greghoryy Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam, kupilem kabelek lpg, narazie zajmuje sie lektura o stag 300. Powiem tak na zbiorniku 40 l robie przecietnie 340 km. Czy mozna ten wynik jakos ulepszyc? Czy moja mapa gazu jest fatalna? Czy mozna w niej cos poprawic? I jak? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
juby_p Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zrób screna jak silnik pracuje na gazie. A jezeli czytasz instrukcje Staga to napewno już wiesz że mnoznik powinien byc troche wyzszy i mapy sie nie pokrywają.
szopa78 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Jak mapy się pokryją to i mnożnik pójdzie w górę choć nie jest taki zły, a poza tym to kolega wyżej ma rację daj zżuty przy pracującym silniku bo nic nie widać.
greghoryy Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Jesli chodzi Ci o sprzet jaki mam to: Wtryskiwacze: Valtek TYP 30 1 ohm (zolte) Reduktor: Zavoli N Elektronika: Stag 300
juby_p Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Nie o sprzęt:) a o montarz. Niewidac dokładnie na fotkach ale sprawdź długość wężyków od wtryskiwaczy do nawiertów w kolektorze jesli sa różnej długości to wyrównaj (takie dmuchanie na zimne narazie) później jak już przewertowałeś instrukcję staga to sprubój podnieść deko mnożnik tak zeby zbliżyć do siebie mapy. Też niewidać tego na fotkach ale czy twój silnik to niema jednej cewki na 2 cylindry a nie na 4 jak masz ustawione? z tym sie nie kłóce bo dokładnie niewiem. Ile masz przejechane na tej instalce? Pozdr.
greghoryy Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Witam, mnożnik udalo mi sie tak zblizyc ze mapy prawie nalozyly sie . Bardzo wyraznie czuc wiecej mocy w aucie. Tylko czy to nie przelozy sie na wieksze spalanie? Dokladnie nie wiem ile mam przejechane na gazie ale w ustawieniach programu pisze ze 630h. A czy ten reduktor nie powinien byc zamontowany jakos bokiem?
juby_p Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 ja bym jeszcze podniusł deko punkt miedzy 12-13ms a ostani na samym koncu opuśc na 1 tak żeby krzywa była łagodna i wybrzuszona do góry żeby niebyło przegięc raz w jedna raz w drugą, mnożnik teraz masz jak z instrukcji staga 630h to może być około 30-32tyś tak na oko, sprawdź spalanie teraz jesli niespadnie trzeba sprawdzić czy wtryski nie puszczają.
greghoryy Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Opublikowano 6 Maja 2010 Dzieki za konkretna odpowiedz, ustawie tak jak mowisz, dzisiaj zalalem do pelna to na dniach powiem jak spalaniem.
Rekomendowane odpowiedzi