Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tylna żarówka przeciwmgielna w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi:

Podczas wymieniania jednej z żarówek w tylniej prawej lampie, zauważyłem ze jednej zarówki brakuje. Może ktos mi powiedziec do jakiej lzarówki jest to miejsce przeznaczone ?

c159a92558857188m.jpg

Opublikowano

nie ma tu zarowki :kox: mozesz tu dorezac przeciwmgielna :gwizdanie:

Opublikowano

Można dołożyć żarówkę i mieć dwa światła przeciwmgielne. Przepisy mówią o jednej, lewej(obowiązkowo), ale dopuszczają dwie, symetrycznie rozstawione. Myślę, że jest to opcja producenta dla aut z kierownicą po prawej stronie. Tylne lampy przecież nie różnią się w "angolach", prócz tym jednym światłem przeciwmgielnym.

Opublikowano

w B7 świeca po dwóch stronach przeciwmgielne :wink4:

Opublikowano

Przeciwmgielne do angoli :wink4:

Ja mam dwa przeciwmgłowe bo nie lubię jak coś mi gdzieś nie świeci symetrycznie:decayed:

Opublikowano

Witam. wznowie temat bo taks amo jak kolega nie mam jednej zarowki z tylu a po wsadzeniu i tak sweici sie tylko jedna przeciwmgielna czyzby byl jakis bezpiecznik dodatkowy od tego swiatla? pozdrawiam

Opublikowano

Witam. wznowie temat bo taks amo jak kolega nie mam jednej zarowki z tylu a po wsadzeniu i tak sweici sie tylko jedna przeciwmgielna czyzby byl jakis bezpiecznik dodatkowy od tego swiatla? pozdrawiam

I u mnie to samo. Po wsadzeniu i tak świeci się tylko jedna.

Opublikowano

Odgrzewam stary wątek bo też lubię symetrię. Czy trzeba by przeciągnąć dodatkowy przewód czy jest jakaś łatwiejsza kombinacja?

Opublikowano

TO ZALEŻY  OD wersji auta... czy jest EU czy UK.
Fabrycznie jest przeznaczona TYLKO jedna żarówka, Lewa dla Eu i prawa dla UK.

10 godzin temu, Gregor68. napisał:

Właśnie...też zauważyłem że nie ma tam żarówki A jest komunikat uszkodzona żarówka 

Opublikowano

Ja na anglika i musiałem przeciągnąć kabel z prawej do lewej lampy