Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam-zakończylem podłanczanie lampek drzwi-przód pali.z tyłu wyrzuciłem korby dałem ori instalacje.pozostala inst mam wyprowadzoną muszę jednak zmienić modul komf z CC na BR.jak organizacyjnie to ugryść ,aby nie stracić funkcji komf jakie mam na CC no i przenieść je na BR.DZIĘKI BR będę miał elekt z tyłu i pelny pakiet oświetlenie czego nie było w CC.CZY MOGĘ odłączyć komfort CC wraz zniepotrzebnymi pinami i wpiąć komfort BR wpinając w niego-uzbrajając odpowiednimi pinami z elekt szyb tylnch i oświetlenia nóg-chodzi mi żebym nie narozrabiał w elektryce.[br]Dopisany: 08 Marzec 2011, 22:52_________________________________________________jak na razie wszystko idzie i wygląda ok ,a to dzięki poradą z forum-nie cukrzę ale dobrze jest chłonąć wiedzę dla samej PRZYJEMNOŚCI :)-no i teraz żeby odpaliło :hi:

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 781,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Nic się nie stanie jak podłączysz wtyki tak jak teraz są - możliwe, że potrzebny będzie VAG (poprawienie kodowania oraz adaptacji - nie znasz konfiguracji auta z jakiego został wyciągnięty BR).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

8E0 959 433 CK brak alarmu , 2 szyby elektryczne przod tyl korby , brak podswietlenia nog[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 12:45_________________________________________________Nie zdazylem wejsc w adaptacje bo mi komp padl :confused4:

Opublikowano
  • Autor

8E0 959 433 CK brak alarmu , 2 szyby elektryczne przod tyl korby , brak podswietlenia nog[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 12:45_________________________________________________Nie zdazylem wejsc w adaptacje bo mi komp padl :confused4:

Dzięki Grzesiu :good:

CK powinien przyjąć 0 i 1 na Ch61 - jak będziesz miał jeszcze kiedyś okazję się do niego podpiąć, zweryfikuj ;)

Opublikowano

Brat kupil b6 1.8t z tego co pamietam to modul BD (dzisiaj sprawdze). Problem jest taki, ze nie dzialaja szyby, lusterka. Tak jak by komfort nie dzialal

Opublikowano
  • Autor

Brat kupil b6 1.8t z tego co pamietam to modul BD (dzisiaj sprawdze). Problem jest taki, ze nie dzialaja szyby, lusterka. Tak jak by komfort nie dzialal

BD już mamy obcykany - to full wersja dla B6.

Opublikowano

Tzn sorry, zle sformulowalem pytanie :P Chodzilo mi o to, co moze byc przyczyna niedzialajacych szyb i lusterek. BD jest od nowosci chyba, dzis podjade z laptopem i sprawdze co piszczy

Opublikowano
  • Autor

Tzn sorry, zle sformulowalem pytanie :P Chodzilo mi o to, co moze byc przyczyna niedzialajacych szyb i lusterek. BD jest od nowosci chyba, dzis podjade z laptopem i sprawdze co piszczy

Zakodujcie go od nowa - może ma "64" wyłączone. No i zerknij czy jakieś błędy są w buforze.

Opublikowano

Dzięki Grzesiu :good:

CK powinien przyjąć 0 i 1 na Ch61 - jak będziesz miał jeszcze kiedyś okazję się do niego podpiąć, zweryfikuj ;)

Pykala mi bateryjka i nie zdazylem :kwasny: akurat robilem kodowanie przy RNS E w A4 B7 2008 i tak sobie przypomnialem :kox: Bedzie czas to dam znac czy przyjmie w tym kanale 0 i 1

Opublikowano

Ok sprobuje wieczorem. Ale to 1.8t 190 koni zapier... hehe Szok po prostu

Opublikowano

..u mnie kanał 12 ERROR

Opublikowano

..u mnie kanał 12 ERROR

A ktorego masz VAGA ? Ponoc w tym kanale mozesz sobie zmienic ilosc mrugniec w kierunkach :wink4:

Opublikowano

10.6 hm fajne tyle że nie idzie u mnie :confused4:

Opublikowano

Witam,

numer sterownika: 8E0 959 433 AR

alarmu brak

szyby przód elektryka, tył korby

centralny 433

jeśli przez pakiet oświetlenie rozumie się tylko oświetlenie nóg: to brak; ale czerwone lampki w drzwiach oraz oświetlenie tylnego siedzenia posiadam.

Opublikowano
  • Autor

Bartku Modul komfortu w adaptacjach 10 kanal 12 wchodziles tam :mysli: co to zmienia

Jutro zerknę - dziś już padam na r... ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam w mojej b6 siedzi AD w opisie na poczatku posta opisany jako obslugujacy szyby elektryczne tyl.W moim przypadku dzialaja jeszcze lampki w drzwiach i przestrzeni nog.Pozdr :hi:

Opublikowano
  • Autor

Uhu2 - jeśli możesz, potwierdź to testem kodowania kanału 61 (wartości od 0 do 3 - sprawdź które sterownik przyjmie = poprawnie zapisze w pamięci).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja posiadam moduł z końcówką AR , szyby z tyłu na korby ale według podwieszonego posta obsługuje także szyby w elektryce :

"Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)

8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby)."

Pytanie czy ten moduł obsłuży szyby w elektryce z tyłu ?

Opublikowano

O co chodzi, że jak otwieram z kluczyka auto to wszystko OK. A potem jak rusze to się zamyka samo (powyżej 15km/h) i później jak chcę otworzyć, żeby kogoś wpuścić to guzik od kierowcy nie otwiera drzwi tylnych lewych?