Kowi87 Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Niedawno miałem wymienianą uszczelke pokrywy zaworów i po pewnym czasie zaczeło sie pocić z tego czegos co jest na fotce Co to jest co trzeba wymienić, co sprawdzić i jakie mogą być przyczyny tego wycieku Dzieki za wskazówki Uszczelki pod tymi śrubami na pokrywie są szczelne
Michał Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 To na pokrywie zaworów to regulator ciśnienia odmy, połączony jednym wężem z dolotem (tuż przed turbo), a drugim z blokiem silnika (po drodze jest skraplacz oleju, ta puszka na ostatnim zdjęciu), cały ten układ zwany jest odmą silnika i ma za zadanie regulować ciśnienie w skrzyni korbowej
Kowi87 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Opublikowano 6 Maja 2010 To na pokrywie zaworów to regulator ciśnienia odmy, połączony jednym wężem z dolotem (tuż przed turbo), a drugim z blokiem silnika (po drodze jest skraplacz oleju, ta puszka na ostatnim zdjęciu), cały ten układ zwany jest odmą silnika i ma za zadanie regulować ciśnienie w skrzyni korbowej Dzieki michał za objaśnienie z czym mam tym razem przyjemność teraz pytanie co mam tu wymienić cały ten układ odmy czy co tam sie wymienia przeważnie?? Moze ta odma jest juz przypchana i daltego puszcza Ma to wpływ na prace silnika
zbychzz Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 ja bym zastanawiał sie nad 2 rzeczami: regulator ciśnienia lub ten biały element w ksztalcie walca na 4 fotce (jeżeli dobrze sobie przypominam to chyba filtr). Jak wymieniałem u siebie ten regulator to w ramach eksperymentu zajrzałem do rozbieralnej (rozbieralnej tylko 1 raz) puszki i zobaczyłem tam nieźle nawalonego syfu (pewnie przez to u mnie tak samo to wyglądało). Ale u mnie znów nie ma tego filterka (w wersjach nowszych dopiero się pojawił)
Rekomendowane odpowiedzi