masa przy słupku A... a czy czujnik światła tu ma coś do czynienia??

Opublikowano
  • Autor

a czy czujnik światła tu ma coś do czynienia??

Nie.

podłączone chyba dobrze... 5,6,13,14 pin do lampek i wspólna masa przy słupku A...

Źle ;) Piny w MK to masa (dodatkowe oświetlenie jest sterowane masą). Zasilanie jest wspólne z bezpiecznika nr 2 (5A). Zatem skoro na słupku A podłączyłeś całość do punkty masy - to tu masz błąd. Przepnij to do właściwego bezpiecznika i zadziała...

Problem polega na tym, że tego bezpiecznika nie masz i trzeba go dołożyć. Nie pamiętam już czy nr 2 ma zmostkowane zasilanie czy trzeba mu podłączyć prąd z aku (mostek z którymś z czerwonych przewodów). Do drugiego pinu bezpiecznika podłączasz wspólny kabelek poprowadzony z lampek...

Opublikowano

Moduł o nr 8E0 959 433 BC

Kodowanie: 06989

wywala po diagnozie vagiem następujący błąd:

01134 - Alarm Horn (H12)

49-00 - No Communications

Domyślam się, że chodzi o syrenę alarmu i braku komunikacji z nią. Odkąd mam auto (2dni) nie opanowałem jeszcze fabrycznego alarmu i do końca nie wiem jak sprawdzić jego działanie żeby go uaktywnić.