franek84 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 koledzy zatrzymuję się na światłach i kiedy ruszam z nich(auto chwilę musi postać) auto idzie jak trzeba, czułe jest na pedał gazu, natomiast przejade jakieś 300metrów i przy redukcji już takiego kopa nie ma...znów trzeba się na światłach zatrzymać o co w tym chodzi ?? błędów nie ma, logi robione przez mechanika były i wszystko ok, zapłon ustawiony, pali teraz od strzała, rury szczelne tylko N75 reanimowałem sam i myślę czy tu nie ma problemu ale błędów Brak!
Gość majki-m Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A co sie działo że reanimowałeś N75? Podmień go na próbę i zobacz czy bedzie poprawa. Logi byś mógł wrzucić na forum jesli były robione
franek84 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 logi zostały u mechanika a sam nie mam jak zrobić bo bateria w lapku kaput :confused4:reanimowałem bo miałem problemy z muleniem auta a okazał się źle ustawiony rozrząd ale niestety na 100%ok nie jest( w N75 była sprężynka przetarta i blokowała tłoczek ale ja wyjąłem ten kawałeczek ale przecież ona jakieś zadanie tam musiała spełniać )
Gość majki-m Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Poszukaj kogoś z Twojej okolicy z takim samym motorem i podmień zawór
pawelwor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jeśli miałbyś zaślepiony egr to mógłbyś z zaworkiem właśnie od niego podmienić, bo to praktycznie to samo
franek84 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 nie mam EGR-u zaślepionego ale tak sobie też myślę że ten zawór Egr to raczej nie mam nic wspólnego z przyspieszeniem chyba a zawór mogę podmienić ojciec ma golfa III 1Z i ten sam zawór ale dopiero w połowie maja będę miał możliwość na logikę sobie już tak myślę że jak się zatrzymuje i spada ciśnienie w dolocie to tłoczek w N75 opada i turbo przy ruszaniu przez te 300m idzie bo turbo pompuje dobrze natomiast zawór nie odcina i jest przeładowanie ...i ta sama syytuacja po kolejnych światłach nie kopci i tymbardziej stawiam właśnie na przeładowanie ... w dobrym kierunku zmierzam???
Gość majki-m Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 spróbuj zamienić ten N18 z N75, tak na chwilę
franek84 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2010 kolego ale zostawić te wężyki od N18 jak go wyjmę ot tak??czy zapiąć tam N75 ?
Rekomendowane odpowiedzi