Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...hm człowiek uczy sie cale życie :rolleyes:

w sobote ma Adas do mnie podleciec to zobaczymy co tam u niego piszczy :mysli:

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Rozpisałem sobie kiedyś wszystkie piny w module - co jest od czego i gdzie leci. Przygotuję jakieś opracowanie :good:

Opublikowano
:good:
Opublikowano

Jeśli chodzi o DWA z MK to która dokładnie jest to wtyczka ? pin 19 (foto) ? a na całą rozpiske poczekam :)

Opublikowano
  • Autor

DWA to pin 19 w kostce IV.

komfortconn.JPG

Opublikowano

Boże jaki ja jeszcze głupi jestem ;( uświadomiłem sobie to po dokładnym przeczytaniu tego tematu :wallbash: :wallbash:

Bart-s szkoda, że nie mieszkasz troszkę bliżej :confused4: chętnie skorzystałbym czasem z Twojej zaj.....tej wiedzy :cool1: :cool1:

Jeżdżę :audi: a w sumie nie wiem co w nim siedzi ;( ;( masakra jakaś :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Czyli wczesniej dobrze myślałem teraz mam pewne potwierdzenie.

Mam sterownik 8E0 959 433 BP

Audi B7 2006r oznaczenie modułu BP

-El przód

-korby tył

-Brak oświetlenia (drzwi i nogi) ( 2 szybki dojdą a podswietlanie też tylko prawdopodobnie moduł do wymiany ?)

kodowanie miałem było 6992 ->zmienione na 3828 ale moim zdaniem coś jest nie tak nie wszystko działa i nie wiem skąd taka wartość 6992

Opublikowano
  • Autor

Boże jaki ja jeszcze głupi jestem ;( uświadomiłem sobie to po dokładnym przeczytaniu tego tematu :wallbash: :wallbash:

Bart-s szkoda, że nie mieszkasz troszkę bliżej :confused4: chętnie skorzystałbym czasem z Twojej zaj.....tej wiedzy :cool1: :cool1:

Jeżdżę :audi: a w sumie nie wiem co w nim siedzi ;( ;( masakra jakaś :wallbash: :wallbash:

Mariusz - a ja z chęcią bym pomógł :) BTW - zaajjebisty avatar :decayed:

Czyli wczesniej dobrze myślałem teraz mam pewne potwierdzenie.

Mam sterownik 8E0 959 433 BP

Audi B7 2006r oznaczenie modułu BP

-El przód

-korby tył

-Brak oświetlenia (drzwi i nogi) ( 2 szybki dojdą a podswietlanie też tylko prawdopodobnie moduł do wymiany ?)

kodowanie miałem było 6992 ->zmienione na 3828 ale moim zdaniem coś jest nie tak nie wszystko działa i nie wiem skąd taka wartość 6992

Kodowanie jakoś źle dobrałeś - dołóż 4096 (to powinno mieć każde auto). Potwierdzam - jeśli chcesz odpalić pakiet oświetlenie w sposób fabryczny, trzeba poszukać odpowiedniego modułu.

Opublikowano

Właśnie analizuje jakie powinno być poprawne ;] Prawda Bart-s(podpowiesz mi w dziale MCE?) obcykany jest czapka z głowy :hi: a nad MK pomyśle też jak będę dokładał szybki to i pakiet oświetlenia do boczków trafi ( bo leży już). Musi być jak fabryka przewidziała :)

Opublikowano
  • Autor

Lecę obejrzeć jakiś film - za 2h wrócę i ogarnę tematy ;)

Opublikowano

Miłego oglądania :naughty: ja pracuje na kompie więc jak sie pojawi jakieś info to zobacze :)

Opublikowano

Witam Mój Moduł komfortu to 8E0 959 433 AE.

Kodowanie było 06720, teraz jest 06772.

4 X elektryczne szyby,pakietu oświetlenia nie ma, świecą się jedynie czerwone lampki w boczkach drzwi.

Przy próbie zmiany adaptacji w kanale 61 - brak możliwości zapisu. Testowałem Vagiem 311.2n.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego - brak możliwości zapisu na kanale 61 jest spowodowany ograniczonymi możliwościami 311.2 (trzeba by to łyknąć nowszym fejsem).

Opublikowano

Nie wiem czy w dobrym miejscu zapytam :blink: koledzy jak zaprogramować uaktywnić środkowy przycisk w B7 na pilocie od klapy bagażnika ? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Skoro działa Ci centralny zamek - powinno też działać otwieranie bagażnika. Funkcji przycisków nie programuje się osobno...

Po prostu przytrzymaj dłużej (kilka sekund) przycisk zwolnienia blokady bagażnika...

Opublikowano

Działa faktycznie a wcześniej próbowałem to sie nic nie działo, jednak zmieniłem kodowanie zgodnie z zamieszczonymi informacjami :hi::)

Opublikowano

U mnie siedzi moduł 8E0 959 433 BC, kodowanie 07018, fabryczny alarm cztery elektryczne szyby, żadnych lampek w drzwiach ani na nogi.

Po dołożeniu lampek nie musiałem zmieniać kodowania, moduł już był zakodowany pod pakiet oświetlenia. :>

Opublikowano

U mnie siedzi moduł 8E0 959 433 BC, kodowanie 07018, fabryczny alarm cztery elektryczne szyby, żadnych lampek w drzwiach ani na nogi.

Po dołożeniu lampek nie musiałem zmieniać kodowania, moduł już był zakodowany pod pakiet oświetlenia. :>

..ludzie to mają szczęście :tongue4:

Opublikowano

..ludzie to mają szczęście :tongue4:

może ktoś ten pakiet sprzedał osobno :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dołożyłeś wszystkie lampki czy tylko te w drzwiach?