mati9151 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Mam pytanie odnośnie zawieszenia. Jeśli jadę po małych dziurach albo lekkich wzniesieniach to wydaje mi się jakby auto zaraz stanęło w poprzek. Dziwnie rzuca na boki samochód. Czy to wina amortyzatorów? jak to sprawdzić? Jeżeli jadę po drodze prostej bez dziur to ładnie się pomyka. Ale sami wiecie jakie drogi mamy w tym kraju
Radziu Audi A4 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 może być, że kończą ci sięamorki. Podjedź na stacjędiagnostyczną i poproś o diagnostykę amorków. Zapłacisz z 10 zł i b ędziesz wiedział co i jak. ew. posprawdzaj wahacze. pozdr.
piekarz Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 też tak mam, dzis byłem u mechanika, musze wymienic tuleje tylniej belki pewno przez to tak buja bo przód mam zrobiony amortyzatory mam dobre we wtorek jade na warsztat to dam znac czy sie poprawiło
mati9151 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Wymieniałem właśnie rozrząd i mechanik mi sprawdził zawieszenie. I powiedział że amorki z tyłu do wymiany i tuleje belki też do wymiany i przez to takie pływanie podczas jazdy. Ale juz i tak zabuliłem nie mało za rozrząd także muszę trochę kasy podrobić i dopiero zawiecha. Powiedział mi że za cały tył mi wyjdzie ok 730zł razem z robotą (amorki,odboje, tuleje belki) czy to dobra cena?? Aha amorki Sachs-y , tuleje Lemforder-a.
Rekomendowane odpowiedzi