Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki macie przebieg w swoich Audicach???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, kitekchrt napisał:

Natomiast niemożliwe jest sprzedanie tego auta za uczciwe pieniądze. Paradoks. 

Zależy co dla kogo znaczy "uczciwe pieniądze"... Ile byś za takie auto wołał? Z jednej strony rozumiem że tylko 130 tys przebiegu ale z drugiej strony auto już ma 15 lat...

Opublikowano

2006 - 114 tyś km,  według elektroniki w aucie przebieg jest ori.

Opublikowano

Nie chce na

28 minut temu, Falcone napisał:

Zależy co dla kogo znaczy "uczciwe pieniądze"... Ile byś za takie auto wołał? Z jednej strony rozumiem że tylko 130 tys przebiegu ale z drugiej strony auto już ma 15 lat...

Nie chce na forum dyskutować o cenie. Wiadomo że dla  każdego takie auto przedstawia inną wartość. Ew. jakieś info mogę podrzucić na priv. 

Opublikowano

To pisz pw. Jestem ciekaw

Opublikowano

267tyś '06r

Opublikowano
Dnia 10.02.2017 o 09:46, kitekchrt napisał:

Witam ponownie wszystkich. To mój pierwszy w życiu post na jakimkolwiek forum. Śledzę to forum od dawna, jak dotychczas anonimowo. w końcu nadszedł czas żeby się zalogować ponieważ postanowiłem trochę namieszać w środowisku.  Jestem właścicielem Audi A4 B6 3.0 ASN w Multitronicu 2002 rok prod. z przebiegiem 130tkm :) I tu jest właśnie moment w którym chciałem włożyć tzw. kij w mrowisko. Co wy na to? Auto sprowadzone ze Szwajcarii z oryginalną książką serwisową i potwierdzonym przebiegiem. Możliwe? Okazuje się że tak. Natomiast niemożliwe jest sprzedanie tego auta za uczciwe pieniądze. Paradoks. 

Tak to wygłąda:

Akurat za uczciwe pieniądze tu jest problem ze względu na konfigurację i nawet przebieg mały nie pomoże;).Kiedyś ASN jak szukałem auta to trafiłem 2 Szwajcary też z małym nalotem.1 w sline 2003 manual Q ze 165 poza budżetem.I 2 2002 ze 110 tysi i tyle miał.Ale w tym 2 przypadku tylko silnik się bronił bo blachara i wnętrze makabra.Worek pieniędzy,Bujał się z tym koleś kilka miechów za 15.Przekalkulowałem i dałem spokój.To co mam teraz 208 w tym 20 w gazie a od kupna 22 nakulane.Moja była B5 1,6 8 lat u mnie a teraz u szwagra 240 i tyle ma z tym,że koleś ostatnio tym nawet 5 kafli w roku nie robi.

Opublikowano
9 minut temu, mirek31071977 napisał:

co masz na myśli mówiąc konfiguracje ?

Opublikowano

ja miesiąc temu sprzedawałem B5 z2,6 ABC które miało grubo ponad 600tyś nalotu - co drugi tel był czy sie nie pomyliłem w przebiegu

Opublikowano

Ja też dostaje telefony z pytaniem czy Pan się " nie pomylił" z tym przebiegiem:jerk: . Niestety mamy tak otarte myślenie wymuszone przez handlarzy:facepalm:

Opublikowano
Dnia 11.02.2017 o 17:24, kitekchrt napisał:

co masz na myśli mówiąc konfiguracje ?

ASN w multi jest słabo sprzedawalny.Bynajmniej nie za godziwe pieniądze.Przeważnie każdy szuka 1,8T w manualu a jeśli nawet 3,0 to tak samo.

Opublikowano
2 minuty temu, mirek31071977 napisał:

ASN w multi jest słabo sprzedawalny.Bynajmniej nie za godziwe pieniądze.Przeważnie każdy szuka 1,8T w manualu a jeśli nawet 3,0 to tak samo.

