marcelinho Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 nie doszukałem się konkretnego rozwiazania problemu więc przedstawię swój.Czasami auto wyje mi(buczy niskim dzwiekiem)przy hamowaniu ale tylko jak stoje w korku i naciskam pedał lekko,nigdy sie nie zdrazyło podczas gwałtownego hamowania.na dodatek odgłos słyszalny jest czasami przy skręcie w lewo przy parkowaniu,zawracaniu...klocki i tarcze BOSCH dwa miesiące mają.Aha i często piszczą przy hamowaniu i podczas jazdy.kiedyś jeżdziłem sporo autobusem i w starszych modelach ikarusów czasami wyło coś przy hamowaniu :>
mirasx Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 witam;to buczenie nie musi być od hamulców ,miałem takie same objawy buczenia w poprzedniej audicy tylko w benzynie ,powodem tego buczenia był pasek klinowy i rolka napinacza.przy hamowaniu i skręcaniu pasek działał pod obciążeniem wpadał w drgania ,bo był już trochę zużyty i z tego brało się to buczenie.
zizel Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 kolego marcelinho rozwiazales swoj problem z tym buczeniem?bo mam dokladnie ten sam problem
sledziuVU Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Mam to samo przy klockach Bosch co pisałem w innym temacie, auto nie Audi ale bardzo zblizone, winne są u mnie klocki...
Rekomendowane odpowiedzi