Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Kosmetyki do usuwania rys z szyby przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy sa jakies kosmetyki do usuwania rys z szyby przedniej :?: Jesli tak to jakie polecacie :?:

Opublikowano

Nie słyszałem o takich kosmetykach :no: ale słyszałem za to firmach które polerują szyby.

Opublikowano

Nie można nic polerować w polu widzenia kierowcy bo powstają zniekształcenia obrazu. Pozostaje pogodzić się z rysami lub wymienić szybę.

Opublikowano

Porysowalem sam szybe wycierajac zaschniete, ptasie odchody mokra gabka i zauwazylem ostatnio takie koliste rysy w tym miejscu i chcialbym je jakos usunac bo mnie bardzo wkurzaja

Opublikowano

Taka ryski powinien ci usunąć nawet lakiernik za pomocą polerki :wink4: myslałem ze masz jakieś głębokie rysy np. od wycieraczek czy cos w tym rodzaju

Opublikowano

Jak wycieralem to "gowno" to widocznie gabka musiala zawierac drobinki piasku, a tarlem dosyc mocno bo dziadostwo nie chcialo zejsc

Opublikowano

Dlatego zawsze takie cosik trzeba namoczyć a potem zmyć :wink4:

Opublikowano

Nie można nic polerować w polu widzenia kierowcy bo powstają zniekształcenia obrazu. Pozostaje pogodzić się z rysami lub wymienić szybę.

Dokładnie efekt soczewki. Był ten temat już poruszany. :szukaj:

Opublikowano

Ale nikt tu nie mówi o szlifowaniu szyby, zwykłe przepolerowanie np. pasta polerską do lakiery powinno usunąć rysę a napewno nic nie zrobi z szybą

Opublikowano

Oczywiście, polerka nie zbierze nic materiału z szyby w tym miejscu :gwizdanie:

Opublikowano

ja mam srodek do polerki szyby to cos w rodzaju proszku miesza sie go z glikolem i cheja polerujesz maszyna :wink4:ale po polerowaniu lapa mi odpada i efekt jest malutki :mysli: wiec lepiej jechac do szybiarza i za jakie 200zl zalatwi to bez problemu :good:

Opublikowano

to lepiej za 400 kupic nowa szybe

Opublikowano

to juz kwestia tego czy ktos chce miec oryginal na aucie czy go to jeb... :decayed: