Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wskaźnik paliwa

jak kodowałem kontrolkę świateł mijania Grupa 17 wskaźniki i przez pomyłkę źle wpisałem kod to też wskaźnik poziomu paliwa oszalał i pokazywał minimum a było w baku prawie pełno może tutaj jest też złe kodowanie

Opublikowano

Dzięki za informację na ten temat. A czy pasują one idealnie? nic nie trzeba cudować z nimi? i czy bez problemu da się zakodować? nigdy nie przekładałem modułu więc nie do końca wiem co i jak

Dokładnie tak jak napisał Andrzej - MK tylko podmieniasz. Wcześniej zapisz sobie jego kodowanie (po podłączeniu interfejsu do adresu 46 - "Convenience", interesuje Cię pole CODING). Jeśli zapomnisz, nic się nie stało - w pierwszym poście masz instrukcję jak poprawnie zakodować sterownik.

No i zaczeły się schody. Na wstępie dodam że auto jest kolegi ja mu tylko podpowiadam co i jak zrobić.Jakiś elektryk wymienił mu moduł na nowy(kupił z tym samym numerem co miał) ale problem nie zginął. Nadal nie działa centralka i nie podnosi się wskaźnik paliwa ani temperatury.(nie wiem czy jest to spowodowane błedem w module ale tak twierdził mechanik)

Mówił, że nie działa teraz dlatego, że trzeba coś tam z tego starego modułu do tego nowego przenieś, ja nie mam pojecia o czym on mówi przecież to są identyczne moduły. Może czaruje bo nie wie o co tak naprawdę chodzi? Mówił że on się tego nie podejmie i ktoś inny musi to zrobić. Wiecie o co kaman? :kox: Może wystarczy dokodować kluczyki a może złe wartości wpisał w kodowanie modułu? A może skurczybyk ma rację?? :chytry:

Liczę na waszą pomoc

pozdro a4

..z tymi zegarami to zróbcie vagiem test zegarków tak ze 3 razy :mysli:

Opublikowano

Panowie nadal lipa wiec jeszcze raz prosze o pomoc;) przypomne moze jak przebiegala awaria podczas zalewania modulu: wariowaly swiatla i zamki w tylnych drzwiach - te wkoncu padly i niemozna bylo ich zamknac nawet manualnie. Mam szyby w korbach z tylu , wsadzilem nowy modul BC i problem nie znika. Vag pokazuje sterowniki tylnich drzwi. Zamykaja sie tylko drzwi przednie manualnie. Z elektrykiem spotkanie w piatek - powiedzial ze poplyne.... mam tydzien. wartosc z 2 zamienilem na 0 i nadal nic:(

Opublikowano
  • Autor

Panowie nadal lipa wiec jeszcze raz prosze o pomoc;) przypomne moze jak przebiegala awaria podczas zalewania modulu: wariowaly swiatla i zamki w tylnych drzwiach - te wkoncu padly i niemozna bylo ich zamknac nawet manualnie. Mam szyby w korbach z tylu , wsadzilem nowy modul BC i problem nie znika. Vag pokazuje sterowniki tylnich drzwi. Zamykaja sie tylko drzwi przednie manualnie. Z elektrykiem spotkanie w piatek - powiedzial ze poplyne.... mam tydzien. wartosc z 2 zamienilem na 0 i nadal nic:(

Zrozumiałem, że masz 4x elektrykę - spróbuj jeszcze raz z kodowaniem w adaptacjach kanału 61 (tym razem wartości "1" lub "3").

Opublikowano

Mialem modul BD szyby elektryczne z przodu , tylne w korbach... tzn mam kodowac od poczatku?

Opublikowano
  • Autor

Tam gdzie próbowałeś z "0" i "2" spróbuj teraz z "1" i "3".

46 Convenience ---> 10 Adaptation ---> Channel 61 ---> W polu VALUE zapisujesz wartość 1 (lub 3 jeśli masz pakiet oświetleniowy) i potwierdzasz wciśnięciem przycisków TEST a potem SAVE.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bart-s muszę podziękować za kolejny świetnie przygotowany wątek :hi:

Ostatnio pogrzebałem w module komfortu bo miałem od zawsze błędy (od zawsze tzn od wyrezania szyb tył w elektryce):

01561 - Left Rear Door

59-10 - Can't Unlock - Intermittent

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Right Rear Door

59-10 - Can't Unlock - Intermittent

01562 - Right Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

wszystko działało normlanie - centralny otwierał i zamykał bo nie raz sprawdzałem ze strachu :tongue: ale błędy wywalał :eusathink:

próbowałem kilka razy zmieniać kodowanie a okazało się że trzebabyło zrobić adaptację :rolleyes:

oczywiście bez tego wątku nie byłoby szans - dzięki jeszcze raz :hi:

w kanale 61 zmieniłem 3 (oświetlenie+szyby korby) na 2 (oświetlenie + elektryka szyb tył)

ale w kanale 62 nie wiedzieć dlaczego miałem ustawione 95 jakbym był szyber :eusathink: i bylo włączone zamykanie szybru z kluczyka i pilota :eusathink:- zmieniłem na 15

teraz dzięki zmianie w kanale 61 nie wywala żadnych błędów :thumbup1:

Opublikowano

witam

w mojej a4 2001 występuje problem z otwieraniem szyb raz jest to możliwe a raz nie do tego jeszcze nie ma światła po otwarciu w tylnej klapie czy to może być moduł komfortu??czy tez wiązka w drzwiach się gdzieś przetarła??? z góry dziękuje za podpowiedzi:)

Opublikowano

hej. Mam w koncu odpowiedni modol komfortu, wszystko dziala, oprocz kluczykow. obejrzalem filmik domjenick, ale pokazywal on jak zaprogramowac kluczyk podczas gdy pierwszy z nich dziala, u mnie nie dziala zaden, co robic?

