Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mój moduł jest z końcówką AH fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu. Tyle ze mi padł i nigdzie nie mogę takiego znaleść. Moje pytanie brzmi na jaki go mogę zamienić? Bo z tego co zrozumiałem to albo AJ albo AK ale prosiłbym jeszcze o wasze zdanie. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Dobrze dobrałeś :good:

Opublikowano

Wielkie dzięki Panowie :) Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dot. modułu komfortu: w moim aucie jest 8E0959433BQ (elektryczne szyby tył) a chciałbym zmienić na obsługujący dodatkowo oświetlenie przestrzeni nóg - który wybrać z wykazu.

Takie są na Allegro:

http://moto.allegro.pl/audi-a4-8e0-b6-b7-modul-komfortu-sterownik-sensor-i1842268847.html

lub

http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-b7-modul-komfortu-8e0959433br-i1819684687.html

Pytanie kolejne: jak uruchomić (czerwone) światełka w boczkach drzwi przednich i tylnych, czy to zależy od modułu komfortu

Opublikowano
  • Autor

BR i CE są OK - światełka w drzwiach w Twoim przypadku (masz 4 x elektryczne szyby) zadziałają niezależnie od MK.

Opublikowano

Co do światełek w drzwiach, to czy muszę coś, gdzieś ustawić, "odchaczyć" Vagiem, a tak wogóle to muszę sprawdzić czy tam są żarówki i kable do podłączenia ?! Czy po prostu zakupić żarówki i je tam wstawić i będzie OK ?! Czy te boczne czerwone szkiełka w drzwiach można bezproblemowo podważyć i wyjąć, czy trzeba rozbierać tapicerkę drzwi (żal je połamać)?!

Co do oświetlenia przestrzeni nóg, to czy sama zamiana MK wystarczy aby oświetlenie działało, domyślam się, że instalacja istnieje w aucie ?! Oczywiście kupno żarówek (jakich), no i chyba zakup szkiełek (jakich) ?!

Przepraszam za rzekę pytań, ale w sprawach samochodowych poznaję się powoli od ponad roku, dzięki temu Forum , za co wielki szacun !!!

Opublikowano
  • Autor

Co do światełek w drzwiach, to czy muszę coś, gdzieś ustawić, "odchaczyć" Vagiem, a tak wogóle to muszę sprawdzić czy tam są żarówki i kable do podłączenia ?! Czy po prostu zakupić żarówki i je tam wstawić i będzie OK ?! Czy te boczne czerwone szkiełka w drzwiach można bezproblemowo podważyć i wyjąć, czy trzeba rozbierać tapicerkę drzwi (żal je połamać)?!

Co do oświetlenia przestrzeni nóg, to czy sama zamiana MK wystarczy aby oświetlenie działało, domyślam się, że instalacja istnieje w aucie ?! Oczywiście kupno żarówek (jakich), no i chyba zakup szkiełek (jakich) ?!

Przepraszam za rzekę pytań, ale w sprawach samochodowych poznaję się powoli od ponad roku, dzięki temu Forum , za co wielki szacun !!!

Jeśli światełek w drzwiach nie masz to trzeba dołożyć całą instalację (lampki, wiązkę elektryczną).

Czerwone odblaski podważasz i ładnie wychodzą (jeśli się przyjrzysz to po jednej stronie jest profil w który wkładasz płaski śrubokręt).

Oświetlenie nóg - tutaj także podmiana MK nie wystarczy. Brakuje lampek i wiązki elektrycznej - trzeba dołożyć całą instalację (w cholerę roboty).

Więcej detali - przeczytaj dokładnie cały ten temat oraz wątek poświęcony licht pakietowi: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=162929.0;highlight=licht+pakiet

Opublikowano

Bart-S - może masz gdzieś w swoich rozpiskach symbole wiązek instalacji drzwi tylnych i przednich, prawych i lewych pod założenie lampek drzwi czerwonych i białych. Bardzo by mi to pomogło w przyszłych zakupach. Znalazłem na Allegro np. takie wiązki, ale nie wiem, czy się nadadzą:

drzwi lewy tył-8EO 791 687 L i drzwi lewy przód-8E1 971 029AA po 85 zł/szt. !!!!????

Lampki białe i czerwone już mam.

Dodatkowe pytanie: czy takie lampki, jak w drzwiach pasują również do oświetlenia nóg ?!

Opublikowano

...nie lepiej takie wiązki zrobić samemu niż becelować za kawałek kabelka 85 zeta :shocked:

co do lampek oświetlenia nóg to z przodu masz takie same jak w drzwiach tylko z dodatkową osłonką od tyłu ale może być i bez :naughty:

za to pod fotelami z tyłu są w ori troszke większe lampki :wink4:

zdaje sie że numery wiązek są w temacie o light pakiecie :mysli:

Opublikowano

Chyba racja z tym przepłacaniem, postaram się zrobić te kabelki sam, tylko powiedzcie o jakim przekroju mają one być odpowiednio.

Opublikowano

0.5mm lub 0.8mm ale styknie 0.5 z tego co pamiętam :mysli:

odpowiednie piny zakupisz na aledro u radiofabrica a kostki do lampek w serwisie (no chyba że masz) :wink4:

Opublikowano

Szukałem pinów na Allegro i nie znalazłem, chyba, że są to jakieś specjalne, a może wiecie konkretnie czego szukać.

Jestem cienki w elektryce i elektronice, dlatego z mojej strony rzeka pytań, po prośbie !!!

Opublikowano
  • Autor

Tomku - na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w wątku poświęconym pakietowi oświetleniowemu...

Linka podałem Ci już wcześniej ale dla przypomnienia: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=162929.0;highlight=licht+pakiet

Poświęc chwilę czasu i zapoznaj się z tematem od dechy do dechy - wszystkie Twoje wątpliwości zostaną rozwiane. Chodzi o to aby po raz kilkunasty nie wklepywać tych samych danych...

Opublikowano

Gdzie szukać modułu komfortu pod fotelem kierowcy czy pasażera, bo mi to umknęło ?

Opublikowano
  • Autor

Pod podłogą - strona kierowcy.

Opublikowano

Panowie jest to możliwe że po włączeniu zamykania się auta po przekroczeniu prędkości 15km/h. Coming leaving Home przestał działać?

Opublikowano

Panowie jest to możliwe że po włączeniu zamykania się auta po przekroczeniu prędkości 15km/h. Coming leaving Home przestał działać?

zależy jak mocno pokombinowałeś VAGiem. Sprawdź kodowania czy są poprawne.

Opublikowano

Już wszystko gra problem naprawiony.

Opublikowano

Już wszystko gra problem naprawiony.

tak z ciekawości co było przyczyną złe kodowanie