Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zabezpieczyć działkę ? Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym że posiadam działkę ok 3 km od domu działeczka położona obok lasu także jedna strona jest całkowicie nie widzialna przez przechodniów z drugiej zaś strony gdzie idzie droga asfaltowa w zdłuż idzie nasyp kolejowy wiec w lecie podczas gdy drzewka pokryją liście też ciężko coś dostrzec tym bardziej gdy jedzie się autem. Działki nie mogę pilnować cały czas, miałem kraty w oknach drzwi stalowe potężne niestety złomiarze je ukradli normalnie po cieli palnikami i zapewne na złom, drzwi drewniane pff... od strzała poszły i teraz bardzo często przesiadują tam młode gnojki narobili syfu wpadłem tam kilka razy z kije :) ale oni jak zaraza wracają :) szyby powybijane masakra na działce nie ma prądu gdyby był złożył bym alarm. Działka jest nie ogrodzona bo ogrodzenie z siatki od razu ktoś przywłaszczył, drewniane nic nie da ... Niestety dopiero po drugiej stronie ulicy mieszka dziadziuś który i tak nie zareaguje wiec mogą się tam wydzierać do woli i balować ile wlezie... Działeczka jest idealnie położona chciałbym tam postawić dom ale tak jak napisałem każda moja praca jest niszczona. Spoty A4 też się tam odbywały :kox: a teraz MASAKRA !! Może ktoś z Was pomoże mi coś wymyślić jak zabezpieczyć domek i działkę ?

Opublikowano

jaki dom?

domek letniskowy czy dom mieszkalny??

jak dom "wielosezonowy" to podczas budowy można zatrudnić stróża itd. aby pilnować budowy

po wybudowaniu zamontować kamery zawsze odstrasza albo zaminować teren :decayed: pomaga zawsze

Opublikowano

może spróbuj założyć atrapy kamer... niedużo kosztują nawet takie z czujnikiem, kupujesz do tego tabliczki "teren monitorowany" , zawsze daje to do myślenia. W moim przypadku po włamaniu zainstalowałem taki system który jak narazie się sprawdza a domek znajduję w środku lasu nad jeziorem.

Opublikowano
  • Autor

To jest domek letniskowy mała chatka puchatka :D Nie ma tam prądu wiec jeżeli nawet założę atrapy które posiadam każdy kto to zobaczy stwierdzi że coś jest nie halo ... :confused4:

Opublikowano

Ciepły gdzie to masz ? w KCH ? bo z tego co mówisz to sytuacja nie ciekawa..wiec nie pozostaje nic innego jak wpadać częściej z tonfą może sie czegoś nauczą gnojki :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

kup psa, jakiegoś rottweilera... :cool1: 3km od domu to możesz tam codziennie być i go nakarmić... chyba że sam się nakarmi nieproszonymi gośćmi :gwizdanie:

tylko nie zapomnij przyklepać gdzieś tabliczki "teren prywatny - wstęp wzbroniony" i "uwaga pies" :wink4:

Opublikowano

Psa puścić.. - tylko szkoda, żeby zwierzaka podtruli...

No i nigdy nie wiadomo jakiego psa kupisz, żeby Ci się kolejny kanapowiec nie trafił, co będzie z tymi dzieciakami w chatce przesiadywał.. :gwizdanie:

j**ani.. [br]Dopisany: 07 Maj 2010, 09:14_________________________________________________-- najki no właśnie pisałem..

Opublikowano

jakaś ochrona solid czy coś, koszt około 150zł na ms i po problemie

Opublikowano

jakaś ochrona solid czy coś, koszt około 150zł na ms i po problemie

tylko, że z tego co wiem muszą mieć wezwanie bo to tylko oplata za ochrone jak jeżdża na interwencje, a zeby pojechali na interwencje musza miec sygnal najczesciej z alarmu a Ciepły alarmu nie ma bo prądu nie ma.

Opublikowano

pogadaj z jakąś ochroną, może nie potrzebny sygnał, oni dużo jeźdzą tak poprostu bez celu, pokręcą się od czasu do czasu przy działce i to dużo da

Opublikowano

pogadaj z jakąś ochroną, może nie potrzebny sygnał, oni dużo jeźdzą tak poprostu bez celu, pokręcą się od czasu do czasu przy działce i to dużo da

z tego co widze Ci co na interwencje jeżdżą jak maja troche wolnego czasu to albo Mc'Donald ew. komar na parkingu przed jakimś CH :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ja mam psa Amstafa myślałem o tym żeby kupić jeszcze jednego i dać na działkę ale problem w tym że codziennie tam być nie mogę a szkoda mi żeby go zatruli czy coś ... Sprawa jest ciężka chciałem ubezpieczyć działkę i zatrudni ochronę ale ubezpieczenie na rok z 20 tysięcy złotych :slina: Bo działka leży w miejscy w jakim leży i d*pa blada ochrona OK ale zapłacę ale tak jak napisał talib muszą mieć sygnał ... :/

Opublikowano

no to zapodają sobie komara przed jego działką, nie ma co dyskutować, trzeba iść do firmy ochroniarskiej x i tam sie dowiedzieć co i jak

Opublikowano
  • Autor

Hm... albo zatrudnię ochronę i powiem żeby sobie tam sypiali :D Po co mają kimać przed CH jak mogą wygodniej :)

Opublikowano

no to poprostu musisz czxęsciej samemu tam wpadać, o różnych porach

Opublikowano
  • Autor

Ja tam wpadam dość często złapałem ich kilka razy doj ... ale oni wracają :thumbdown: Chyba się tam przeprowadzę

Opublikowano

no weź z 4 kumpli i zrób z nimi porządek, dobrze ich nastraszycie to nie przyjdą, jedynie co to mogą zrobić w zemscie niezły rozpiździej, ale bedziesz wiedział kto to. Albo 2 opcja zaczaj sie ze szkiełami, to da dużo wiecej

Opublikowano

kolego alarm możesz sobie założyć nawet taki samochodowy podłączony pod akumulator z umieszczonym przełącznikiem przy drzwiach gdzie podczas otwarcia drzwi się załącza. moja znajoma tak a u siebie w garażu "blaszaku" gdzie nie ma prądu. oczywiście wszystko byś musiał pochować jakoś żeby od razu tego nie odłączyli, ale skoro sam mówisz że w okolicy nikogo nie ma oprócz tego dziadka więc dla nich pewnie nie będzie problemem trochę tego poszukać i odłączyć bo przecież i tak ich nikt nie usłyszy.

mimo wszystko chyba musisz zainwestować w jakąś ochronę bo ubezpieczenie w takiej kwocie na rok to jest jakieś nieporozumienie!

Opublikowano
  • Autor

Biorę się za to bo to wszystko przechodzi ludzkie pojęcie ... :/

Opublikowano

jedz na działkę z kilkoma kolegami i złapcie tych gnoi co tam siedzą i dzwoń na policje powiesz ze ci okna powybijali itp