Opublikowano
witam w mojej a4 2001 występuje problem z otwieraniem szyb raz jest to możliwe a raz nie do tego jeszcze nie ma światła po otwarciu w tylnej klapie czy to może być moduł komfortu??czy tez wiązka w drzwiach się gdzieś przetarła??? z góry dziękuje za podpowiedzi:)
Wszędzie musisz sprawdzić przewody bo gdzies sie przetarły .

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:30 ----------

Bart-s muszę podziękować za kolejny świetnie przygotowany wątek :hi: Ostatnio pogrzebałem w module komfortu bo miałem od zawsze błędy (od zawsze tzn od wyrezania szyb tył w elektryce): 01561 - Left Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01561 - Left Rear Door 61-00 - Won't De-Safe 01562 - Right Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01562 - Right Rear Door 61-00 - Won't De-Safe wszystko działało normlanie - centralny otwierał i zamykał bo nie raz sprawdzałem ze strachu :tongue: ale błędy wywalał :eusathink: próbowałem kilka razy zmieniać kodowanie a okazało się że trzebabyło zrobić adaptację :rolleyes: oczywiście bez tego wątku nie byłoby szans - dzięki jeszcze raz :hi:
Mikrostyki w zamkach masz zaśniadziałe , opis masz w DZIALE WARSZTAT .
Opublikowano
Mikrostyki w zamkach masz zaśniadziałe , opis masz w DZIALE WARSZTAT .

wrc ale nie robiłem nic poza adaptacja i teraz nie wywala już błędów i wszystko jest ok nawet dzis sprawdzałem i błędów nie ma :wink:

czemu mam zaśniedziałe? co o tym świadczy? :eusathink:

Opublikowano

Jak miałem bład ten bład nie mogłem skasować błedu więc musiałem zamek wymienić .

Tu masz temat o czyszczeniu mikrostyku :arrow2:http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?190569-ALL-B6-Czyszczenie-mikrostyku-drzwi-przednich

Opublikowano

witam:) zalany modul BD zamieniony na BD, kodowanie i adaptacja wykonane, kluczyki zakodowane ( wszystko dzieki forum = dzieki za pomoc ) wszystko wrocilo do normy lecz kiedy skanuje wyskakuje blad sterownikow drzwi tylnych ( obu ) i kiedy otwieram prawe drzwi na wyswietlaczu pokazuje otwarcie drzwi prawych. co to moze byc?

Opublikowano
  • Autor
witam:) zalany modul BD zamieniony na BD, kodowanie i adaptacja wykonane, kluczyki zakodowane ( wszystko dzieki forum = dzieki za pomoc ) wszystko wrocilo do normy lecz kiedy skanuje wyskakuje blad sterownikow drzwi tylnych ( obu ) i kiedy otwieram prawe drzwi na wyswietlaczu pokazuje otwarcie drzwi prawych. co to moze byc?

Czyli otworzenie drzwi pokazuje prawidłowo? (upewniam się).

Adaptacje MK, kanał 61 - jaką masz tam wartość?

Opublikowano

sorry moja pomylka :) z podniecenia ze kluczyki znowu dzialaja;) otworzenie drzwi wyswietla nieprawidlowo ....

Opublikowano
  • Autor
sorry moja pomylka :) z podniecenia ze kluczyki znowu dzialaja;) otworzenie drzwi wyswietla nieprawidlowo ....

Bo masz zakodowane auto z kierownicą po prawej stronie - odejmij od głównego kodowania MK wartość 256 i to co Ci wyjdzie zapisz.

Opublikowano

witam...w moim autku zamontowali moduł BN....przejrzałem listę modułów i rozumiem że aby dorezać pakiet światło w boczkach muszę zmienić moduł?...:eusathink:

Opublikowano
  • Autor
witam...w moim autku zamontowali moduł BN....przejrzałem listę modułów i rozumiem że aby dorezać pakiet światło w boczkach muszę zmienić moduł?...:eusathink:

Nie. BN to wersja z alarmem czyli full opcja - po podłączeniu lampek wystarczy zmienić kodowanie.

Opublikowano

Nie. BN to wersja z alarmem czyli full opcja - po podłączeniu lampek wystarczy zmienić kodowanie.

Dzięki Bart..bo mam kompletne wiązki pakietu światło w boczkach i przymierzam się do zamontowania ich...niestety nie ma instalacji żeby to podłączyć ale to już chyba inny temat i trza szukać i pytać gdzie indziej....