Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Końcówki wydechu w Audi A4 B5 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: odświeżę temat trochę , podał by ktoś wymiary podwójnej końcówki ? chcę poprawić wygląd końcowego tłumika w swoim klekocie , bardzo spodobały mi się końcówki Kolegi z pierwszego postu Dawida i nie tylko jego ale i u kilku osób w sedanach z batalionu :good: , im więcej tym lepiej wymiarów tzn szerokość, wysokość zewnętrza końcowych rur odstęp między nimi , i szerokość końcówki od lewej do prawej i na koniec ile mm wystaje poza ten plastik pod zderzakiem .

pozdro :gwizdanie:

Opublikowano

jaka jest średnica montażu w 1,6, chwilowo nie mam auta i nie moge sprawdzić?

Opublikowano

Spotałem się z opiniami że sam końcowy tłumik jak się zmieni ( razem z puszką ) to silnik może stracić moc i spalanie może wzrosnąć. Mam jakąś wiejską końcówkę. Dźwięk jest wporządku chyba

ale wstawiłem ostatnio filtr sportowy KN i wcale nie slysze różnicy w dźwieku, może to przez ten tłumik i zastanawiam sie na wsadzeniem z powrotem ori tłumika i jakieś tylko końcówki dołożyć. Co mi radzicie? Pozostać przy tej końcówce czy ori?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam :) Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 :) Naprawdę będziesz zadowlony :)

No a czy do oski jest taki sam układ wydechu jak do Q???

Bo wg. etka to u mnie początek jest inny (BRAK TURBO :( ) a potem idzie katalizator przed mostem jest poprowadzony środkowy tłumik do strony kierowcy i za mostem jest końcowy dopiero :)

Opublikowano

Rodzice w domowym B5 mieli przy deislu w kombi 2 końcowki WM SPort, elipsy. Wygladały bardzo podobnie do ori RS4. Byly to same koncowki z nierdzewki. kosz cos ok,30zł za szt. bez zadnyh dyfuzorów itp

Opublikowano

A nie lepiej upolować dwa takie "kotły" z a6 2.5tdi (ojciec miał takie końcówki w swoim byłym 2.5tdi kombi). Zajebi.... to wygląda

Sam będę polował na takie końcówki lub tłumik. Średnice mają ok 6cm jak dobrze pamiętam, kozacko to wygląda :cool1:

Opublikowano

Źle nie wygląda, zalezy jeszcze co komu się podoba ;) Ja jak juz mam zmieniać i coś ciąć czy spawać to wole coś innego niz tylko grubsze zagięte rurki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Eeeeee tam ja jestem za prawie serią która nie rzuca się w oczy. Można dać tłumik ala calibra a pod masą 120 kucy, można dać spojler z RS'a a i tak reszta to seria nie wspominając o 120 kucach wiesz o co mi chodzi. Nie zawsze szpącenie musi "grubo wyglądać" :decayed:

Opublikowano

Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam :) Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 :) Naprawdę będziesz zadowlony :)

No a czy do oski jest taki sam układ wydechu jak do Q???

Bo wg. etka to u mnie początek jest inny (BRAK TURBO :( ) a potem idzie katalizator przed mostem jest poprowadzony środkowy tłumik do strony kierowcy i za mostem jest końcowy dopiero :)

Między ośką a quattro jest różnica w tłumikach i jak by co to musisz szukać od quattro. Jeżeli chcesz delikatnie zmienić dźwięk wydechu i dodatkowo mieć ładne końcówki to załóż sobie końcowy od S4

Opublikowano

Witam, szukam scietych koncowej do mojego samochodu, gdzies widzialem jakies linki ale juz nieaktywne a nikt nie podawal rozmiarow kominow do AEB :) . U mnie jakos tak chyba bardzo wystaja, wiec musza byc dlugie. Jak ktos zna rozmiary albo z jakiego linka kupic to bylbym wdzieczny. Nie za drogo, zwykle koncówki, zadne tam mugeny :P

Witam, szukam scietych koncowej do mojego samochodu, gdzies widzialem jakies linki ale juz nieaktywne a nikt nie podawal rozmiarow kominow do AEB . U mnie jakos tak chyba bardzo wystaja, wiec musza byc dlugie. Jak ktos zna rozmiary albo z jakiego linka kupic to bylbym wdzieczny. Nie za drogo, zwykle koncówki, zadne tam mugeny.

EDIT:

Dzis wzielem suwmiarke i jeden komin ma sr. 55mm a dl. okolo 150mm . Tylko zapomnialem zobaczyc jaka jest odleglosc miedzy jednym a drugim.

:mysli:

Opublikowano

1 :good:

mam u siebie :decayed:

zresztą nie tylko ja

Opublikowano

Armi te same co masz to te co na zdjęciach batalionu np tym ?

Opublikowano

Tak, to te :)

Opublikowano

Moze sie myle, ale czy wy nie macie diesli i nie mieliscie rur w dol ? Wychodzi na to ze obcinaliscie i pozniej wkladaliscie w/w tlumiki i skrecaliscie je ? Bo moje to proste sa :P I one mieszcza sie miedzy soba ? :hi:

Opublikowano

Ulter ma ładne N1-70RS

Opublikowano

marcin248 kupilem ale cisza poki co.. ale kupilem w poniedzialek, dzis do nich napisalem maila i poki co cisza. Z tego co tam widze to maja duzy czas na realizacje, nie spieszy mi sie az tak z koncowkami wiec do wiosny moze przyjda :)

Opublikowano

Lo-buz ja dostałem info maila że będą takie zamawiać i czy chce zwrot kasy lub czy zaczekam ewentualnie jakąś inną ale aż tak mi się nie śpieszy zaczekam na tą która chciałem

Opublikowano

Podejdą, tylko trzeba będzie odciąć stare końcówki i przyspawać te. Jak przymocujesz na śruby to prędzej czy później zgubisz.

Ja mam te z Twojego drugiego linku (chyba wprowadziłem kolegę Lo-buz w błąd:sad:)

Opublikowano

Dzis przyszly do mnie kominiki ktore zamawialem. Jutro sprawdze jak sie sprawuja i czy pasuja. Jak bedzie trzeba to i smarkne troche spawem ;) Oby tylko weszly.

No i dzis sprawdzilem i bedzie pasowac, ale napewno nie na te srobki :) Bo ledwo co srobe zlapie. W tygodniu podjade do znajomego to albo punktowo albo obleci spawem i bedzie dobrze. Nie ma potrzeby obcinania starych koncowek. Pozdrawiam.

Opublikowano

W dieslu trzeba odciąć stare końcówki:tongue4: