gumbas Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Witam, Tylko mnie nie pałujćie mówiąc, że to już było Wtróciłem dzisiaj z trasy i zauważyłem taki objaw. Do 2800 obrotów auto ciągnie jak żyleta, a powyżej się coś zawiesza i auto staje w miejscu. Podejrzewam, że to turbina. Miałem ją jakieś 15 tys temu czyszczoną. Czy taki objaw oznacza regenrację turbiny? Czy może coś innego trzeba sprawdzić? Bardzo proszę was o poradę i info gdzie w Wa-wie mogę coś takiego naprawić. Pozdrawiam, Tomek
domjenick Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 właściwie ,to każdy problem związany z B5-już kiedyś był,ale wydaje mi się,ze logi z doładowania coś by pomogły,bo teraz to wróżenie z fusów-nic nie wiadomo-zrób logi i wklej na forum
gumbas Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Opublikowano 2 Maja 2010 A macie namiary na kogoś z Wa-way/Ząbek/Zielonki kto może zrobić logi?
chudineze Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/spociki_warszawskiewtorki_g1900_promenada_poziom_3-t45.58170.html
piotrus400 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Ja miałem podobny problem. Okazało się że mam pękniętą rurę od turbo do inter colera. Sprawdź węże. I zrób logi. Będziesz wiedział czy masz za niskie lub za wysokie ciśnienie w dolocie.
domjenick Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 z opisu autora -mi to wygląda na przeładowanie i tryb awaryjny,ale VAg prawde powie...
soolek Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Skoro była czyszczona i problem powrócił, to zapewne nadaje się już do wymiany. Chyba że problem nie tkwi w turbinie. Proponuję udać się do Rogala (Rogalotti) na pełną diagnozę - jeśli zaleci wymianę, to pewnie też poleci punkt, gdzie taką turbinkę zakupić.
gumbas Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 Dziekuję za odpowiedzi. Postaram się w najbliższym czasie zrobić logi i wtedy powrócimy do tematu. Pozdrawiam, Tomek
Rekomendowane odpowiedzi