Zdążyłem zauważyć. Taka mentalność. Dla mnie trochę nie zrozumiała. Lubimy się oszukiwać :grin:

Opublikowano

Niekoniecznie mentalność.Ja sam wolę manual a jak szukałem to na forum od razu chłopaki powiedzieli,że ASN w multi nie brać.Albo manual bez względu na napęd a jeśli automat to tylko Q w tipie:).Niech ci hula jak najdłużej ale w końcu paść musi i wtedy kasowa kicha;)

Opublikowano

6edc3d1b2ceee5a5e85db37a61b5e0f5.jpg
Przy jakim mniej więcej przebiegu takie przetarcie

Opublikowano

Jest taka moda oceny przebiegu po wnętrzu,przetarciach itd.;)Nie ma nic bardziej mylnego.Są różne warunki użytkowania i użytkownicy.Ktoś jest ciężki i dużo jeździ krótkich dystansów.Siada i wysiada to takie coś pojawi się i po 100 tysiącach:decayed:.Kiera też poryta jak np.koleś ma sygnety i dużo kręci albo dama z pierścionkami i długimi paznokciami.Nie ma reguły.Dlatego ocenianie przebiegu po zużyciu materiałów jest słabym kryterium.Mam w pracy Caddy nalatane po 500 i kiera nie jest zła a jeździ się też dużo po mieście.Fotel pasażera styrany bo najczęściej on tylko wysiada.Czasem trafi się kijowy element gorszej jakości i też będzie szybko styrany.Mówię z doświadczenia.Często,szczególnie w staryszyych autach zużycie odzwierciedla duży przebieg ale to też nie zawsze.Każdy przypadek jest inny:)A to ze zdjęcia to co?Dywanik welurowy?U mnie w Caddy są gumowe i przy tych nalotach już 2 komplet jest dziurawy:decayed:

Edytowane przez mirek31071977

Opublikowano

Dywanik dywanik,tak poprostu byłem ciekaw jakie liczby padną :D ,ile by nie było ,najważniejsze że jeździ się bezawaryjnie

Opublikowano
17 godzin temu, mirek31071977 napisał:

Niekoniecznie mentalność.Ja sam wolę manual a jak szukałem to na forum od razu chłopaki powiedzieli,że ASN w multi nie brać.Albo manual bez względu na napęd a jeśli automat to tylko Q w tipie:).Niech ci hula jak najdłużej ale w końcu paść musi i wtedy kasowa kicha;)

No tak chłopaki też mówią że znają przypadki jak multi już po 400tkm mają nalatane bez awarii:grin: ja akurat swój egzemplarz sprawdziłem dokładnie. Auto miało jeszcze w Szwajcarii zmienione sprzęgło na 7 lamel i sterownik skrzyni przy 80tkm.  skrzynia pracuje idealnie.  olej wymieniany na czas, silniczek cyka aż miło. Wszystko to dobrze wróży temu egzemplarzowi. Póki co obalam niechlubny mit na temat multi i ASN bo śmiga jak nówka.  A w razie draki przekładka na manuala to dzisiaj grosze. Dzięki, niech hula jak najdłużej:D

Spoiler

Zawartość dodana 3 minutes later
17 godzin temu, doman96b6 napisał:

6edc3d1b2ceee5a5e85db37a61b5e0f5.jpg
Przy jakim mniej więcej przebiegu takie przetarcie

A ile masz nalatane?

Opublikowano

Bodajże 191tyś z groszami

Opublikowano

w swojej s4 mam 193tkm i nie ma jeszcze żadnych przetarć. co prawda mam drugi komplet gumowych od poprzedniego właściciela wiec w pelni podzielam zdanie  mirek31071977 , wszystko zależy od warunków użytkowania czyt. Właściciela bądź poprzednich właścicieli

Opublikowano

No poprzedni właściciel właśnie cały czas miał te dywaniki

Opublikowano

Użytkuje swoje b7 już trzeci rok , sam zrobiłem dopiero około 20tyś, rok 2007, przebieg 231tys