Cristoforo Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam Wybieram się na następny weekend do Pragi jaki obrać kierunek: Gdańsk/Szczecin/przez Niemcy i do Czech czy jechać przez całą Polskę trochę luksusu i A1/Bydgoszcz/Zielona Góra/Liberec/Praga ma ktoś pomysła
GILI Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Robiłem kilka razy wypad do Pragi z Karpacza,przejście w Jakuszycach. Fajna trasa przez góry,a później ekspresówka. Nie zapomnij kupić winiety. Do Karpacza w brew pozorom nie jest daleko z Pomorza.
Cristoforo Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2010 winieta na osobowe też??? w Czechach??
soolek Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 winieta na osobowe też??? w Czechach?? Yhy
patronUS Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 winieta na osobowe też??? w Czechach?? na osobowe też Wszyscy kierowcy, podróżujący czeskimi drogami powinni obowiązkowo posiadać w samochodzie: - zapasowy bezpiecznik elektryczny - zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju do zewnętrznego oświetlenia i sygnalizacji świetlnej oraz narzędzia potrzebne do ich wymiany - podnośnik samochodowy - klucz do demontażu kół - koło zapasowe - apteczka samochodowa - trójkąt ostrzegawczy.
Cristoforo Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2010 br]Dopisany: 23 Kwiecień 2010, 22:38_________________________________________________ale winieta obowiązuje tylko na ekspresowych drogach i autostradach w Czechach http://www.autoinfo.pl/wiadomosci/autostrada-2010-do-czech-od-102-jedynie-z-nowa-winieta
GILI Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 winietę można kupić na stacji benzynowej,najlepiej po Czeskiej stronie. Po Czechach jeździ się bardzo fajnie znaki i drogowskazy są bardzo przejrzyste wystarczy tylko jechać tak jak prowadzą,a bardzo łatwo trafić do celu. Jedyny problem to Policja Czeska ma legendarnie złe podejście do Polskich kierowców osobówek
Cristoforo Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2010 w zeszłym roku byłem w Czechach w miejscowości Libercu ale kuzwa wtedy nie pomyślałem o winiecie a pare razy radiowóz wyprzedzałem bo jakoś wolno jechał do Liberca jechałem przez większąść miast w PL a to odwiedzić dziadka, babcie, ciotkę i takiem tam [br]Dopisany: 23 Kwiecień 2010, 23:01_________________________________________________teraz śmigam bezpośrednio do Pragi przejezdzajac przez Czeską granice zuważyłem lepszy dywan dla moich czterech kapci
talib1990 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 przestrzegaj ograniczen predkosci... jak dostrzegą owe u polaka to masz przekichane :kox: i nawet nie próbuj załagodzić w nasz polski sposób sprawy bo będzie jazda konretna ... ja raz probowalem to mnie zaczal straszyc aresztem lecz naszczescie skonczylo sie mandatem
alpin Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Winiety obowiązują na Autostradach. W Czechach jestem kilkanaście razy w roku (narty) i jak do tej pory zero problemów z Policją
Cristoforo Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2010 w zeszłym roku nie miałem zadnego problemu ale nie wgłębiałem sie daleko w granice Czech... pojadę przez przejście w Jakuszycach
dawkol-d1 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Gdańsk, Szczecin, później na Ring, Drezno i na Pragę. Od Drezna zaczynają się super widoki, jedzie się szybko i w miarę płynnie. Podobną trasą my jeździliśmy do Pragi i mimo, że wyszło dalej niż przez Polskę, to byliśmy tam dużo szybciej A winiety mają na autostrady, ekspresówki.
OLO_GDA Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Gdańsk, Szczecin, później na Ring, Drezno i na Pragę. Od Drezna zaczynają się super widoki, jedzie się szybko i w miarę płynnie. Podobną trasą my jeździliśmy do Pragi i mimo, że wyszło dalej niż przez Polskę, to byliśmy tam dużo szybciej A winiety mają na autostrady, ekspresówki. tak i tylko tak... 8 , 9 godzin jestes w Pradze i nie zmordujesz sie nawet polowe tego co u nas. od granicy do samej pragi masz autostrade. nie wiem czemu masz sie mordowac przez te nasze wszsystkie miasta i wspaniale drogi...
Cristoforo Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2010 nie śmigam po europie czesto więc można podać dokładnie trase przez Niemcy, więcej miast przez które sie jedzie
OLO_GDA Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 do szczecina chyba trafisz :decayed: a zreszta wszystko co trzeba pamietac to szczecin - Berlin - Dresden i tam juz na bank bedzie na Prage... wiesz to nie polska ze cala droge z mapa trzeba ;]
jozek726 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam Wybieram się na następny weekend do Pragi jaki obrać kierunek: Gdańsk/Szczecin/przez Niemcy i do Czech czy jechać przez całą Polskę trochę luksusu i A1/Bydgoszcz/Zielona Góra/Liberec/Praga ma ktoś pomysła a co masz zaplanowane zwiedzić ?? winieta na osobowe też??? w Czechach?? Yhy a droga jest taka winieta??
dawkol-d1 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Winieta w porównaniu do kosztów naszych autostrad to są groszowe sprawy. A my jechaliśmy dokładnie taką trasą jak Olo pokazał- fajne widoki po drodze . Tylko stacji benzynowej na początku nie przegap, żeby winietę kupić. Tutaj można zamówić winietę: http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/czechy,-,winietka,10,dniowa,dla,pojazdow,do,3%2C5,t,0,1,32.html ale jest duużo drożej niż na zwykłej stacji w Czechach
Rekomendowane odpowiedzi