Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Czy brak kierownicy intercoolera ma zły wpływ na silnik lub osiagi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

No więc pytanko takie jak w temacie, czy brak kierownicy intercoolera ma zły wpływ na silnik albo na jego osiągi??

Dodam, ze nie narzekam na silnik ale mam nadzieje, ze jak śmigam bez tego plastiku to nie utrudniam zbytnio silnikowi.

Tak więc proszę o wypowiedzi :)

Opublikowano

Brak kierownicy na pracę silnika nie ma wpływu, ale na osiągi może mieć, ponieważ strumień powietrza jest rozproszony i icek jest słabiej chłodzony więc mniej wydajny, szczególnie gdy temperatury są wysokie :decayed:

Opublikowano

Tak też myślałem, ze jedynie moze mieć wpływ na osiągi ale jest to potwierdzone na 100%?? :mysli:

Bo jak tak to czas kupić kierownice :wink4:

Opublikowano

przeciez ta kierownica kosztuje z 70zeta w salonie :cool1:

ale nie sadze zeby cos sie strasznego dzialo, bo jak patrze na te kierownice w B7 to mam wrazenie ze one wiecej przeszkadzaja niz poprawiaja... teraz chwilowo tez jezdze bez, a do tego bez halogenow i powierzchnia ICka ktora widac jes t duzo wieksza niz waskie gardlo w kierownicy...

najchetniej to bym cos tam wyrezal lepszego w to miejsce...

Opublikowano

No wiem, ze kosztuje 70zł w ASO, a na allegro 100zł sobie wołaja za używkę :polew: tylko najbardziej mnie wkurza ściaganie zderzaka zeby to założyć :wallbash: chyba ze idzie to przykręcić tylko po ściagnięciu dolnej osłony silnika??