Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!! Jestem świeżutkim właścicielem A4, sprowadzonej z niemiec. Została ona sprowadzona niestety na stalowych felgach i rozgladam się za jakimiś alufelgami!! I tu proszę Was o pomoc, znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item695428466_felgi_aluminiowe_5x112_tuning_audi_a4_a6_passat.html

I tu pojawia się pytanie, czy wziąć 17 czy pojechać po całosci i rzucić się na 18 z niskoprofilowanymi oponkami?? I czy seryjne zawiesznie będzie miało wpływ na jazdę na takich felgach! Jestem świeży w temacie więc proszę Was o poradę;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Przy 17 juz pasuje obnizyc bo zle to bedzie wygladac :)

Ja bym od razu polecial po maxie i kupil 18 :kox:

Opublikowano

Witam forumowiczów!! Jestem świeżutkim właścicielem A4, sprowadzonej z niemiec. Została ona sprowadzona niestety na stalowych felgach i rozgladam się za jakimiś alufelgami!! I tu proszę Was o pomoc, znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item695428466_felgi_aluminiowe_5x112_tuning_audi_a4_a6_passat.html

I tu pojawia się pytanie, czy wziąć 17 czy pojechać po całosci i rzucić się na 18 z niskoprofilowanymi oponkami?? I czy seryjne zawiesznie będzie miało wpływ na jazdę na takich felgach! Jestem świeży w temacie więc proszę Was o poradę;)

Pozdrawiam

Większe felgi mają dość znaczący wpływ na jazdę. Jeśli kupisz 18stki z niskopofilowymi oponami to przydałoby się jeszcze obniżyć zawieszenie żeby wszystko jakoś wyglądało. To wszystko mocno wpłynie na komfort no i oberwie zawiecha na naszych drogach. Najlepiej kup 17'', nie jest koniecznością obniżanie zawiasu, wyglądają bardzo fajnie no i komfort aż tak nie spadnie. :wink4:

Opublikowano

Przy naszym delikatnym zawieszeniu 18 i cienitka oponka równa się duży problem

Opublikowano

wystarczy popatrzeć na ceny dobrych części, stan naszych dróg i się odechciewac 18". Przynajmniej ze mną ak było i musze powiedzieć że nie żałuje zakupu 17" :wink4:

Opublikowano

Przy naszym delikatnym zawieszeniu 18 i cienitka oponka równa się duży problem

-bzdura... - jeżdżę od lutego na 19" i nic się nie dzieje...- wcześniej 2 sezony na 18"... - bierz 18" będzie o.k. :)

Opublikowano

krotki mógłbyś podać jaki profil i szerokość opony na tej 19" bo to ma duże znaczenie.

Opublikowano

Dziekuję za podpowiedzi, raczej skieruje się w stronę 18;) W miarę możliwości i finansów postaram sie założyć gwintowane zawieszenie aby autko dostało "gleby"! Hmmmm nic się raczej nie stanie jak polatam jakis czas na standardowym zawieszeniu?? I prosił bym jeszczę o poradę odnośnie ogumienia na te fele- jakie parametry są najlepsze ażeby nic nie tarło i ładnie wyglądało. (wiem że temat na pewno się przewinął na tym forum ale chciałbym mieć odpowiedź w jednym miejscu;). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam znad słonecznego bałtyku;)

Opublikowano

qletek w zależności od szerokości felgi 225/40 albo 235/40 felga od 7,5" do 8,5" i et od 35 do 43

Opublikowano

Dziekuję za podpowiedzi, raczej skieruje się w stronę 18;) W miarę możliwości i finansów postaram sie założyć gwintowane zawieszenie aby autko dostało "gleby"! Hmmmm nic się raczej nie stanie jak polatam jakis czas na standardowym zawieszeniu?? I prosił bym jeszczę o poradę odnośnie ogumienia na te fele- jakie parametry są najlepsze ażeby nic nie tarło i ładnie wyglądało. (wiem że temat na pewno się przewinął na tym forum ale chciałbym mieć odpowiedź w jednym miejscu;). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam znad słonecznego bałtyku;)

Jeśli teraz nie masz żadnych luzów w zwiasie to na pewno prędko się mnic nie stanie.

Co do wymiarów tu możesz znaleźć wszystko na ten temat :

http://www.a4-klub.pl/smf/znaczenie_et_felgi-t5262.0.html

Opublikowano

krotki mógłbyś podać jaki profil i szerokość opony na tej 19" bo to ma duże znaczenie.

mam 235/35/19 -ET fegi :30

Opublikowano

- 8" albo 8,5" - nie pamietam :mysli:

Opublikowano

ktotki ale u nas stosunkowo dobre drogi są :naughty:

Opublikowano

Czyli do 17 jaki rozmiar opon brac ?

Opublikowano

215/50 bedzie dobbry

Opublikowano

215/50 ? :blink: chyba na zime ?

225/45 :good:

Opublikowano

Ja do 17' mam 215/50 i jestem bardzo zadowolony bo auto nie stoi jak koza(opona wypełnia miejsce w nadkolu) i mniej czuć nierówności na drodze niż w przypadku szerszych opon.

Zależy gdzie mieszkasz i po jakich drogach jeździsz.

Opublikowano

Ja do 17' mam 215/50 i jestem bardzo zadowolony bo auto nie stoi jak koza(opona wypełnia miejsce w nadkolu) i mniej czuć nierówności na drodze niż w przypadku szerszych opon.

Zależy gdzie mieszkasz i po jakich drogach jeździsz.

Trochę nie bardzo ten rozmiar. Jak już to 215/45/17 :wink4: Zresztą było o tym dużo na forum.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Mam kłopot.Wiem że tego dużo na forum ale chciałbym dostać poradę od kogoś z doświadczeniem bo nie mogę znalezść.Kupiłem niedawno a4 1.9 tdi awx 2001r na felgach 15 alu 195/65r15 7j*15 h2 et 39,wpis w homologacji auta-wiem że cienko to wygląda ale do przyszłego roku musi tak być.Muszę kupić teraz stalowe na zimę,zdecydowałem się na w/w parametry,ale za nic nie mogę takich znalezść z et39,opony już mam UG 7+ 15.Proszę o poradę jakie kupić,żeby opona nie była za bardzo schowana do środka ani żeby nie wystawała,najlepiej jakby była równo z błotnikiem.Z tym et 39 mniej-więcej tak wygląda.Pomóżcie :hi: