Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po co, skoro można kupić już pomalowane?

Nie widzialem jeszcze chociaz taki jasny grafit to moze..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chopy a powiedzcie,czy te felgi mają rozstaw 5x112

http://moto.allegro.pl/item785051304_mercedes_w_210_211_203_17_nowy_model_za_mala_kas.html

i czy można usunąć z nich znaczek mesia i wstawiś oooo

Nie chodzi o te konkretnie z aukcji t.j. przykład

lub coś bardzo podobnego 5 ramion w Srodku BLACK-thnx

Opublikowano

powinny podejść nie wiem jak z ET ale obstawiam 35 (częste w mesiach) z dekielkami też bywa tak że często jest uniwersalny rozmiar. Musisz poszukać gdzieś danych tych felg i wszystko będziesz widział. jaki otwór centrujący ET wielkość kołpaczka to może Ci sprzedający poda?

Opublikowano

Witam, czy do audi A4 B5 Avant wejdą felgi o parametrach:

8,5" szerokości , 18" ET 47 ... czy może być problem?

to sa felgi od mercedesa mają 5x112 rozstaw, wiec w razie czego pozostaje tylko kupić inny pierścien centrujący tak? (czy we wsyztskich felgach jest wymienny pierścień centrujący?)

a jeżeli za bardzo by były za bardzo schowane to wtedy trzeba by było dystans? tylko wtedy jakiej grubości trzeba zastosować i czy koła nie bedą wystawać po zastosowaniu dystansu?

Opublikowano
8,5" szerokości , 18" ET 47 ... czy może być problem?

wejda jesli bedzie na nich odpowiednia opona

to sa felgi od mercedesa mają 5x112 rozstaw, wiec w razie czego pozostaje tylko kupić inny pierścien centrujący tak?

tak

czy we wsyztskich felgach jest wymienny pierścień centrujący?

pierscien centrujacy to calkowicie osobna rzecz i nie wystepuje razem z felgami

a jeżeli za bardzo by były za bardzo schowane to wtedy trzeba by było dystans?

tak

tylko wtedy jakiej grubości trzeba zastosować i czy koła nie bedą wystawać po zastosowaniu dystansu?

najlepiej dystans o gr nie wiecej niz 10 mm

Opublikowano

pierscien centrujacy to calkowicie osobna rzecz i nie wystepuje razem z felgami

hmm myslalem ze felgi mają wyżłobienie takie że można zmieniać tam te pierścienie (tak miałem w ronalach turbo jak zakładałem do golfa)

takie coś wystarczyło zeby kupił do tych ronalów

http://www.allegro.pl/item792185084_pierscienie_pierscien_centrujacy.html

i juz mozna bylo do innych montowac

w wypadku tych mercedesów rozumiem, że to chodzi o ten pierścien tylko tak?

a mówiąc o odpowiedniej oponie co masz na myśli? jaki by trzeba rozmiar? byłem pewny ze felgi te maja już i tak za duze ET i ta szerokość, że mogą gdzies haczyć od środka

Opublikowano
hmm myslalem ze felgi mają wyżłobienie takie że można zmieniać tam te pierścienie

wyzlobienie w felgach jest po to aby felga trzymala sie na piascie, a nie tylko na srubach. a pierscienie to taki dodatkowy bajer ktory pomaga zakladac felgi z innych samochodow

a mówiąc o odpowiedniej oponie co masz na myśli?

ze bedzie to opona o rozmiarze max 225/40

byłem pewny ze felgi te maja już i tak za duze ET i ta szerokość, że mogą gdzies haczyć od środka

przy nizszym zawieszeniu moga i dlatego polecam dystans z 5 mm i powinno byc ok

Opublikowano

Czy do audi s4 b5 wejdą stalowe felgi 16 ?? Bo 17 nigdzie nie widziałem. CHyba ze jedynym rozwiązaniem bedzie kupno aluminiowych felg;/ Pozdro

Opublikowano

Jak najbardziej, świetny wybór :good:

Opublikowano

http://imagehost.vendio.com/bin/imageserver.x/00000000/crowderscustomizing/MOMO_Rev_Silver_5_Lug.jpg[/url]

jak myślicie będą pasować do OOOO 18 cali et 45 7,5j??

Felga ładna i wejdzie spokojnie tylko ja pomalowałbym jej środek na czarno lub mat :hi: ale oczywiście są gusta i guściki

Opublikowano

do wiśniowego lakieru raczej ciemn nie pasuje :tongue4: chodź moge się mylić :tongue4:

a jak ona się będzie miała do obniżenia? mam 40/40 tylko jak wiadomo przód wyżej :(?

Opublikowano

Powinno pasować P&P, zakładasz oponę 225/40. Gdyby coś chciało trzeć od wewnątrz, to dystans 10mm i po kłopocie.

Opublikowano

Nie, przecież koło ma tą samą średnicę :cool1:

Opublikowano

Tamto miałeś MOMO, sprawdzona firma, a tu masz felgi włoskiej firmy FOMB, do tego opony w złym rozmiarze i kiepskiej firmy i do tego jeszcze sprężyny, a to wszystko za 1500 zł (gdzie to cena za ori 17'' z oponami w niezłym stanie). Odpowiedz sobie sam...

Opublikowano

Witam

Czy ktoś się podejmie jakiegoś VT najlepiej, a jak nie to oceny czy te fele http://moto.allegro.pl/item817195865_5x112_bbs_volkswagen_golf_v_passat_seat.html w kolorze czarnym lub ciemnym graficie będą ładnie się prezentowały na mojej a4. Link do mojego auta poniżej. Na wiosne na pewno przyjdzie jakaś niższa zawiecha..

Opublikowano
:mysli: Miałoby to ręce i nogi... Do tego emblemat Audi na tylnej klapie w czarny mat (reszta out).[br]Dopisany: 14 Listopad 2009, 06:27_________________________________________________Chociaż 17'' do malowania w ciemno to troszkę za mało (ciemny kolor zawsze zmniejszy optycznie felgę).