lexpar Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 Mam pytanie. Odczytałem swoje kody (przy kole zapasowym) i u mnie nie ma kodu 1AC -system antypoślizgowy ABS. Natomiast przy uruchomianiu samochodu zapala mi się na liczniku kontrolka ABS i następnie po chwili gaśnie. Wiec nie wiem czy mam ABS, czy też nie. Zauważyłem, że u siebie kilka takich przypadków. Np. mam ESP wg kodów nie mam. Może naklejka jest z innego samochodu.
marcin j Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 A masz książke serwisową??? Jeżeli tak, to porównaj kody z książki z tymi we wlepce w kole zapasowym.
mozilla Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 hey :th: dwa tematy niżej jest cały post o kodach :bicz3: to za brak szukania a tu masz kalkulator http://www.igorweb.org/equidec/Default.aspx wpisz kod i odkoduj dokładnie
lexpar Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Opublikowano 8 Lipca 2007 Mozilla - kalkulator już przerabiałem. Ale Ty niestety słabo wczytałeś się w moje zapytanie. Ja nie pytałem się co oznacza dany kod, lecz zupełnie o co innego. Książki serwisowej niestety nie mam.
mozilla Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 soory za brak dogłębnej analizy twojego problemu myślałem że zle przetłumaczyłeś kody hm wygląda na to że wlepka jest od innego ABS i ASR przecież można live przetestować jak zadziała to jest na wyposażeniu auta
Lechu23 Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 U mnie tez jest ABS i ESP bo sa kontrolki i przycisk a nie ma tego w kodach
lexpar Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Opublikowano 8 Lipca 2007 Z zachowania autka to wynika, że jest ABS i ASR. Podałem to jako przykład. W zasadzie to interesuje mnie czy Audi podaje kody całego wyposażenia, czy też kieruje się jakąś zasadą. A tak na marginesie to już widziałem różne cuda w samochodach. Np.miał mieć poduszki kontrolka świeciła i następnie gasła, a poduszek nie było. Polak potrafi wszystko i często robi to w złym kierunku
lukaszek13ns Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 U mnie tez w kodach nie ma ABS/ASR a, w samochodzie jest, naklejka sto procentowo orginalna w ksiazce i w bagazniku
pre_pl Opublikowano 14 Lipca 2007 Opublikowano 14 Lipca 2007 pisaliśmy kilka razy, że często wlepka nie zawiera wszystkich kodów z wyposażenia zawartego w aucie, zamykam temat
Rekomendowane odpowiedzi