Cineksik Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Mianowicie chodzi o to, że FIS w miejscu wyświetlania informacji z navi, radia i cd jest czarny, nic nie wyświetla. Auto miało już tak od kupna, navi była dodana przez poprzedniego właściciela (zamiast symphony). W czym może być problem - kodowanie, brak jakiegoś elementu :?: Wywala takie błędy: Address 37 ------------------------------------------------------- Controller: 4B0 035 192 F Component: Navigation BNO 0102 2 Faults Found: 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 49-00 - No Communications 65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00 - -[br]Dopisany: 28 Kwiecień 2010, 23:49_________________________________________________skoro nikt nic nie wie to można usunąć ;(
alvaro Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 porównaj PINy odpowiedzialne za komunikację z zegarami w RNS-D i Symphony - piny DATA ENA CLOCK
kaju Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Odgrzeje kotleta, mianowicie mój problem jest taki, że przeszedłem z 1/2FIS na pełny FIS i na rozpisce pinów RNS-D mam tylko pin od clock, enable i data nie ma, jest jedynie obok clock data+ i data-, jak to podłączyć, żeby mi pokazywało info z RDS na FISie??
Rekomendowane odpowiedzi